Op zoek naar een spreker over creativiteit of gesprekstechnieken?

Tino Stuij
Bewaar als favoriet

Tino Stuij

Programmamaker en oud-omroepbaas Tino Stuij heeft de afgelopen vijftien jaar taboedoorbrekende programma’s gemaakt bij verschillende omroepen. Hij vertaalt deze kennis in lezingen en masterclasses over creativiteit, conceptontwikkeling, presentatie- en gesprekstechnieken.

Tino Stuij

Tino Stuij is een geboren verhalenverteller. Na meer dan dertig jaar in medialand heeft hij z’n sporen ruimschoots verdiend. Hij neemt je mee in de gekte en genialiteit van de televisiewereld. Ontdek hoe toeval een rol speelt in de creatie van een tv-hit. En hoe je van idee naar concept gaat. En welke tools zet je in om ‘Van Drol tot Gebakje’ te komen? Maar ook hoe je kan leren pitchen en jezelf presenteren.

Zijn lezingen zitten boordevol opmerkelijke anekdotes en nieuwe creatieve inzichten.

Mogelijke lezingen van Tino Stuij

1) Van drol tot gebakje
Over creativiteit
Het beste idee wint niet altijd. Zeker niet in de mediawereld. Soms speelt toeval een rol, net als in het geval van de ontdekking van klittenband of post-it memo’s. Vaak is timing een factor maar nog belangrijker is welk loket je adresseert. En, hoe kom je van een simpel idee tot een werkbaar concept of format dat breed wordt gedragen?

Kun je van drie regels uit een krantenartikel een idee voor een concept uitwerken? Met talloze praktijkvoorbeelden loodst Stuij de toehoorders door een woud van ideeën die succesvol werden. Grappiger zijn vaak de mislukkingen die aan succes vooral zijn gegaan. Een lezing vol anekdotes achter de schermen van een bijzondere creatieve industrie.

2) Stressvol dirigeren
Over Presentatietechniek en Pitchen

Gedurende z’n loopbaan als televisiemaker begeleidde Tino tientallen presentatoren. Wanneer de stress toeslaat, je adem hoog zit en zich een storm in je hoofd ontwikkelt zijn er genoeg technieken om vaardig en overtuigend te spreken in het openbaar. Presenteren is stressvol dirigeren, maar hoe laat ik het er gemakkelijk uitzien?

Maar liefst 9 factoren bepalen 55 % van een eerste impressie. Wat heb je te verkopen, hoe maak je een goede eerste indruk en hoe belangrijk zijn non-verbale signalen? Charisma is allesbehalve aangeboren en oefening baart kunst. Een lezing vol tips & tricks om stressvol dirigeren onder de knie te krijgen.

Achtergrond Tino Stuij

Na een journalistieke loopbaan bij diverse kranten en tijdschriften vervolgde Tino Stuij z’n carrière in televisieland als creatief redacteur bij Bart de Graaff’s Veronica en presentatiecoach voor diverse presentatoren.

Na de oprichting van omroep BNN en vertrek bij Veronica, vertrok hij naar RTL4. Hier was hij programmacoördinator van titels als De Staatsloterijshow, Wie ben Ik en Koffietijd. Daarnaast was Tino initiator van diverse televisieprogramma’s als RTL Boulevard, Life & Cooking en Typisch Tachtig. Nadat BNN een vaste plek in omroepland bemachtigde, keerde Stuij terug op het oude nest. Hier bedacht hij de bekende tv-formats als Over Mijn Lijk en De Lama’s. Hij was daarnaast eindverantwoordelijk voor langlopende programma’s als De Nationale IQ Test, Je Zal Het Maar Hebben en ook van drama-projecten als Costa en Van God Los.

Na een periode als creatief producent in het commerciële domein vervolgde hij z’n omroep carrière bij de Kro als hoofd van de afdeling ontwikkeling en was verantwoordelijk voor een breed pakket van de programmering met titels als Keuringsdienst van Waarde, Boer zoekt vrouw, Puberruil, Uit de Kast, Penoza, Hij is een Zij, Streetlab en Anita wordt opgenomen. Na de fusie met de Ncrv werd het programmapakket uitgebreid met titels als Hello Goodbye, de Slimste Mens en de Rijdende Rechter. Door zijn brede ervaring in alle genres is hij een veelgevraagd spreker op universiteiten, marketingafdelingen en mediabedrijven.

Interesse in een lezing van Tino Stuij?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via  072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Tino Stuij

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid