Aart Bontekoning: Veranderkundige en Generatie-expert
Aart Bontekoning ontwikkelde de afgelopen 20 jaar zijn expertise op het gebied van ‘de evolutionaire kracht van generaties in organisaties’. Hij is consultant, veelgevraagd spreker en auteur van boeken en artikelen op dit terrein.

Zijn werkleven begon al vroeg bij de politie. Eerst in de basis en daarna in het management. Na een studie organisatiepsychologie vestigde hij zich in 1990 als zelfstandig consultant.

In 1993 begon hij in diverse organisaties te experimenteren met generaties. Rond 2000 volgde meer fundamenteel onderzoek en hij promoveerde in 2007 – tot nu toe als enige in de wereld – op ‘Generaties in Organisaties, de verborgen krachten van onze sociale evolutie’. Inmiddels maken talloze bedrijven en overheidsorganisaties gebruik van zijn diensten.

Boeken van Aart Bontekoning
– In 2010 verscheen ‘Het Generatieraadsel’, een leesbare versie van zijn proefschrift en een verslag van 15 jaar generatie-onderzoek.
– Met ‘Generaties! Werk in uitvoering’(2012) over hoe alle generaties onze cultuur veranderen maakte Aart Bontekoning zijn werk toegankelijk voor een breed publiek.
– Met Marieke Grondstra schreef Aart Bontekoning ‘Ygenwijs’, waarin ze verslag doen van een reis met Y langs alle generaties en waarin deze nieuwe generatie junioren beschrijft hoe ze op het werk tegen zichzelf en de andere generaties aankijkt.
– Met ‘Nieuwe Generaties in vergrijzende organisaties’ (2014) beschrijft Aart Bontekoning wat iedere generatie kan doen om zichzelf vitaal en hun vergrijzende organisatie ‘bij de tijd’ te houden.

Onderwerpen waar Aart Bontekoning over spreekt
– Opvolgende generaties en sociale evolutie in organisaties
– Hoe kunnen we onze bedrijfscultuur ‘bij de tijd’ houden?
– Hoe kunnen we onze vergrijsde organisatie vitaal houden?
– Hoe kunnen we werken aan Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit?
– Hoe kunnen we ons bedrijf aantrekkelijker maken/houden voor alle generaties?
– Hoe kunnen we aantrekkelijk zijn voor Generatie Y(1985-2000)?

Aart Bontekoning inhuren of boeken voor een lezing?
Wilt u in uw organisatie ook meer bewustwording creëren omtrent de verschillen tussen generaties en hoe deze benut kunnen worden? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

  • Thomas Verhiel

    In Thomas zijn lezingen en workshops staat de toekomst van organisaties en professionals centraal. Dit wordt gedaan onder de titel “Organisatie Y; de flexibele onderneming van de toekomst?”. Onderwerpen als flexibilisering, generatieleren, talentmanagement, Het Nieuwe Werken, (werk)ondernemerschap en leiderschap komen uitgebreid aan bod.

     

  • Marieke Grondstra

    Marieke Grondstra is veranderkundige, trainer en coach. Ze leidt haar eigen bedrijf, Generatie STORM, dat generaties wakker schudt en hun dromen waar laat maken zodat de hele organisatie ervan opbloeit. In mei 2012 kwam haar boek ‘Ygenwijs’ uit, waar generatie Y aan het woord is over werken en samenwerken met de andere generaties.