Wil je betere resultaten boeken door slim te communiceren?

Nicol Tadema
Bewaar als favoriet

Nicol Tadema

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Docenten, leidinggevenden, ondernemers óf HR-professionals? Nadat Nicol Tadema over het podium stuitert, kijkt niemand ooit nog hetzelfde naar taal. Beloofd. Haar specialisme over het beïnvloeden van het gedrag met tekst brengt zij op een inspirerende, humoristische en praktische manier over op het publiek. Mensen worden verrast, zijn geboeid én gaan naar huis met praktische tips die direct resultaat opleveren.

Freek Pompert, freelance copywriter & content specialist

"Wat een ijzersterke sessie. Zonder overdrijven een uur aan Nicol's lippen gehangen. Ik stroom weer over van inspiratie en ideetjes."

Nicol Tadema

Nicol Tadema is spreker, trainer en auteur in Nederland en België als het gaat om het beïnvloeden met taal. Met de duizenden overtuigende teksten (en 4 boeken) die zij al schreef, weet Nicol hóé tekst werkt. Haar kennis brengt Nicol op een praktische manier over op anderen, zodat zij met slimme communicatie hun resultaten kunnen beïnvloeden.

Beïnvloeden van het onbewuste brein met taal

Bij elk bericht dat jij de wereld inslingert, wil je een doel bereiken. Dat kan zijn dat:

  • leerlingen hun aandacht bij jouw verhaal houden en de lesdoelen worden behaald.
  • prospects direct akkoord gaan met jouw offerte. sollicitaties op een vacature binnenstromen.
  • collega’s in de rij staan om mee te werken aan een project.
  • medewerkers staan te trappelen om die nieuwe methodiek te omarmen.

Of het is dat WhatsApp-bericht waarin je jouw partner vraagt om vandaag de boodschappen te doen. Een brief waarin je inwoners oproept een vergadering bij te wonen. Of misschien zijn het je kinderen die je wil overtuigen om hun bord leeg te eten.

Wat voor bericht het ook is: jíj bent de architect van jouw verhaal. Door je woorden wijs te kiezen kun je de denkrichting van de ontvanger veranderen. Doe je dit goed? Dan pas je succesvol de beïnvloedingstechniek framing toe. Combineer je dit ook nog met beïnvloedingsprincipes en magische woorden? Dan bereik je nog eerder jouw doel.

Benieuwd hoe je ChatGPT hierbij kan inzetten? Nicol neemt je graag mee in de (on)mogelijkheden van deze AI-tool die -met de juiste begeleiding- jouw nieuwe, favoriete stagiair wordt!

Mogelijke lezingen Nicol Tadema

  • Meer resultaat met alledaagse woorden: beïnvloed het onbewuste brein met tekst.
  • Dag clichés, hallo sollicitaties: bereik meer met betere vacatureteksten.
  • Beïnvloed waar je bij staat: een greep uit 101 beïnvloedingseffecten.
  • Schrijven zonder struikelblokken: met de bulldozer over jouw lezers hindernisbaan

Zijn jullie op zoek naar een workshop? Dat is uiteraard ook mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Achtergrond Nicol Tadema

Nicol is spreker, trainer en auteur in Nederland en België als het gaat om het beïnvloeden van het gedrag met taal.

Na een loopbaan als marketing manager richtte Nicol in 2011 haar eigen bureau op. Dit bureau groeide al snel uit tot het grootste tekstbureau van Nederland met 100% specialisatie in arbeidsmarktteksten. In 2022 verkocht Nicol het bureau om zich als spreker, trainer en auteur volledig te focussen op het (bij) sturen van het gedrag door het kiezen van de juiste woorden.

In 2023 verscheen haar vierde boek ‘De 7 magische woorden’, deze bestseller scoorde binnen 1 dag een positie in de Managementboek top 25. Eerder schreef Nicol 3 boeken over het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie: de vacaturetekst.

Nicol Tadema inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

Wie wil scoren met woorden, kiest voor Nicol Tadema.  Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Jaap van de Coevering, bestuurslid bij Recruiters United

"Nicol had de hoogste score van alle sessies tijdens ons event. Die score was het resultaat van haar inhoudelijk uitstekende verhaal dat ook nog eens echt goed was afgestemd op onze doelgroep. Verder vielen haar uitmuntende voorbereiding en de strak vormgegeven slides op."

Edwin van der Sande, manager marketing en recruitment bij Technical Valley

" Heerlijk om een inspiratiesessie te doen met deze bevlogen vakidioot. Jouw interesse gaat verder dan jouw eigen vakgebied. Dat zorgt voor een aanstekelijk enthousiasme. Je geeft inzichten in tekst, taal en conversieschrijven en zorgt bij mij voor een drang om te verbeteren. "

Sara Akhtar, expert Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, Maasstad Ziekenhuis

" Met alle feedback en praktische tips die we tijdens én na de sessie hebben ontvangen, zijn we direct aan de slag gegaan. We merken nu al een enorm verschil in onze werkwijze en resultaat! "

Aukje Oostendorp, PR & Content Executive bij Renewi

" Magische woorden, het was dé leukste sessie die ik op Content Conference 2022 heb bijgewoond. Leuk en met veel enthousiasme gepresenteerd. En daar komt geen maar achter. "

Beschikbaarheid en informatie

Nicol Tadema

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt