Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Maarten Brand
Bewaar als favoriet

Maarten Brand

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Maarten Brand is dé stage-expert van Nederland. Ontdek tijdens zijn lezing hoe je als organisatie de ‘war for talent’ kan winnen door fantastische (leer)ervaringen te creëren voor de studenten

Waterbouwers

"Maarten maakte met heel veel energie zijn ervaring en onderzoek inzichtelijk. Praktische inzichten en handvatten die makkelijk bleven hangen en waar iedereen mee aan de slag kan."

Maarten Brand

Maarten Brand is Nederlands enige stage-expert. Met zijn bedrijf Bureau Brand helpt hij het bedrijfsleven om slimmer te verbinden met studenten. Hij maakt je bewust van het feit dat een goed georganiseerde stage eigenlijk een employer branding, recruitment -én onboarding instrument in een is! Als je maar jouw organisatie slim inricht en jouw doelgroep maar goed begrijpt.

Tijdens zijn lezingen leert Maarten hoe je van stagiairs of afstudeerders enthousiaste, betrokken fans van jouw bedrijf maakt. Zijn visie is dat je de ‘war for talent’ wint door fantastische (leer)ervaringen te creëren voor de studenten. De door Maarten ontwikkelde ‘Stagecyclus’ staat hierbij vaak centraal.

Maarten neemt zijn publiek mee op intrigerende reis naar de manier waarop wij (jong) talent opleiden in de praktijk. Dit doet hij door hen uit te nodigen naar stages te kijken door een bedrijfseconomische lens. Dit doet hij op een toegankelijke en praktische manier uit te leggen hoe succesvolle bedrijven de stage benutten en wat andere auteurs en wetenschappers over dit thema vertellen.

Onderwerpen waar Maarten Brand over spreekt

  • De kenmerken van succesvolle stagebedrijven
  • De stage als het ideale alternatief voor traditionele recruitment en onboarding
  • De stagecyclus
  • Werken en leren in organisaties
  • Het puberbrein op de werkvloer
  • De stage als businesscase
  • Stagelopen op afstand
  • Generatie Z

Na afloop van de lezing van Maarten weet je wat er van je wordt verwacht als stagebedrijf, hoe succesvolle bedrijven dit oppakken en welke kennis en wetenschap hierachter schuilt.  

Over Maarten Brand

Na een studie HR werkt Maarten alweer meer dan 20 jaar in het grijze gebied tussen onderwijs en bedrijfsleven als trainer, adviseur en auteur. Hij kent beide werelden goed en begrijpt dan ook als geen ander hoe complex het kan zijn om deze werelden te verbinden.

Maarten schreef het eerste én enige managementboek over stagebegeleiding dat genomineerd is als Managementboek van het jaar, namelijk Het grote stageboek voor werkgevers – Alles over het vinden en binden van talent. Ook schreef hij Met Afstand het Beste Stagebedrijf; het eerste boek over hybride stages.

Nieuwsgierig naar de lezing van Maarten Brand?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Fontys

"Voor een gezamenlijke studiedag gericht op pabo-docenten en leerkrachten in het basisonderwijs hebben we contact gezocht met deSpreker.nl en een van hun sprekers. Maarten Brand heeft een perfect op het thema van de studiedag toegespitste Keynote verzorgd. Actueel, goed ingelezen in de materie, vlot en inspirerend. Een ideaal begin van de studiedag. Het contact verliep bijzonder soepel, er werd met ons meegedacht en gezocht naar oplossingen. Erg prettig maar waar het vooral om gaat zijn de deelnemers. En die waren achteraf zonder uitzondering enthousiast."

General Manager Victoria Hotel

"Interactief, zéér two – way traffic met de deelnemers in de zaal. Mede daardoor kregen wij erg veel positieve feedback over jou als spreker, omdat je ook écht waarde toevoegde i.p.v. het uur vulde."

Gilde Opleidingen

"Maarten had de moeilijke taak om na een cabaretier het publiek weer te laten focussen maar dat is hem goed gelukt! Maarten is een bevlogen spreker die een meerwaarde heeft met zijn kennis voor praktijkopleiders, mbo-opleidingen, bureau werk en stage, stagebegeleiders en zelfs voor mij."

Beschikbaarheid en informatie

Maarten Brand

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid