Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Thijs Launspach
Bewaar als favoriet

Thijs Launspach

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Thijs Launspach is psycholoog, spreker en bestseller-auteur. Hij is een veelgevraagd expert op het gebied van stressmanagement, burn-out, mentale gezondheid en millennials. Thijs geeft krachtige, concrete keynotes en workshops met volop interactie en bruikbare tips.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

"Onze ervaring met Thijs Launspach was zeer goed. Het contact was zeer prettig, vlot en ze pakken lekker door. Samen hebben we tijdens de intake het programma doorgenomen en wat wij van hem verwachten. We kijken terug op een mooi event en zijn blij met de spreker die we geboekt hebben."

Thijs Launspach

Thijs Launspach is psycholoog, spreker en bestsellerauteur. Daarnaast is hij columnist van het AD, podcastmaker (van o.a. de podcast ‘Hoe ben je zo?!’ en de Thijs Launspach Podcast), docent aan The School of Life en gast in tal van programma’s. LinkedIn heeft Thijs aangemerkt als Top Voice over thema Work Life Balance. Als expert op het gebied van mentale gezondheid, stress, burn-out, millennials en de impact van social media, geeft Thijs krachtige, concrete keynotes, workshops, trainingen en inspiratiesessies met volop interactie en direct toepasbare tips en handvatten.

Thijs schreef verschillende boeken, waaronder Fokking Druk (2018), Werken met Millennials (2019) en Je Bent Al Genoeg (2022). In 2022 verscheen de Engelstalige editie van Fokking Druk, getiteld Crazy Busy. In het voorjaar van 2023 verscheen zijn nieuwste boek, Asociale Media.

Mogelijke thema’s lezingen en workshops Thijs Launspach

Alle onderstaande thema’s kunnen worden uitgevoerd in keynote, workshop en trainingsvorm.

➡️ Stress(management) en het voorkomen van een burn-out
Op basis van zijn bestseller ‘Fokking Druk: het ultieme anti-stressboek’ (2018) legt Thijs in deze keynote uit op welke manieren je stress kunt verminderen in zowel je werk- als ook privé leven. Hoe je bijvoorbeeld het onderscheid kunt maken tussen gezonde en ongezonde stress en hoe je met die tools een burn-out kunt voorkomen.

➡️ Mentale gezondheid
Op basis van zijn boek ‘Je bent al genoeg: Mentaal gezond in een gestoorde wereld’ (2022) legt Thijs uit hoe je, je staande houdt in een wereld van prestatiedruk, geluksterreur en idioot hoge verwachtingen. Hoe je ook je best doet om ‘jezelf te verbeteren’, er is altijd wel iets aan jezelf om ontevreden over te zijn. In deze keynote laat Thijs zien dat verbinding het tegengif is in een wereld van nooit-genoeg-zijn.

➡️ (a)Sociale Media
Vanuit zijn meest recente boek (‘Asociale Media’, 2023) gaat Thijs de diepte in over de manipulatie van de socials, maar ook hoe wij kunnen ontsnappen aan die manipulatie en de greep. Hij vertelt meer over het effect van sociale media op onze gezondheid, welk spel er wordt gespeeld door de big tech en wat je zelf kunt doen om je aan de macht van de socials te ontworstelen.

➡️ Werken met Millennials (voor leidinggevenden)
Over de uitdagingen en kansen van het werken met millennials (geboren tussen 1980 en 2000). Millennials worden gezien als ambitieuze krachten die nieuwe oplossingen voor oude problemen weten te vinden. Toch kent deze generatie ook hun uitdagingen, zoals het omgaan met negatieve feedback en met name stress: onder jonge werknemers is het aantal burn-outs veel hoger dan bij andere leeftijdsgroepen. In deze keynote legt Thijs uit hoe je de millennials waar jij leiding aan geeft in hun kracht zet en voorkomt dat ze opbranden.

➡️ Fokking druk – 3-daagse-training variant
Stress is onvermijdelijk, maar druk zijn is een keuze. Stress is (helaas) onderdeel van ons moderne leven. Dat is geen ramp, maar betekent wel dat je een manier moet vinden om de drukte in je werk en je leven te managen. Fokking druk is een training over het managen van stress en het voorkomen van burn-out. Onderdelen zijn onder meer: de basics van stress, stress-signalen herkennen, prioriteiten stellen, je tijd effectief indelen, ‘nee’ zeggen, plannen en ontspannen.

Optioneel: de sessies van Thijs kunnen uitgebreid worden met diverse aanvullende mogelijkheden voor nóg meer verdieping en concrete handvatten. Denk aan een teaser video’s, online hand-outs met vele handvatten, boeken en email sequences (email opvolging met inspiratie en tips).

Thijs Launspach als jullie dagvoorzitter

Thijs is een veelgevraagd dagvoorzitter tijdens de meest uiteenlopende bijeenkomsten, waarin zijn scherpe blik, expertise en nuchterheid passen bij de toon van de bijeenkomst. Thijs’ dagvoorzitterschap kan worden gecombineerd met één of meerdere onderdelen uit één van zijn keynotes, als opening, intermezzo of afsluiting.

Interesse in een lezing, training of presentatie van Thijs Launspach?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Ahold Delhaize Zaandam

"Thijs Launspach heeft voor onze organisatie een lezing gehouden over mentale weerbaarheid en zijn boek 'Fokking druk'. Dit na volle tevredenheid van organisatie en publiek. Voorafgaande aan de lezing is er als intro met Thijs een webcast opgenomen over zijn boek 'Asociale Media'. Dit was niet alleen heel leuk om te doen, maar ook een hele mooie aanvulling op zijn boodschap aan ons. Terugkijkende op dit event kan ik niet anders concluderen dat het alle verwachtingen heeft waargemaakt!"

Universiteit van Nederland

"Thijs past precies in het concept van de Universiteit van Nederland: het écht toegankelijk maken van academische kennis. Hij somt niet gewoon wat feitjes op maar zoekt contact met het publiek en durft zijn kennis over te dragen op een verhalende manier. Je blijft als vanzelf geboeid luisteren tijdens zijn verhaal. Uit het (jonge) enthousiaste publiek hoorden we achteraf dat ze het gevoel hadden dat zijn boodschap echt aan hen persoonlijk gericht leek, niet dat Thijs alleen voor zichzelf op het podium stond. Dat contact is zeker niet gewoon voor een academicus, maar echt een kunst op zich. "

Pepsico

"Omgaan met stress, anders gezegd hoe voorkom ik stress, en hoe voorkom ik een burn-out en wat zijn de signalen dat dit op de loer ligt zijn mij zo helder geworden na de lezing van Thijs. Op een hele duidelijke manier verwoord, het mentale maar ook zeker het fysieke deel."

NEP Goup

"Top pres(en)tatie. Voor ons grote mediabedrijf met 1100 medewerkers wilden we een interne show maken, in webinar vorm, waar het actuele thema 'burn-out en stressmanagement' centraal zou staan. Dankzij de snelle communicatie met Olga van DeSpreker.nl kwamen we uit bij Thijs. Thijs was erg enthousiast over het idee en wist dit precies naar onze wensen in te vullen. Een erg professionele, sympathieke spreker die zijn duidelijke verhaal speelse vorm heel goed wist over te brengen."

VNO NCW

"Thijs had een goede combinatie van inhoud en vorm, waardoor 45 minuten lang de mensen geinteresseerd waren. Dat was mede het gevolg van goede voorbereiding waar ook de spreker op let"

Beschikbaarheid en informatie

Thijs Launspach

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid