Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Erwin Frunt en Hendrik Stiksma
Bewaar als favoriet

Erwin Frunt en Hendrik Stiksma

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Erwin Frunt en Hendrik Stiksma zijn de deskundigen in de verschillen tussen ondernemers en managers. Zij geven handvaten in de zoektocht wat beter past bij het publiek: ondernemen of managen. Ook helpt hun lezing bij het aanwakkeren van zelfondernemerschap binnen een organisatie.

Dutch Dream Group

"Erwin en Hendrik hebben ter ere van ons 30-jarig bestaan een lezing gehouden over het thema van hun boek Ondernemers v.s. managers. Dit onderwerp paste uitstekend bij de toehoorders; veel ondernemers en managers die ondernemend zijn of zich afvragen wat ondernemen betekent. Binnen het bedrijf waar ze nu werken of er buiten in een MKB onderneming? Met een vleug humor zetten ze scherp de verschillen tussen beide neer; waar vullen ze aan en kunnen ze leren van elkaar. Aan het eind van de sessie wordt duidelijk wie in welke fase van een organisatie bepalend moet zijn. De toehoorders reageerden enthousiast gezien het grote aantal vragen na afloop. Een aanrader! "

Erwin Frunt en Hendrik Stiksma

Ruim 40% van werkend Nederland overweegt voor zichzelf te beginnen. Slechts een klein, maar wel groeiend, gedeelte voert dit ook uit. Hoe weet je nu wat beter bij je past; ondernemer of manager worden?

Erwin Frunt en Hendrik Stiksma onderzochten de verschillen tussen ondernemers en managers. Middels gesprekken met beiden, maar ook met deskundigen op het gebied van arbeidspsychologie, onderzoek en financiën kwamen ze tot de kern. Wat kunnen ze van elkaar leren, waar vullen ze elkaar aan, waar bijten ze elkaar? En vooral; in welke fase van het bedrijf is wie van de twee leidend? Ze schreven er het boek ‘Ondernemers vs managers’ (2021) over. Het boek werd een groot succes en belandde zelfs op #5 in de Managementboeken Top 100.

Ook delen ze hun inzichten op het podium. Zodat ze die 40% die twijfelt handvaten krijgt om te ontdekken wat beter bij hen past: managen of ondernemen.

Hun verhaal is bij uitstek geschikt voor bedrijven die meer ondernemerschap willen implementeren. Ze bieden inspiratie door onder andere de praktijkverhalen van de geïnterviewde ondernemers te delen. Tenslotte werkt het ook omgekeerd; ondernemers leren van managers hoe hun bedrijven efficiënter aan te sturen, zodat zij zich (meer) kunnen richten op ondernemerschap.

Over de lezing van Erwin Frunt en Hendrik Stiksma

Erwin en Hendrik behandelen diverse thema’s tijdens hun lezing:

 • De verschillen tussen managers vs ondernemers:
  • Risicobereidheid
  • Zelfoverschatting
  • Besluitvorming
  • Impact maken
 • Test: Ben je meer ondernemer of manager?
 • Interactieve quiz ‘Is dit van een manager of ondernemer?’ (er worden foto’s getoond van een auto, vakantie, muziekvoorkeur, etc)

Achtergrond van Erwin Frunt en Hendrik Stiksma

Hendrik Stiksma, de manager, bekleedde diverse managementrollen in de wereld van food en werkkleding/persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), zowel in het MKB als bij multinationals.

Erwin Frunt, de ondernemer, probeert lokaal impact te maken op creatief en maatschappelijk vlak. Is mede eigenaar van BigBird Creative studio, een grafisch bureau dat bedrijven helpt met hun marketing en communicatie.

Erwin Frunt en Hendrik Stiksma boeken als sprekers of workshopleiders?

Erwin en Hendrik garanderen een inzichtvolle, humoristische en vooral praktische voorstelling. Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Erwin Frunt en Hendrik Stiksma

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid