Op zoek naar een spreker over mindset en het presteren onder druk?

Peter Starke
Bewaar als favoriet

Peter Starke

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Peter Starke is medeoprichter van De Mindset Academie en een vooraanstaande coach binnen de tenniswereld. Peter verbindt tijdens zijn lezingen zijn topcarrière als coach met zijn diepgaande kennis van NLP/ Systemisch werk en Taal van het lichaam. Ontdek wat je kan leren van de sport waarin emotie zo voorwaardelijk is. Zijn specialisaties: mindset, emotie en presteren onder druk.

Guus Rijkhoek, directeur en eigenaar Human partners

"Ik heb Peter meegemaakt vanuit de sport, privé en zakelijk. Hij weet de complexe materie van het brein te vertalen naar praktische, ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen en inzichten. Door zijn interesse in het brein komt hij vaak met nieuwe inzichten die gelijk worden ingezet in zijn coaching. Eigenlijk gun je iedereen zo’n mentaal cadeau‘tje, waar je de rest van je leven iets aan hebt. "

Peter Starke

Peter Starke heeft meer dan 40 Nederlands kampioenen (waaronder vele internationals) in de training en coaching gehad. In zijn carrière ontdekte hij dat emotie (zoals passie en verbinding) een voorwaarde is voor topprestaties, maar tevens een beperking (zoals boosheid en schaamte) kan zijn. Emotie is informatie en wordt veelal weggedrukt. Dit gaat werken als de strandbal die je onder water drukt. Kost heel veel energie om het onder de oppervlakte te houden. Hij geeft vooral bijscholingen op het mentale vlak aan vele uiteenlopende bedrijven, o.a. Rijkswaterstaat, VNO, Ascendor, Coenekoop college, KNGU, KNAU, KNLTB etc.

Peters uitgangspunt van zijn trainingen en lezingen: “Emotie geeft de kleur aan wat je doet”

Onderwerpen waar Peter Starke over spreekt

 • Emoties
 • Mindset
 • Je zenuwen de baas
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Persoonlijk leiderschap
 • Wat drijft je eigenlijk?
 • Presteren onder druk
 • Ademwerk

Bereik je beste prestaties met passie en emotie

Er zit ongelofelijk veel emotie in onze communicatie. Emotie kan onze communicatie effectief versterken (passie), maar het kan tegelijkertijd ook tegenhouden en beperken (woede, verdriet of schaamte). Wat kan je leren van de sport waarin emotie zo duidelijk is?  Gevoelens wijzen je de weg in veel opzichten. Ze zijn een afspiegeling van je werkelijke behoeften en komen als emotie naar buiten.

Eigenlijk is emotie informatie: het zegt iets over je. Maar hoe interpreteer je dat dan? Om inzicht te krijgen en het proces van ontwikkeling te doorzien deelt Peter Starke op interactieve wijze zijn inzichten. Zodat je een basis hebt om intrinsiek de beste keuzes te maken, zodat je je lekker voelt en optimaal presteert.

Je leert tijdens Peter’s keynote:

 • jezelf en elkaar kennen
 • emoties te herkennen
 • dat emoties informatie is
 • wat er onder emoties zit.
 • welke overtuigingen emoties bepalen, en wat er dan weer onder overtuigingen zit
 • hoe je kan omgaan met emoties

Achtergrond Peter Starke

Peter Starke heeft zich na de Pedagogische – en Sportacademie gespecialiseerd in tennis, en dan met name het mentale aspect. Hij was 5 jaar regiocoach en vervolgens 10 jaar hoofdtrainer van de grootste club van Nederland. Daarna heeft hij 17 jaar voor de KNLTB gewerkt in diverse functies (opleider, regiocoach, coach junior Daviscup).

Peter is in zijn carrière vele drempels (zowel persoonlijk als zakelijk) tegengekomen en heeft zich daarom gaandeweg ontwikkeld in Mindset. Peter heeft de hoogste opleidingen binnen de NLP afgerond en is sindsdien mental coach met als specialiteit NLP (coach en trainer)/ systemisch werk/ transactionele analyse/ademwerk en taal van het lichaam. Zijn motto als mental coach: mensen helpen het zelf te doen.

Interesse in een lezing of workshop van Peter Starke?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor een offerte. Gebruik hiervoor het contactformulier op deze pagina of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Erik Poel, Algemeen directeur KNLTB

"Peter geeft dikwijls presentaties voor belanghebbenden van de KNLTB. Dit kunnen bijvoorbeeld bestuurders, leraren of spelers zijn. Zijn presentaties kenmerken zich door een gedegen voorbereiding, interactie en een goede balans tussen theorie en praktijk. De hoge beoordelingen achteraf zijn dan ook geen verrassing. "

Beschikbaarheid en informatie

Peter Starke

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid