Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Tom Lash
Bewaar als favoriet

Tom Lash

Tom Lash is dagvoorzitter, spreker en cabaretier. Voor een cabaretier als Tom is heldere communicatie essentieel. Als mensen niet snappen waar het over gaat gaan ze niet lachen. En als hij één ding geleerd heeft in de 12 jaar die hij op het podium staat, dan is het wel dat ‘het goed doen’ het laatste is waar je je mee bezig moet houden.

Bureau Leerlingenzaken Gouda

"Tom Lash Heeft op onze jaarlijkse VSV bijeenkomst (= Voorkomen Voortijdig schoolverlaten) een cabaret op maat verzorgd. Jaarlijks organiseerden het MBO en de gemeenten in de regio Midden-Holland en Rijnstreek (met als centrumgemeenten Gouda en Alphen aan den Rijn) een regionale bijeenkomst van alle onderwijs en overheidsbetrokkenen bij het terugdringen van het voortijd schoolverlaten. Thema was de inbreng van de jongeren zelf en het (soms) onvermogen van het onderwijs daarmee rekening te houden. In zijn cabaret gaf Tom daarvan een aantal sprekende voorbeelden en toen hij voor het (oudere) publiek een grap in ’jongerentaal’ maakte die niet begrepen werd, was hij in staat dit snel en effectief te corrigeren. Hij liet zich niet uit het veld slaan. Na zijn cabaret gaf hij nog een uitstekende bijdrage aan de discussie met de zaal. Kortom, Van harte aanbevolen."

Tom Lash

Tom Lash begon zijn carrière als een van de jongste cabaretiers van Nederland. Al op zijn 18e stond hij in de finale van het prestigieuze Cameretten festival. Er volgde 3 goed besproken avondvullende cabaretprogramma’s, een voorstelling samen met schrijver Ronald Giphart voor Theaterfestival de Parade en hij maakte jarenlang columns voor NPO Radio 1 en 2. Op verzoek kan Tom Lash ook een cabaretoptreden geven die helemaal op maat is geschreven.

Tom als jullie dagvoorzitter

Als dagvoorzitter en interviewer combineert Tom verschillende kanten van zichzelf. Met humor bewaakt hij de sfeer in de zaal en zorgt hij dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat. Maar hij zorgt met kritische vragen ook dat het wel écht ergens over gaat. Door zijn jarenlange theater- ervaring zorgt hij dat de verschillende programma-onderdelen van het event vloeiend in elkaar overlopen.

Keynote: Echte gesprekken

Zodra er iets lastigs gecommuniceerd moet worden gaan mensen raar doen. CEO’s die onhandige speeches houden. Overheden die ineens denken in jongerentaal te moeten praten om hun doelgroep te bereiken. Artsen die een bak jargon over je heen storten om je maar tot in het diepste detail uit te leggen wat het precies is waar je aan dood aan het gaan bent. En allemaal omdat we denken dat we ‘het goed moeten doen’.

In deze interactieve keynote neemt Tom je mee langs op wat voor manieren mensen raar gaan doen wanneer ze denken iets goed te moeten doen en waarom je dat bij een gesprek met vrienden in de kroeg nou nooit hebt. En hoe je de volgende keer dat je iets lastigs, zwaars of gewoon vervelends moet communiceren je dat net zo ontspannen kunt doen als dat gesprek in die kroeg.

Achtergrond Tom Lash

Tom Lash heeft naast zijn liefde voor cabaret ook een passie voor schrijven. In 2021 verscheen zijn eerste boek ‘Waarom je niet gelukkig bent (en het waarschijnlijk nooit zal worden)’, over de zoektocht naar geluk (en waarom je maar beter kan stoppen met proberen daar naar te streven).

Inmiddels is Tom niet langer alleen zelf aan het woord, maar stelt hij ook vragen en luistert. Rondom de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 maakte hij de 7-delige podcastserie ‘Motie van Vertrouwen’ waarin hij met zowel politici als mensen daaromheen probeerde zijn eigen vertrouwen in de politiek te herwinnen. O.a. (oud-)Kamerleden Renske Leijten, Lisa Westerveld, Fleur Agema, journalist Ron Fresen en oud-minister Arie Slob werkten mee. Ook presenteert hij een dagelijks actualiteitenprogramma op Den Haag FM.

Tom Lash inhuren als dagvoorzitter, spreker of cabaretier?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Amsterdams Kleinkunst Festival

"Tom presenteerde bij ons de halve finalistentour in Theater Walhalla in Rotterdam. Hij is een jeugdige, vrolijke en sympathieke presentator voor de talentvolle kleinkunstenaars in ons festival. Een energieke host!"

De Nederlandse Vereniging van Journalisten

"Hele leuke en interessante toevoeging aan onze bijeenkomst."

Beschikbaarheid en informatie

Tom Lash

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid