Jeroen Smits – Dagvoorzitter, comedian, discussieleider, presentator, televisiemaker.
Jeroen Smits moet je een keer gezien hebben om te begrijpen dat hij echt multifunctioneel inzetbaar is. Een beëdigd trouwambtenaar, presentator, comedian, dagvoorzitter en cabaretier. Een meer dan voortreffelijke portfolio van indrukwekkende opdrachtgevers. Bijna allemaal vaste opdrachtgevers.

Jeroen spreekt waar u dat wenst. Op maat geschreven of vanuit de losse pols. Voor iedere instantie, vereniging of evenement is Jeroen inzetbaar. Een zeer schappelijk tarief voor een stukje vakwerk. Ondernemer met een verhaal. Dat verhaal vertelt hij u en uw gasten graag in combinatie met de grappen, mooie verhalen en moppen.

Jeroen Smits moet je echt een keer gezien hebben…..

Biografie Jeroen Smits
Al vroeg in Jeroen zijn leven blijkt dat de jonge Smits talent heeft voor het maken van grappen en het entertainen van mensen. Hij speelt rollen in toneelstukken op de basisscholen die hij doorloopt. Leren blijkt ten tijde van het voortgezet onderwijs niet zijn favoriete bezigheid.

Later bloeit de ambitie om als prof-voetballer door het leven te gaan op bij de vrolijke, eerlijke puber. Dit verandert echter allemaal wanneer Jeroen door zijn twee nichtjes in de zomer van 1994 wordt opgegeven voor een auditie voor het nieuwe RTL 4 programma Moppentoppers, gepresenteerd door Ron Brandsteder. Hier begint het allemaal. Miljoenen kijkers zitten aan de buis gekluisterd als in november 1994 de eerste finale van moppentoppers op televisie is. Zoals vele verwachten, behalve Jeroen zelf, wint hij met overweldigende meerderheid de finale.

In 1995 komt daar nog eens de overwinning van de Supercup van moppentoppers bij. Tussen deze twee overwinningen door maakt Jeroen in opdracht van Bolletje beschuit, in oktober 1995, een televisiecommercial samen met actrice Tanja Jess. Het wordt Jeroen steeds duidelijker dat zijn toekomst in de televisie & entertainmentwereld ligt. Hij legt zich neer bij de ambitie om prof-voetballer te worden, stopt met zijn studie en richt zich volledig op een carrière als presentator/entertainer.

Als televisiepresentator maakt Jeroen, onder toeziend oog van Joop van den Ende, zijn debuut in oktober 1996 bij de start van Call TV bij Veronica. Hij begint in de nachtelijke uren met het programma Nachtbrakers, vanwaar hij doorgroeit naar de middagprogramma’s. Jeroen wordt gevraagd om vanaf het najaar 1997 in Showbizcity te Aalsmeer in de comedy club te gaan optreden als stand-up comedian. Hier ontstaat de liefde voor het theatervak.

In december ’97 heeft hij zijn eigen mini-theatertour; de drie voorstellingen zijn binnen 48 uur uitverkocht. In de vijftien jaar die Jeroen bij Endemol werkzaam is rondt hij een drietal HBO studies af. Journalistiek, Bedrijfskunde en een HBO Juridische Dienstverlening.

Binnen Endemol is hij vanaf 2000 tot 2004 de jongst aangestelde directeur binnen het Europese Concern. Jeroen vervult deze vier jaar de functie van Interactive Director voor de Nederlandse markt. In december ’99 brengt platenmaatschappij Koch MM een cd uit met een terugblik van Jeroen op de afgelopen eeuw. Dit succes wordt opgevolgd door een uitverkochte theatervoorstelling in het Amsterdamse Nieuwe de la Mar theater op 20 december van datzelfde jaar.

Jeroen maakt voor verschillende instanties en opdrachtgevers de nodige documentaires. Zo bouwt hij voor de allerarmste van Mexico middels stichting Homeplan huizen, voor de stichting Stars in Their Eyes maakt hij een documentaire over de schaduwzijde van het WK voetbal.

Naast het presentatievak wordt Jeroen gevraagd om binnen verschillende productiehuizen sturing en leiding te geven aan de afdeling Televisieproductie. Zo gaat Jeroen een samenwerking aan met MC Televisie die vervolgens drie jaar voortduurt. Eye Media Solutions is het die Jeroen wegkaapt bij MC Televisie om hem vervolgens voor twee jaar aan te stellen als directeur Televisie.

In 2013 stampt Jeroen zijn huidige bedrijf STIMS Media uit de grond. Met in 2017 in totaal 42 vaste medewerkers in dienst is STIMS Media een behoorlijke speler binnen de televisie productiehuizen van Nederland. STIMS Media is Event organisator en ook kent het bedrijf een Interactive tak waar online en social media een specialisatie is gebleken. STIMS Media is marktleider op het gebied van gesponsorde televisie zoals deze louter geproduceerd worden voor RTL en SBS.

Jeroen Smits is vader van vier kinderen. Luna Smits uit 2008, De meisjestweeling Rosa en Pippa uit 2012 en Nino Smits uit 2014.

Jeroen Smits inhuren voor een presentatie, optreden, lezing of als dagvoorzitter?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Jeroen Smits SKU UPC Model

“Altijd op tijd aanwezig. Doen wat je zegt en zelfs meer dan dat. Kleding altijd aangepast op dat wat het evenement vraagt. Kortom; Een verlengstuk

Mar 20, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Homan BV 

“Altijd op tijd aanwezig. Doen wat je zegt en zelfs meer dan dat. Kleding altijd aangepast op dat wat het evenement vraagt. Kortom; Een verlengstuk voor Homan BV naar werknemers en opdrachtgevers op het gebied van entertainment. Je bent een geweldenaar”


5.0 5.0 7 7 Hans Schwartz – TPG PostVoor de afsluiting van een groot project binnen TPG is er een afrondend feest georganiseerd. Omdat dit project een behoorlijke impact heeft gehad op h Jeroen Smits
Page:
123