Henk Noort

“Het is mijn missie om bestuurders en managers te leren meer empathie en inlevingsvermogen te hebben voor hun stakeholders. Op deze manier zul je meer steun en draagvlak krijgen en dus succesvoller zijn.” – Henk Noort

Bedrijfspsycholoog Henk Noort is dé thoughtleader op het gebied van ‘The Hottest Trend in Leadership‘: empathie. Henk is de aangewezen persoon om bestuurders en managers op weg te helpen bij het empathisch leiderschap. Op deze manier zullen zij het perspectief van hun stakeholders zien en met meer plezier beter gaan presteren.

Onderwerpen waar hij over spreekt:

  • Empathisch leiderschap
  • Stakeholdermanagement
  • Reputatiemanagement
  • Samenwerken
  • Empathic design

Henk maakt de deelnemers ‘bewust onbekwaam’ op het gebied van empathie en daagt ze vervolgens uit om ‘bewust bekwaam’ te worden. Als doel heeft hij om bij de deelnemers een gewoonte te creëren om zich in de belevingswereld van hun in- en externe stakeholders te verplaatsen. Kortom, hij plant het zaadje van de verandering, zodat ze hun zesde zintuig empathie beter inzetten ten faveure van hun organisatie en carrière.

Over Henk Noort

Henk studeerde in 1993 af in de Cognitieve psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (Met Genoegen) en werkte sindsdien bij diverse onderzoeksinstituten, waaronder het CBS en Motivaction. In 2008 richtte hij met andere senior-onderzoekers strategisch marktonderzoeks- en adviesbureau StakeholdersLab op. Ze helpen organisaties om de harten en hoofden van hun stakeholders te winnen.

Henk publiceerde 5 boeken over uiteenlopende psychologische onderwerpen en schreef talloze artikelen, blogs en columns voor onder meer Men’s Health, Communicatie en Het Financieele Dagblad. In januari 2020 verscheen van zijn hand het populaire managementboek ‘De Empathische Organisatie’.

Henk Noort boeken voor jouw event?

Interesse om Henk te boeken? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field