Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Boudewijn Poldermans profielfoto
Bewaar als favoriet

Boudewijn Poldermans

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Boudewijn Poldermans is sinoloog, ondernemer en strategisch adviseur die al meer dan 40 jaar zakelijk actief is in China. Hij was de eerste Nederlander uit het bedrijfsleven die begin 80-er jaren permanent woonde en werkte in China. Hij heeft hierdoor de wederopkomst van China van dichtbij meegemaakt.

Boudewijn Poldermans

Boudewijn Poldermans houdt zich als sinoloog al 40 jaar bezig met het adviseren en begeleiden van bedrijven in de Chinese markt en het informeren over de economische ontwikkelingen in China. Regelmatig is Boudewijn te horen of te zien bij Nederlandse en buitenlandse radio-en televisieprogramma’s. Ook kranten en tijdschriften maken graag gebruik van zijn commentaar en analyses.

Boudewijn geeft antwoorden op klantvragen als: Hoe kan ons bedrijf in de steeds complexer wordende Chinese markt nog succesvol blijven? Op welke punten moeten wij onze strategie aanpassen? Ik heb een zakelijk geschil met mijn Chinese leverancier. Hoe kan ik die het beste oplossen?

Door zijn academische achtergrond en zijn kennis van de Chinese taal en het zakenklimaat in combinatie met praktische ervaring, is hij buitengewoon goed in staat om naast multinationals ook veel MKB-bedrijven, overheden en kennisinstellingen te adviseren en assisteren. 

Onderwerpen waar Boudewijn Poldermans over spreekt

  • De wederopkomst van China en de impact op de Nederlandse industrie en het bedrijfsleven
  • Gaat China de plaats van de VS innemen en wat zijn dan de gevolgen voor ons?
  • China: verstandige grootmacht of toekomstige vijand?
  • Loskoppelen van China, risico’s verminderen of selectief blijven samenwerken?
  • De politieke economie van China. Hoe daarin succesvol te navigeren?
  • De EU en Nederland klem tussen de gespannen relatie VS – China
  • Gaat China Taiwan met militaire middelen innemen?
  • Recente archeologische opgravingen in de Volksrepubliek China
  • Geheime Japanse plannen om tussen 1936 en 1942 een Joodse staat op te richten in Mantsjoekwo

Achtergrond Boudewijn Poldermans

Boudewijn studeerde Chinese en Japanse talen en culturen aan de universiteiten van Oxford, Leiden, Fu Jen Universiteit (Taiwan) en Gent aangevuld met bedrijfskundige opleidingen aan INSEAD. Hij was de eerste Nederlandse zakenman die permanent woonde en werkte in China en heeft de wederopkomst van China en de daarbij behorende snelle economische ontwikkelingen meegemaakt.

Boudewijn heeft meer dan 40 jaar multinationals, MKB bedrijven, scale-ups en overheden geadviseerd en begeleid bij hun markt entree, het opzetten en uitbreiden van joint ventures of 100% buitenlandse bedrijven in de Chinese markt. Daarnaast heeft hij namens klanten van advocatenkantoren hun problemen en claims buitengerechtelijk succesvol onderhandeld en opgelost.

Media

Boudwijn nam drie delen van de zakelijke cursus ‘Zakendoen in China’ voor zijn rekening. en leverde een bijdrage aan het boekwerk ‘Jodendom in China’ naar aanleiding van een congres in Antwerpen over datzelfde onderwerp.

Ook was hij betrokken als adviseur bij de documentaire ‘Escape to the Rising Sun’ van Diane Perelsztejn. Voor de tentoonstelling ‘Kunstschatten uit China, nieuwe archeologische vondsten (5000 v. Chr. tot 900 na Chr.) uit de Volksrepubliek China’ werkte hij mee aan de samenstelling van de catalogus.

Beluister hier de podcast: Het Rijk van het Midden: Aflevering 16. Hier spreekt Boudewijn dat de Chinese economie onder druk staat.

Nieuwsgierig naar de lezing van Boudewijn Poldermans?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Boudewijn Poldermans

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid