Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Frank Garten
Bewaar als favoriet

Frank Garten

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Frank Garten is auteur, spreker en trainer op het gebied van communiceren en samenwerken met andere culturen. Een gepromoveerd natuurkundige, die in commercieel management en general management – maar ook in HR – werkte bij multinationals als Philips en NXP. Auteur van 3 praktische boeken over samenwerken met mensen in andere culturen.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Frank Garten

Frank Garten is auteur, spreker en trainer op het gebied van communiceren en samenwerken met andere culturen.

Een lezing van Frank Garten is een feest van herkenning. Want alle stereotypen komen aan bod in waargebeurde verhalen en anekdotes. Beeld en video ondersteunen een levendig verhaal, waarin Frank de interactie met zijn publiek voorop stelt. Bovendien krijgt ieder de spiegel voorgehouden. Om zich te realiseren hoe bot, tactloos, rigide en soft de stereotype Nederlander vaak overkomt op andere culturen.

De rode draad van zijn lezing is de 3-trap: 1) de interculturele manager moet eerst weten hoe hij zelf overkomt op anderen. 2) Daarna zal hij zich moeten verdiepen in de andere cultuur. En 3) tenslotte zal hij een bewuste keuze moeten maken: blijf ik bij de voorkeursstijl van mijn land en mijn persoon (het warme bad) of pas ik me aan aan de ander (de koude douche, maar o zo verfrissend!).

Het verhaal van Frank Garten is niet alleen toepasbaar bij medewerkers of klanten uit verschillende landen. Frank kan ook goed de koppeling maken naar samenwerkingsvraagstukken binnen organisaties of bijvoorbeeld wanneer organisaties met een verschillende bedrijfscultuur met elkaar fuseren.

Onderwerpen

– Werken met andere culturen (stereotypen, vooroordelen, perceptie, communicatie)
– Diversiteit: ben je zelf bereid wat te doen en naar jezelf te kijken
– Samenwerken: door betere communicatie
– Communicatie: waardevolle gesprekken voeren

Achtergrond

Frank Garten is een gepromoveerd natuurkundige, die in commercieel management en general management – werkte bij multinationals als Philips en NXP. Hij is auteur van 3 praktische boeken over samenwerken met mensen in andere culturen.

In wereldwijde, commerciële onderhandelingen leerde Frank het vak. Al snel werd hem duidelijk dat ‘focus op de harde targets’ samen móet gaan met aandacht voor – en interesse in – de mens. En dat die twee in het buitenland niet zonder elkaar kunnen. Intercultureel succes hangt af van goede voorbereiding. Maar vergt ook dat je het onverwachte omarmt, erom lacht en ervan leert. Dat je weet dat Nederland de uitzondering is, en niet de regel.

Interesse in een lezing van Frank Garten?

Als je interesse hebt in een lezing van Frank Garten, dan kun je contact opnemen via 072 -750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Frank Garten

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker