Op zoek naar een unieke spreker voor jouw bijeenkomst?

Michaël van Damme
Bewaar als favoriet

Michaël Van Damme

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Michaël is niet alleen gedragswetenschapper en ondernemer, hij heeft ook een achtergrond als impro- en stand-upcomedian. Met die gouden combinatie brengt Michaël het publiek de meest interessante gedragswetenschappelijke inzichten, tips en tricks bij die je helpen om je werk niet alleen heel anders te bekijken, maar ook impactvoller aan te pakken.

Michaël Van Damme

Als je erover nadenkt is jouw organisatie uiteindelijk een groep mensen die samen een resultaat proberen te bereiken. Hoe goed die groep mensen met elkaar communiceert en hoe er naar die groep mensen gecommuniceerd wordt, bepaalt heel erg de prestatie van die groep. Michaël Van Damme, gedragswetenschapper, ondernemer en stand-upcomedian houdt zich bezig met de psychologie van groepen en gedragsverandering bij groepen. Hij deelt inzichten, tips en tricks op het gebied van gedragswetenschap met een unieke en vermakelijke aanpak.

Michaël heeft hiervoor experimentele onderzoek met groepen uitgevoerd. Hiermee heeft hij de onderliggende mechanismen van groepsdynamica en overtuigende communicatie blootgelegd. Die wetenschappelijk onderbouwde inzichten leiden tot heel concrete strategieën en technieken om cultuur en gedrag in een groep te sturen en te versterken.

Michaël is meester in het eenvoudig uitleggen en luchtig brengen van wetenschappelijke inzichten en hoe deze inzichten concreet om te zetten in je dagdagelijks werk. En dat in een jasje vol humor en interactie. Als ondernemer begeleidde hij ook al heel wat organisaties bij verandering en weet dus hoe het er ook in het echt aan toe gaat.

Onderwerpen waar Michaël Van Damme over spreekt

  • Cultuurverandering
  • Gedragsverandering
  • Innovatiecultuur / Innovatie in teams
  • Medewerkers meekrijgen in een verandering
  • Groepsdynamica
  • Psychologische Veiligheid
  • Communicatie met impact en overtuiging
  • Nudging

Duo-lezingen met Geert de Wael

Michaël van Damme en Geert de Wael, ook wel ‘The Forge’ genoemd, hebben meer dan 20 jaar ervaring met improvisatie theater, standup comedy en publiek spreken, waardoor ze de wetenschappelijk onderbouwde kennis in een aangename, luchtige verpakking kunnen brengen. Samen verzorgen zij deze twee keynotes:

‘Undercover Innovator’

Tijdens deze interactieve keynote krijg je enkele verrassende, concrete inzichten en tips mee, gebaseerd op meer dan 40 jaar wetenschappelijk onderzoek van over de hele wereld, om jezelf en je collega’s stiekem innovatiever te laten werken.

‘Hoe je je publiek dirigeert: de wetenschap achter charisma’

Tijdens deze keynote krijg je mee hoe het komt dat ons denken gevoelig is aan de verpakking van een boodschap en welke technieken die verpakking versterken.

Achtergrond Michaël Van Damme

Michaël heeft in het kader van zijn promotie onderzoek gedaan naar innovatie en creativiteit in teams. In 2015 richtte hij samen met bevriend comedian Geert De Wael een Spin-off van de Universiteit Gent op, The Forge. Dit consultancy-bedrijf helpt organisaties bij gedrags- en cultuurverandering. Inmiddels heeft Michaël reeds tientallen organisaties bij hun verandering begeleid.

Sinds 2001 staat Michaël al op het podium als comedian en later ook als publiek spreker. Hij stond zo bijvoorbeeld in de finale van het Zwols Cabaretfestival, Cabareteske in Eindhoven en de Science Comedy Night. Maar hij sprak ook op internationale conferenties, voor grote organisaties en op TEDx. Michaël heeft ook gewerkt als speech schrijver voor CEO’s en begeleidde ook tientallen wetenschappers en ondernemers om hun verhaal in een stand-up comedy set te brengen.

Interesse in een lezing van Michaël Van Damme?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Michaël Van Damme

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid