Jan Gunneweg

Gepassioneerd ontwerper en meubelmaker Jan Gunneweg creëert unieke ontwerpen die mens en natuur dichter bij elkaar brengen. Het is zijn missie om met zijn ontwerpbureau bij te dragen aan een positieve verandering in de wereld om hem heen, want juist daar wordt iedereen gelukkiger van. Daarom heeft hij ook een voorliefde voor werken met hout, niet alleen vanwege de kracht van het materiaal, maar ook de warmte en flexibiliteit. Daarnaast probeert hij zijn klanten altijd te inspireren met zijn designs en experimenteert daarom net zo lang tot het gewenste resultaat behaald is.

Jan geeft tijdens zijn lezingen aan dat geluk het allerbelangrijkste in je leven is. Hij vertelt hoe je voor jezelf een wereld kan creëren zonder deadlines, zodat je kunt werken met passie, efficiëntie en liefde. Ook laat Jan zien hoe je mensen op een positieve manier kunt meekrijgen door een vriendelijke aanpak bij een conflictsituatie.

Onderwerpen waar Jan Gunneweg over spreekt:

 • Geluk
 • Werken zonder stress
 • Creativiteit
 • De vriendelijke verandering
 • Duurzaamheid
 • Onderwijs
 • Waarom de natuur zo belangrijk voor ons is
 • Hoe kan vormgeving mensen weer dichter bij de natuur brengen?

Achtergrond Jan Gunneweg

Jan groeide op aan het Noord-Hollands Kanaal op een woonboot. Die manier van wonen was van jongs af aan al een grote inspiratiebron voor zijn creativiteit. Het wonen op een boot had vele leuke voordelen, zoals in je eigen huis varen tijdens vakanties. Anders zijn dan de rest, dat is volgens Jan de kern van creativiteit. Creativiteit is mogelijkheden en voordelen zien die de meeste mensen niet zien. Anders is niet altijd beter, maar beter is wel altijd anders.

Op school kwam hij niet goed tot zijn recht. Hij kwam juist wel tot bloei in een sportzaak, waar hij sinds zijn 13e als verkoper werkte. Daar leerde hij enorm veel en kreeg er de benodigde zelfvertrouwen. In 2014 bouwde Jan Gunneweg op 23-jarige leeftijd zijn eerste houten fiets en startte vervolgens zijn bedrijf.

Inmiddels heeft Jan in de jaren als ontwerper vele producten ontworpen met als hoofddoel om mens en natuur in harmonie te brengen. Hij filosofeert en spreekt over de vriendelijke verandering en werkt er hard aan om niet een bedrijf te zijn die alleen producten of diensten verkoopt. Hij wil inspireren en dan komt de rest vanzelf.

Jan Gunneweg inhuren of boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 750 7422.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Thijs Launspach

  Psycholoog Thijs Launspach is expert op het gebied van millennials. Specifieker gezien is zijn expertisegebied de twintigers van nu, de mindset van millennials, dertigersdilemma’s, quarterlifecrisis en generatieverschillen (op de arbeidsmarkt). Hij geeft hierover lezingen en doet hier onderzoek naar. Ook doet hij onderzoek en geeft hij lezingen over omgaan met stress.

   

 • Vrije Denkers

  Sprekers/workshopleiders Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Zij geven inspirerende lezingen en workshops over een onderwerp dat samen te vatten is als ‘doen is de beste manier van denken’. Hun gelijknamige video is op sociale media miljoenen keren bekeken en heeft hun bekendheid een flinke duw in de rug gegeven.

   

 • Kim Spinder

  Kim Spinder kan het beste omschreven worden als innovator en piraat. Ze houdt van muiten en organisaties in beweging krijgen. Kim helpt organisaties met veel lef en plezier om zich klaar te maken voor de toekomst. Dit alles onder het mom van “The Future Is Now.” Ze heeft een gave om zaken net even anders aan te pakken en mensen hier enthousiast voor te maken.