Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Robin van Galen
Bewaar als favoriet

Robin van Galen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Robin van Galen was in 2008 als coach van het dames waterpoloteam verantwoordelijk voor de gouden Olympische medaille. Robin neemt u tijdens een lezing mee naar dit avontuur. Ook gaat hij in zijn presentaties in op persoonlijke effectiviteit, coachen en teamontwikkeling.

Neopost

"Robin van Galen is een enthousiaste spreker. Hij neemt het publiek mee in zijn verhaal en maakt een interessante en waardevolle toevoeging aan een evenement."

Robin van Galen

Robin van Galen raakte op jonge leeftijd ernstig geblesseerd aan zijn schouder kon ik Olympische roem als speler snel vergeten. Gelukkig merkte hij al snel dat hij talent had voor het coachen en training geven. Als waterpolocoach behaalde Robin van Galen zijn grootste succes tijdens de Olympische spelen van 2008. Hier leidde hij het Nederlandse damesteam naar de gouden medaille. In dat jaar werd Robin ook verkozen tot beste Nederlandse coach op de Olympische Spelen en als sportcoach van het jaar.

Tijdens een presentatie van Robin neemt hij u mee terug naar de Olympische spelen van 2008 in Beijing. In zijn eigen stijl geeft hij het geheim achter zijn succes prijs en geeft hij een samenvatting van alles wat ze daar hebben meegemaakt. Robin geeft u ook inzicht in hoe je ieder mens persoonlijk effectiever kan coachen waardoor er meer rendement gehaald uit teamprestaties.

Mogelijke onderwerpen lezingen:

  • Teamontwikkeling
  • Samenwerken
  • Ambitie
  • Leiderschap
  • Coaching van topteams
  • Good to Great van Jim Collins als uitgangspunt
  • Talentontwikkeling
  • Principes en visie in de sport

Robin van Galen presenteert met flair en humor over het coachen van een team. Met name zijn toegepaste theorie over MBTI, over de verschillen in karakters en type mensen spreekt veel luisteraars aan.

Over Robin van Galen

Robin van Galen was bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam en is nu Commercieel Directeur van de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB). Ook zit hij in het bestuur van de voetbalclub Excelsior in Rotterdam.

Robin van Galen was zelf actief waterpolospeler. Hij schopte het zelfs tot international. Een slepende schouderblessure gooide echter roet in het eten. Noodgedwongen moest hij aan de zijlijn toe kijken hoe zijn voormalige teamgenoten zich verder ontwikkelden. De ambitieuze Robin van Galen wilde zelf ook graag verder en zocht zijn uitdagingen op het gebied van coaching. Hij verdiepte zich in teamprocessen en de verschillende stijlen van leiderschap. Met zijn nieuwe ervaring ging hij aan de slag als clubcoach.

Na een succesvolle periode als clubcoach werd Robin van Galen gevraagd voor de positie als bondscoach van de Nederlandse waterpoloheren. Hij zag echter bij de Nederlandse dames meer potentie en stapte over. Met deze dames ging hij een proces in om het Nederlandse waterpolo weer naar de Wereldtop te brengen. Na een moeizame periode, waar Robin van Galen open en eerlijk over presenteert (de tuckman theorie) begon het team in 2007 te draaien. Nederland kwalificeerde zich als eerste voor de Olympische Spelen in Beijing 2008. Het resultaat is wellicht al bekend. Ruim 3 miljoen Nederlanders zagen de waterpolodames Olympisch Goud winnen!

Robin van Galen boeken voor een lezing op uw bijeenkomst?

Neem dan contact op met ons via het contactformulier op deze pagina.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Bakerstreet

"Robin van Galen is een prettig persoon, heeft een goed, inspirerend en praktisch verhaal en kan goed connecten met diverse doelgroepen."

Beschikbaarheid en informatie

Robin van Galen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid