Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Helmi van Doorn
Bewaar als favoriet

Helmi van Doorn

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Stel je voor dat je in de eerste paar seconden verder kan kijken dan de buitenkant. Helmi van Doorn nodigt je uit om de confrontatie met je eigen vooroordelen aan te gaan. Hoe werkt een eerste indruk? En hoe kan je los komen uit een ‘plastic fantastic’ samenleving waarin je soms losgeweekt wordt van je identiteit? In haar lezingen deelt Helmi niet alleen inzichten over de ware identiteit, maar gaat ze nog een stap verder.

Communicatie adviseur

"Mooi hoe je je zo bloot gaf en dat als onderzoek meeneemt in wat je andere wilt vertellen. Een kwetsbaar en tegelijkertijd krachtig verhaal. De zaal viel stil toen je jezelf liet zien en waar dit verhaal over gaat."

Helmi van Doorn

Een wereld zonder vooroordelen? Dat bestaat helemaal niet. Helmi van Doorn maakt mensen bewust van hun onbewuste vooroordelen. Ze geeft een kijk op organisaties en hoe mensen met elkaar omgaan.

Kijken naar mensen, hoe doe je dat? Wat voor invloed heeft dat op jou of je organisatie? Hoe ga je als organisatie om met veranderingen en in hoeverre ben je echt ‘inclusief’? Weten wie je bent (identiteit) en hoe je vooroordelen (imago) kan laten werken in je voordeel. Helmi nodigt je tijdens haar lezingen uit om de confrontatie met je eigen vooroordelen aan te gaan.

Over haar keynote ‘WIEdentiteit – Wie of wat bepaalt je identiteit?’

Helmi ontdekte op haar 19e dat zij de auto-immuun ziekte Alopecia heeft waardoor je je haren verliest. Ineens was daar het besef dat ze kaal zou worden, datgene wat tot dan toe een belangrijk onderdeel was van haar identiteit. Tot ze ontdekte dat identiteit meer dan uiterlijk is en hoe anderen je zien. Dat je je identiteit zelf bepaalt en daarna opnieuw kan vormgeven. Het is nu haar superpower.

Helmi biedt een onverwachte twist in haar verhaal: wanneer een 1e indruk een bijbehorend beeld krijgt van een vrouw met haar, naar een kale vrouw. Het vooroordeel = experiment in volle glorie.

Deze thema’s die aan bod komen tijdens haar lezing:

  • Identiteit
  • Vooroordelen (hoe werkt een eerste indruk?)
  • Wendbaarheid

Achtergrond Helmi van Doorn

Na haar studie Culturele Maatschappelijke Vorming, werkte Helmi jarenlang bij een groot eventbureau. Na een jaar werken in Spanje start ze in 2009 met haar eigen eventbureau en besluit zij nog een studie Strategisch Brandmanagement te doen. Inmiddels runt Helmi samen met haar compagnon Robert van Giesen het branding- en eventbureau BE Brands+Events. Een combinatie van branding en live communicatie.

Interesse in een lezing van Helmi van Doorn of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

VodafoneZiggo

"Where our difference is our superpower. One of the best ways to show the power of diversity. Crucial perspective on how to look at our first impression."

Blogs van Helmi van Doorn

Lees meer
Word bewust van je onbewuste vooroordelen
Ontdek in deze blog van Helmi van Doorn waarom bewustwording van vooroordelen cruciaal is. Je leert hoe stereotypen onze beslissingen beïnvloeden en hoe je ze kunt herkennen vóórdat je handelt. Ook biedt Helmi praktische tips om ze te verminderen. Haar boodschap: ga de confrontatie aan met je eigen vooroordelen en omarm je ware identiteit!

Beschikbaarheid en informatie

Helmi van Doorn

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid