Op zoek naar een unieke spreker voor jouw bijeenkomst?

Michaël van Damme
Bewaar als favoriet

Michaël Van Damme

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Michaël is niet alleen gedragswetenschapper en ondernemer, hij heeft ook een achtergrond als impro- en stand-upcomedian. Met die gouden combinatie brengt Michaël het publiek de meest interessante gedragswetenschappelijke inzichten, tips en tricks bij die je helpen om je werk niet alleen heel anders te bekijken, maar ook impactvoller aan te pakken.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Michaël Van Damme

Als je erover nadenkt is jouw organisatie uiteindelijk een groep mensen die samen een resultaat proberen te bereiken. Hoe goed die groep mensen met elkaar communiceert en hoe er naar die groep mensen gecommuniceerd wordt, bepaalt heel erg de prestatie van die groep. Michaël Van Damme, gedragswetenschapper, ondernemer en stand-upcomedian houdt zich bezig met de psychologie van groepen en gedragsverandering bij groepen. Hij deelt inzichten, tips en tricks op het gebied van gedragswetenschap met een unieke en vermakelijke aanpak.

Michaël heeft hiervoor experimentele onderzoek met groepen uitgevoerd. Hiermee heeft hij de onderliggende mechanismen van groepsdynamica en overtuigende communicatie blootgelegd. Die wetenschappelijk onderbouwde inzichten leiden tot heel concrete strategieën en technieken om cultuur en gedrag in een groep te sturen en te versterken.

Michaël is meester in het eenvoudig uitleggen en luchtig brengen van wetenschappelijke inzichten en hoe deze inzichten concreet om te zetten in je dagdagelijks werk. En dat in een jasje vol humor en interactie. Als ondernemer begeleidde hij ook al heel wat organisaties bij verandering en weet dus hoe het er ook in het echt aan toe gaat.

Onderwerpen waar Michaël Van Damme over spreekt

 • Cultuurverandering
 • Gedragsverandering
 • Innovatiecultuur / Innovatie in teams
 • Medewerkers meekrijgen in een verandering
 • Groepsdynamica
 • Psychologische Veiligheid
 • Communicatie met impact en overtuiging
 • Nudging

Achtergrond Michaël Van Damme

Michaël heeft in het kader van zijn promotie onderzoek gedaan naar innovatie en creativiteit in teams. In 2015 richtte hij samen met bevriend comedian Geert De Wael een Spin-off van de Universiteit Gent op, The Forge. Dit consultancy-bedrijf helpt organisaties bij gedrags- en cultuurverandering. Inmiddels heeft Michaël reeds tientallen organisaties bij hun verandering begeleid.

Sinds 2001 staat Michaël al op het podium als comedian en later ook als publiek spreker. Hij stond zo bijvoorbeeld in de finale van het Zwols Cabaretfestival, Cabareteske in Eindhoven en de Science Comedy Night. Maar hij sprak ook op internationale conferenties, voor grote organisaties en op TEDx. Michaël heeft ook gewerkt als speech schrijver voor CEO’s en begeleidde ook tientallen wetenschappers en ondernemers om hun verhaal in een stand-up comedy set te brengen.

Interesse in een lezing van Michaël Van Damme?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Michaël Van Damme

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker