Frank Garten

Een lezing van Frank Garten is een feest van herkenning. Want alle stereotypen komen aan bod in waar gebeurde verhalen en treffende anekdotes. Beeld en video ondersteunen een levendig verhaal, waarin Frank de interactie met zijn publiek voorop stelt. Bovendien krijgt ieder de spiegel voorgehouden. Om zich te realiseren hoe bot, tactloos, rigide en soft de stereotype Nederlander vaak overkomt op andere culturen.€ 1250 – 2000

Rode draad is de 3-trap die Frank beschrijft in zijn boek Managing Through a Mirror. de interculturele manager moet eerst weten hoe hij zelf overkomt op anderen. Daarna zal hij zich moeten verdiepen in de andere cultuur. En ten slotte zal hij een bewuste keuze moeten maken: blijf ik bij de voorkeursstijl van mijn land en mijn persoon (het warme bad) of pas ik me aan aan de ander (de koude douche, maar o zo verfrissend!).

Onderwerpen

  • Clarity in conversations
  • Multiculturaliteit en diversiteit
  • Samenwerken
  • Leiderschap

Achtergrond

Frank Garten is auteur, spreker en trainer op het gebied van communiceren en samenwerken met andere culturen. Een gepromoveerd natuurkundige, die in commercieel management en general management – maar ook in HR – werkte bij multinationals als Philips en NXP. Auteur van 3 praktische boeken over samenwerken met mensen in andere culturen. Begeleider van persoonlijke ontwikkeling, via leiderschapsprogramma’s, trainingen, workshops en individuele coaching.

In wereldwijde, commerciële onderhandelingen leerde Frank het vak. Al snel werd hem duidelijk dat ‘focus op de harde targets’ samen móet gaan met aandacht voor – en interesse in – de mens. En dat die twee in het buitenland niet zonder elkaar kunnen. Intercultureel succes hangt af van goede voorbereiding. Maar vergt ook dat je het onverwachte omarmt, erom lacht en ervan leert. Dat je weet dat Nederland de uitzondering is, en niet de regel.

Interesse in een lezing van Frans Garten?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 7422.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field