Op zoek naar een inspirerende workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Workshop Empathisch Stakeholdermanagement

In de workshop leren de deelnemers hun omgevingssensitiviteit te verhogen door in de schoenen van hun klanten, medewerkers, persrelaties, toezichthouders en andere stakeholders te gaan staan. Met oefeningen en vele do’s en dont’s uit de praktijk leren ze hun stakeholders te boeien en te binden en criticasters in ambassadeurs te veranderen.

Workshop Empathisch Stakeholdermanagement

Het tijdschrift Time noemde corporate empathie onlangs ‘the hottest trend in leadership’, want het verbetert de reputatie, de klant- en medewerkerstevredenheid en het leiderschap aantoonbaar. Empathische ondernemingen groeien ook harder en maken meer winst, zo toont steeds meer onderzoek aan.

Omdat empathie cruciaal is voor de beeldvorming en de kwaliteit van in- en externe relaties is het een belangrijke succesfactor binnen corporate communicatie en reputatie- en stakeholdermanagement. Een effectiever middel om de betrokkenheid (engagement) en de strategische steun (alignment) van de stakeholders te versterken bestaat niet.

De workshop Empatisch Stakeholdermanagement

In deze management workshop leren de deelnemers hun omgevingssensitiviteit te verhogen door in de schoenen van hun klanten, medewerkers, persrelaties, toezichthouders en andere stakeholders te gaan staan. Met oefeningen en vele do’s en dont’s uit de praktijk leren ze hun stakeholders te boeien en te binden en criticasters in ambassadeurs te veranderen. Je kunt antwoorden verwachten op vragen als: hoe kan ik empathischer communiceren? Hoe krijg ik mijn medewerkers of andere stakeholders mee bij veranderingen? Hoe zet ik empathie in voor reputatieverbetering?

Praktisch:
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen (meer deelnemers in overleg) en de duur is normaal gesproken een dagdeel. Alle deelnemers ontvangen na afloop een gratis exemplaar van De Empathische Organisatie, zodat ze zelf hun inzichten over empathie kunnen verdiepen en met de oefeningen uit dit boek aan de slag kunnen gaan.

De workshop Empathisch Stakeholdermanagement wordt gegeven door Jeroen Duijvestijn en Henk Noort.

Over Henk Noort

Henk Noort is al 25 jaar lang bedrijfspsycholoog en is expert op het gebied van empathisch leiderschap en stakeholdermanagement. In 2008 richtte hij met andere senior-onderzoekers strategisch marktonderzoeks- en adviesbureau StakeholderLab op. Ze helpen organisaties om de harten en hoofden van hun stakeholders te winnen.

Hij schreef al 5 boeken, meerdere artikelen, blogs en columns over uiteenlopende psychologische onderwerpen. In januari 2020 verscheen van zijn hand het populaire managementboek ‘De Empathische Organisatie‘.

Over Jeroen Duijvestijn

Jeroen Duijvestijn is zelfstandig consultant en toonaangevend expert op het gebied van internal branding en reputatie, stakeholder- en issuemangement.

Van 2006 tot 2009 was Jeroen reputatiemanager bij de NS. In deze drie jaar was het de grootste stijger in het toonaangevende onderzoek naar de reputaties van ondernemingen Reptrack van het Reputation Institute. Na zijn tijd bij de NS heeft hij als zelfstandig consultant gewerkt bij uiteenlopende organisaties bij zowel de overheid als in de private sector (o.a. Florence, Staatsbosbeheer, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Provincie Zuid-Holland, UWV en Arbo Unie). Van 2016 tot 2019 was hij manager identiteit en reputatie bij Coöperatie VGZ. Hier ontwikkelde en bouwde hij drie jaar aan een nieuwe positie van VGZ als “zinnige zorg makelaar”. Jeroen Duijvestijn werkte tot april 2021 als interim adviseur voor het programma Cultuur & Leiderschap van de Belastingdienst. Daar adviseerde hij de ambtelijke top over de noodzakelijke cultuurverandering na de Toeslagenaffaire en was hij verantwoordelijk voor de interne communicatie rondom het veranderprogramma van de Belastingdienst .

Interesse in de workshop Empathisch Stakeholdermanagement?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Workshop Empathisch Stakeholdermanagement

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid