Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Terry Akins
Bewaar als favoriet

Terry Akins

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

Terry Akins is de zoon van een vader die in de gevangenis zat. Jarenlang zweeg hij angstvallig over het gemis van zijn vader, totdat hij ontdekte hoe belangrijk het is dat kinderen over de detentie van hun ouders praat. Terry verzorgt hierover lezingen, met ondersteuning van de piano en een vocalist.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Terry Akins

Terry Akins is de zoon van een vader die in de gevangenis zat. Jarenlang zweeg hij angstvallig over het gemis van zijn vader, bang voor stigmatisering. Achteraf merkte hij dat het juist belangrijk is dat kinderen over de detentie van hun ouders praten. Geheimhouding leidt tot psychische klachten en angst om mensen in vertrouwen te nemen. Nu zegt hij tegen al zijn lotgenoten: “Schaam je er niet voor! Maak zelf je individuele keuzen voor je levenspad.

Terry Akins maakt inmiddels -door middel van het woord én live muziek- mensen bewust van deze onzichtbare kanten van de samenleving, om zo een veilige samenleving te creëren voor onze nieuwe generatie. Zijn lezingen zijn bij uitstek geschikt voor justitiële organisaties, pedagogisch gerichte organisaties en het onderwijs.

Thema’s en onderwerpen:

Mijn verleden werd de klank van het heden”. Terry verzorgt op maat gemaakte lezingen over het gevangeniswezen en haar achterblijvers met pianoklanken en een vocalist.

  • Kinderen van gedetineerden
  • Een veilige samenleving
  • Gedetineerden en slachtoffers
  • Het begrip ‘slachtoffers’
  • De kracht van een nare ervaring

Zijn emotie vertaalt hij naar eigen pianocomposities die over afscheid en kracht gaan. Terry Akins is afgestudeerd als uitvoerend muzikant aan de Popacademie in Heerlen en hij is bezig met zijn Bachelor op het conservatorium in Enschede. Daarom neemt hij bij iedere lezing ook een zanger en zangeres mee die het woord versterken.

Over Terry Akins

Al jaren zet Terry Akins (1993) zich in voor kinderen van gedetineerden als ambassadeur van Exodus Nederland. Exodus begeleidt (ex-)gedetineerden op weg naar een leven zonder criminaliteit, waarbij de kinderen van gedetineerden niet vergeten worden.

Terry kwam op zijn 18e met zijn verhaal naar buiten toen hij in 2012 meedeed aan het TROS tv-programma ‘Je ouders in de lik’, gepresenteerd door Claudia Schoemacher, zelf ook een kind van een ex-gedetineerde vader.

Als ervaringsdeskundige vertegenwoordigt hij de stem van maar liefst 25.000 kinderen van gedetineerden op een dagelijkse basis. De stem die wij normaal nooit hoorden maar nu gehoord wordt met o.a. resultaten in de politiek, De Kinderombudsman en de landelijke media.

Jaren sprak Terry Akins met mensen binnen het werkveld, betrokkenen en experts. Hij kwam erachter dat er nog veel ruimte open is voor verbetering. Inmiddels heeft Terry zijn eigen onderneming waarmee hij vooruitgang probeert te brengen binnen onze maatschappij.

Geïnteresseerd in een lezing door Terry Akins?

Als je interesse hebt om een lezing van Terry te boeken, dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Terry Akins

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker