Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Terry Akins
Bewaar als favoriet

Terry Akins

Al jaren zet Terry Akins zich in voor kinderen van gedetineerden als ambassadeur van Exodus Nederland. Hij geeft hen een stem. Door het delen van een ervaring met een ouder in detentie werd stigmatisering, taboe en onzichtbaar leed van kinderen van gedetineerden zichtbaarder in Nederland. Zijn indrukwekkende muzikale lezingen gaan over veerkracht, jouw kracht vinden en omgaan met tegenslagen.

Andre A. - Vestigingsdirecteur Dienst Justitiele Inrichtingen

"Terry is allereerst een prettig en intelligent mens die zeer muzikaal is en dit talent goed weet te gebruiken om met muziek en tekst een pakkend verhaal te presenteren. Met zijn levenservaring en kennis van GW weet hij medewerkers en mijzelf een goede spiegel voor te houden. "

Terry Akins

Terry Akins is een pianist en ondernemer die al bijna zijn hele leven in de gevangenis komt. Van een ervaring met een ouder in de gevangenis tot aan intensieve landelijke samenwerkingen binnen justitie. Wat begon als het doorbreken van een taboe in Nederland voor kinderen met een ouder in de gevangenis, eindigde in het vermenselijken van een gevangenissysteem. Het zien van kwetsbare (onzichtbare) kinderen, ouders die zichzelf herstellen van misdaad en professionals in een uitdagende omgeving had een veel bredere boodschap!

Terry werkt inmiddels jarenlang samen met wetenschappers en justitie, waardoor hij oplossingen vond voor het herstellen van relaties, organisaties, mensen aan de rand van onze samenleving en uiteindelijk de maatschappij. Veerkracht zien en inclusie ontdekken in jezelf en in een organisatie is de oplossing tot herstel.

Terry Akins maakt –door middel van het woord én live muziek– mensen bewust van veerkracht, een veilige samenleving, verhalen die verborgen lijken en het herstellen van jezelf en een werkomgeving. Kortom, hoe gaan we met elkaar om, zien we de mens en hoe werken we samen? Nadat Terry met wetenschappers samenwerkte bleek dit een relevant verhaal voor het onderwijs, justitiële organisaties, zorginstellingen (Forensisch, kliniek, GGZ enz.) en bedrijven.

Thema’s en onderwerpen:

Mijn verleden werd de klank van het heden”. Terry Akins verzorgt op maat gemaakte muzikale lezingen over het herstellen van jezelf als mens met veerkracht!

  • Samenwerken
  • Veerkracht in jezelf
  • Bevrijd jezelf uit een innerlijke gevangenis
  • Herstellen van jouw werkomgeving
  • Kinderen van gedetineerden
  • De kracht van tegenslagen!

Verhalen die gegrepen zijn uit het leven vertaalt hij naar pianocomposities die over afscheid en kracht gaan. Terry Akins is afgestudeerd als uitvoerend muzikant aan de Popacademie in Heerlen en heeft zijn studie op het ArtEZ conservatorium afgerond als pianist met een minor muziektherapie en een minor educatie. Daarom neemt hij bij iedere lezing ook altijd een zangeres mee en uiteraard zijn piano die samen het woord versterken.

Over Terry Akins

Al jaren zet Terry Akins (1993) zich in voor kinderen van gedetineerden als ambassadeur van Exodus Nederland. Exodus begeleidt (ex-)gedetineerden op weg naar een leven zonder criminaliteit, waarbij de kinderen van gedetineerden niet vergeten worden.
Terry kwam op zijn 18e met zijn verhaal naar buiten toen hij in 2012 meedeed aan het TROS tv-programma ‘Je ouders in de lik’, gepresenteerd door Claudia Schoemacher, zelf ook een kind van een ex-gedetineerde vader.

Eerder vertegenwoordigde Terry Akins als ambassadeur de stem van maar liefst 25.000 kinderen van gedetineerden. Hij maakte de stem van deze onzichtbare groep zichtbaar in de politiek, bij De Kinderombudsman, in de landelijke en regionale media en bij beleidsmakers.

Met zijn eigen onderneming besloot Terry om niet alleen maar over kinderen te praten maar ook naar concrete oplossingen opzoek te gaan met zijn eigen onderneming. Dit resulteerde in landelijke trainingen voor ouders die in detentie zitten, procesbegeleiding voor professionals om ouderschap te herkennen en muzikale lezingen. Zijn passie werd zijn beroep waarmee hij nu een bijdrage levert aan een herstelgerichtere, dynamischere en veiligere samenleving en werkomgeving zonder taboe!

Geïnteresseerd in een lezing door Terry Akins?

Als je interesse hebt om een lezing van Terry te boeken, dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Claudia Schoemacher

"Ik heb Terry leren kennen tijdens opnames voor het TROS programma 'Je ouders in de Lik' dat ik maakte samen met producent Stokvis. Terry is bevlogen, heeft het hart op de juiste plek. Ik ben supertrots dat hij mijn stokje heeft over genomen, om kinderen van gedetineerden, die het moeilijk hebben, een stem te geven en te ondersteunen. Terry is als zakenpartner loyaal, heeft oog voor commercie zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen en is daarnaast buitengewoon muzikaal."

Marith Volp - Directeur Volksgezondheid en Zorg bij Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

"Terry heb ik leren kennen in de periode dat ik als Kamerlid woordvoerder was op het dossier gevangeniswezen. Zijn werk als ervaringsdeskundige voor kinderen van gedetineerden deed hij vol energie. Hij is bevlogen en overtuigend. Hij is een voorbeeld en boegbeeld voor kinderen van gedetineerden die vaak kampen met schaamte en onzekerheid. Terry is open en daarmee ook heel belangrijk voor het doorbreken van stigma. En daarnaast is Terry een begaafd musicus en bovenal een heel leuk mens! "

Geert Rozema - Geestelijk Verzorger bij Ministerie van Veiligheid en Justitie in pi Alphen

"Terry is een bevlogen spreker die met zijn muzikale talent goed weet aan te sluiten bij de belevingswereld van gedetineerden. Hij raakt de juiste snaar wanneer hij met zijn pianospel muzikaal vorm geeft en vertaalt waar de gedetineerden die training (puinruimen) doorheen gegaan zijn. En voor veel gedetineerden is dit fraaie pianospel de eerste keer dat ze een live optreden meemaken. Terry maakt gemakkelijk contact en reflecteert soepel en sterk op zijn eigen handelen. Prettig is zijn open en lerende houding. Fijn mens is Terry die mensen weet te inspireren en (kritisch) aan het denken durft te zetten."

Beschikbaarheid en informatie

Terry Akins

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid