Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Sophie van der Stap

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Het publiek leerde schrijver Sophie van der Stap kennen via haar ontroerende debuut, Meisje met negen pruiken, het rauwe verslag van haar gevecht tegen haar ziekte. Het werd niet alleen in Nederland een bestseller, maar bereikte ook internationaal de hitlijsten. Tijdens haar lezing deelt ze haar ervaringen over ‘leven’ en ‘overleven’ als kankerpatiënte.

Sophie van der Stap

Sophie van der Stap was 21 jaar toen zij te horen kreeg dat zij aan een zeldzame vorm van kinderkanker leed. Hierover schreef zij haar ontroerende debuut ‘Meisje met negen pruiken’, het rauwe verslag van haar gevecht tegen haar ziekte. Het werd niet alleen in Nederland een bestseller, maar bereikte ook internationaal de hitlijsten. Het boek werd zelfs uiteindelijk verfilmd.

Al voor haar ziekte was Sophie zeer reislustig en toen ze na haar behandeling haar leven weer heeft kunnen oppakken, is ze verhuisd naar het mondaine Parijs. Na acht jaar Parijs maakte ze de stap naar het bruisende New York en vertoeft ze veel in Spaanse kringen. In al deze culturen moet ze, elke weer, een nieuwe taal leren; die van dat wat ons onderscheidt en verbindt.

Sophie vertelt met verve en humor over haar tijd als patiënt, over hoe te leven versus overleven. Haar verhaal is inmiddels ook verschoven naar een breder perspectief, waarin ze anekdotes en reflecties verweeft uit het jarenlang vertoeven in verschillende culturen. “Je kunt zoveel talen in je hoofd stampen als je wilt, maar er is een taal die daaraan voorbij gaat, en die je alleen leert “spreken” als je je verdiept in de gedachtewereld en cultuur van de ander. En daar hoef je niet voor naar het buitenland. Op de werkvloer kom je al vele verschillende ‘talen’ tegen.

Onderwerpen

Sophie van der Stap kan lezingen verzorgen over:

  • Meisje met negen pruiken
  • Aarden in een nieuw land en nieuwe culturen

Duo-lezing met Lauren Verster

Sophie verzorgt ook duo-lezingen met tv-presentatrice Lauren Verster over het thema ‘Diversiteit’. Sophie van der Stap en Lauren Verster geven een inspirende speech over de lessen en wijsheden die ze hebben opgedaan tijdens hun jarenlange vertoeven in andere (sub) culturen en hoe ze deze terugzien op de werkvloer. Als je goed kijkt zijn alle uiteenlopende types die je op het wereldtoneel tegenkomt niet heel anders dan die van de biotoop op de werkvloer. Maar hoe ga je met al deze types en culturen om? In deze lezing delen ze hun inzichten en vaak hilarische ervaringen.

Achtergrond Sophie van der Stap

Sophie is 21 jaar en staat midden in het leven. Ze studeert Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en reist ze de wereld rond. Tot diezelfde toekomst met een abrupte trap ver weg van haar vandaan wordt geschopt door kanker in haar rechterlong. Ze heeft uiteindelijk 54 weken chemotherapie nodig om te overleven. Deze strijd legt ze vast op haar weblog en in haar dagboek. Delen hiervan worden in het NRC gepubliceerd. In 2006, een jaar later, verschijnt haar verhaal in romanvorm getiteld ‘Meisje Met Negen Pruiken’, die internationaal een groot succes wordt.

Sophie van der Stap heeft inmiddels vijf boeken gepubliceerd en schreef deze artikelen steeds weer vanuit verschillende landen.

Interesse in een lezing van Sophie van der Stap?

Neem vrijblijvend contact met ons via het contactformulier, of telefonisch via 072 -750 7422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Sophie van der Stap

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid