Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Marijn van der Poll
Bewaar als favoriet

Marijn van der Poll

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Marijn van der Poll is een ontwerper, strategisch adviseur voor overheidsorganisaties en auteur. In zijn lezingen en workshops onthult hij de taal van ideeën om grip te krijgen op complexiteit en probleemoplossend denken. Maak je kennis met ‘een idee als standaard denkstap’ bij het analyseren en sturen van complexe vraagstukken en projecten.

Marijn van der Poll

Marijn van der Poll houdt zich bezig met de taal van ideeën. Hij geeft les in dit onderwerp en richt zich daarbij niet op de groep, maar juist op het individu en zijn / haar denkkracht.

Bedrijven zien de wereld om hen heen snel veranderen. De complexiteit neemt steeds meer toe. Ideeën zijn daarin complementair aan onze rationele, procesmatige aanpak. Tegelijk worden ideeën gezien als het product van goddelijke inspiratie door mensen met een creatief talent. Dit is een misvatting. Het genereren van ideeën is een universele basisvaardigheid met een krachtig instrument: JIJ.

Marijn deelt hoe je vertrouwd kan raken met de taal van ideeën. Leer voortaan een idee te hanteren als default denkstap bij het richting geven aan complexe vraagstukken en projecten.

Onderwerpen waar Marijn van der Poll over spreekt

  • Taal van ideeën
  • Abstract, probleem oplossend, kritisch denken
  • Educatie van creatief denken
  • Innovatie van producten en diensten
  • Transities
  • Aanpak maatschappelijke opgaven

Persoonlijke achtergrond Marijn van der Poll

Marijn van der Poll is ontwerper, strategisch adviseur en auteur. Hij heeft een Bachelor of Arts in Industrial Design van de Design Academy Eindhoven, waar hij ook faculteitslid is, en een Master of Science van de University of Nebraska Lincoln.  De rode draad in zijn werk; ideeën.

Marijn van der Poll richtte zijn ontwerpstudio op in 2000. Zijn werk maakt deel uit van de collectie van onder meer het Victoria and Albert Museum in Londen en het San Francisco Museum of Modern Art (MOMA). In 2010 was Marijn ambassadeur van de Dutch Design Week, het grootste design evenement van Noord Europa. Hij begon in die tijd les te geven aan de Design Academy Eindhoven.

In de jaren die volgden trainde hij individuen in organisaties als TNO en Fokker in de taal van ideeën. Tegelijkertijd begon Marijns werk zich te verbreden naar het inzetten van creatief, kritisch denken op maatschappelijke thema’s. Hij werkte enkele jaren in opdracht van de Vereniging Nederlandse gemeenten en is inmiddels strategish adviseur voor overheidsorganisaties zoals het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat .

In 2021 bekleedde hij de rol van creatief leider van Koningsdag.

Ook is Marijn auteur van het boek ‘RIGHTBRAINER, het survivalhandboek voor origineel denken‘ (2023).

Interesse in een lezing van Marijn van der Poll?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Marijn van der Poll

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid