online kerstborrel

Een succesvolle online kerstborrel of jaarafsluiting tijdens corona

Graag delen we in dit artikel een aantal mogelijkheden die jij kan inzetten om jouw digitale kerstborrel extra bijzonder en tot een groot succes te maken.

Een succesvolle online kerstborrel of jaarafsluiting tijdens corona

De laatste maand van 2020 is aangebroken. Waarschijnlijk ben je nu volop aan het nadenken over de invulling van de online kerstborrel of eindejaarsafsluiting voor jouw organisatie. Deze keer wordt het wat lastiger dan normaal, want corona en een gezellig feestje gaan nou eenmaal niet goed samen. Gelukkig houdt dat niet in dat je niets leuks kan organiseren.

Graag delen we in dit artikel een aantal mogelijkheden die jij kan inzetten om jouw digitale kerstborrel extra bijzonder en tot een groot succes te maken.

Stap 1 – Regel versnaperingen
Stuur elke collega of relatie op tijd (het is rond de feestdagen druk bij PostNL & DHL) een kerstborrelpakket met snacks met bier, wijn of een heerlijk alcoholvrij drankje.

Stap 2 – Dresscode
Spreek een dresscode af. Laat voor nu die comfortabele hoodie even in de kast. Kies voor foute kersttruien of ga juist voor Black Tie. Het versterkt het wij-gevoel.

Stap 3 – Boek een online lezing of show ∇
Organiseer tijdens de online kerstborrel een indrukwekkende lezing of spetterende online show. Een paar suggesties die onze consultants graag met jullie delen:

 

OPTIE 1: EEN INTERACTIEVE SHOW

 • De Thuiswerkshow zit boordevol interactie, actualiteit, humor en wordt op maat gemaakt. Met als resultaat een flinke boost op het gebied van verbinding, motivatie én inspiratie.
 • Je kent De Speld van de messcherpe en satirische nieuwsartikelen. De Speld LIVE komt tijdens jouw online kerstborrel op geheel eigen wijze voorzien van een stoot energie en plezier door middel van een zeer herkenbare newsfeed.

 

OPTIE 2: DE ULTIEME KERSTLEZING

Annemarieke Driessen en Mark van Beek delen een indrukwekkend verhaal over mentale veerkracht, (over)winnen, stil staan en vooruitgang. Kortom, dé ultieme kerstlezing die je met een glas in je hand veerkracht én inspiratie geeft voor het nieuwe jaar!

 

OPTIE 3: ENTERTAINMENT MET INHOUD

De online kerstviering is een ideaal moment voor een informeel en gezellig samenzijn. Daar hoort natuurlijk ook een stuk relativering en humor bij. Dus waarom niet kiezen voor een:

 • Hilarische fakespeech: “Wat ís dit voor figuur?” Zet jouw collega’s compleet op het verkeerde been. Dit is een perfecte combinatie van zowel humor als inhoud, toegespitst op jullie dagelijkse realiteit.
 • IJzersterke cabaretier: Stand-comedy, geheel ingespeeld jullie situatie.
 • Illusionist: Verwondering gegarandeerd. Met ondersteuning van vele indrukwekkende magische trucs, leert een illusionist jou over nieuwe mogelijkheden zien en oude patronen los te laten. 
 • Bekijk hier al onze entertrainers >>

 

OPTIE 4: TRENDWATCHER

Wil je ook tijdens de online kerstborrel een leerzaam moment inlassen, waarbij jullie gezamenlijk aan het denken worden gezet over de toekomst? Een positief ingestoken lezing over de toekomst van jullie branche, die jullie veel inspiratie en energie zal geven om 2021 met vertrouwen in te gaan? Bekijk dan onze trendwatchers als Adjiedj Bakas,  Igor Beuker, Richard van Hooijdonk en vele anderen.

 

OTPIE 5: INSPIRERENDE LEZING MET EEN WAUW-FACTOR

Of wat denk je van een lezing die voor veel gespreksstof zal zorgen? Eentje die zorgt voor een enorme dosis aan veerkracht, inspiratie en zelfbezinning om met hernieuwde energie 2021 in te gaan? Denk dan eens aan sprekers als:

 • Typhoon – van stotteraar tot woordkunstenaar – over de zoektocht naar verbinding
 • Fien Vermeulen – radio-dj van Qmusic over de impact van kanker op haar leven
 • Thijs Lindhout – bekend van de #1 podcast ‘100% Inspiratie Show’
 • Ferry Zandvliet – overlever van de aanslag op Bataclan
 • Jaap Bressers – een onvergetelijke lezing over veerkracht en het verschil maken
 • Joseph Oubelkas – zat 1637 dagen onterecht vast in verschillende Marokkaanse gevangenissen
 • Joyce de Ruiter – auteur van het boek ‘Niet horen, niet zien, niet zwijgen’

 

Boek succes met jouw coronaproof kerstborrel

Dit jaar is behoorlijk pittig geweest en we denken dat de meesten maar al te graag 2020 af willen sluiten. Door aan het einde van het jaar samen iets te vieren geef je een positieve draai aan de negatieve onzekerheden.

Kom je er even niet uit? Neem contact met ons op en wij denken graag met je mee voor een passende act of lezing bij jouw online kerstevent of jaarafsluiting.

Petra Kerssens - deSpreker.nl
Met ruim 10 jaar ervaring in de sprekersmarkt, een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en een betrokken team zijn we hét sprekersbureau die jou kan helpen bij het vinden van de juiste expert voor jullie bijeenkomst. In onze blogs delen we onze tips vanuit onze brede expertises, gebaseerd op duizenden gesprekken en aanvragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en ontvang gemiddeld 1 keer per maand nieuws rond onze sprekers, artikelen, informatie over gratis webinars en over leuke acties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid