Foppe de Haan
Samenwerking, prestatiegericht bezig zijn, teambuilding en omgaan met verschillende culturen spelen een grote rol in de werkwijze van Foppe de Haan als trainer. Hij vertelt hier dan ook enthousiast over. Met zijn presentatie waarin friese anekdotes constant terugkomen weet Foppe de toeschouwers aan zijn zijde te krijgen.

De kracht van zijn verhaal schuilt in de ‘no nonsense’-aanpak, de herkenbaarheid en de eigenzinnige en humoristische waarop Foppe een stukje van zichzelf laat zien waar toeschouwers nog geen kennis van hebben.

Over Foppe de Haan
De als onderwijzer begonnen voetbaltrainer Foppe de Haan kreeg landelijke bekendheid als langstzittende trainer bij SC Heerenveen, waar hij zeer succesvol was en samen met voorzitter Riemer van der Velde de club wist uit te bouwen tot een subtopper in de Eredivisie.

Ook als coach van Jong Oranje schreef hij geschiedenis door in 2006 het Europees kampioenschap te winnen. Nadat De Haan te kennen had gegeven te zullen stoppen als trainer kroop het bloed toch waar het niet gaan kan en tekende hij een eenjarig contract bij Ajax Cape Town, waar hij uiteindelijk twee jaar verbleef.

Dat De Haan een bijzondere carrière had en altijd is gegaan voor verbetering en plezier in het voetbalspel blijkt ook wel uit zijn vier weken durende bondscoachschap van het eiland Tuvalu.

Maar Foppe werd pas echt tot nationale knuffelbeer omgedoopt toen hij zijn emoties niet in bedwang kon houden tijdens een persconferentie als interim-coach voor SC Heerenveen in 2015 en nu hij in 2017 als adviseur van bondscoach Sarina Wiegman ook nog eens met het Nederlands vrouwenvoetbalelftal Europees kampioen in ons eigen land is geworden, kan deze trainer coach toch écht niet meer stuk.

Interesse in een lezing/presentatie van Foppe de Haan of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Youri Mulder

  Ex-profvoetballer en analist Youri is ideaal in te zetten bij bijeenkomsten waar er over voetbal gesproken wordt. Samen met gespreksleider Evert ten Napel spreekt Youri op zijn vlotte ‘jongens-onder-elkaar’ manier met het publiek en weet daardoor een heel eigen gemoedelijke sfeer te creëren.

   

 • Sierd de Vos

  Sierd de Vos neemt de bezoekers op een spraakmakende reis door zijn werkzame leven. Zijn persoonlijke gedrevenheid en zijn passie voor het voetbal in combinatie met zijn jarenlange ervaring zorgen ervoor dat er altijd met veel plezier wordt teruggekeken naar bijeenkomsten waar Sierd aanwezig is.

   

 • Wim Kieft

  In een live stage interview spreekt Wim Kieft over zijn bewogen voetbalcarrière en het dal erna. Onbewimpeld geeft Wim zijn uitgesproken mening over het hedendaagse voetbal. Ook gaat hij natuurlijk in debat met zijn toehoorders, alles onder leiding van Evert ten Napel.

   

 • Workshop Het leven zien als topsport

  In de wetenschap en psychologie is door verschillende onderzoeken steeds meer bekend over de werking van je lichaam en de invloed van je lifestyle op je vitaliteit. Tijdens de workshop deelt een deskundige deze fascinerende inzichten gericht op het individu en het team.