Aart Bontekoning: Organisatiepsycholoog en Generatie-expert

Generatiediversiteit als kracht.
Interactief en toegankelijk laat Aart zien en ervaren hoe de kracht van generatiediversiteit kan worden benut. Om fris en ‘bij de tijd’ te blijven. Dát vergroot de aantrekkelijkheid van een organisatie voor jonge en oudere medewerkers en voor klanten. Het vergroot ook de kans dat nieuwe technologieën tijdig wordt benut.

Aart onderzoekt al 20 jaar de hoofdrol die opvolgende generaties spelen in het updaten van de eigen cultuur. Hij promoveerde daarop in 2007. Recent onderzocht hij in 83 verschillende organisaties met Millennials (1985-2000) waar ze wel/geen werkenergie van krijgen en wat hun updates zijn. De aankomende generatie junioren, de bewuste generatie (2000-2015), onderzocht hij ook. Evenals de nieuwe generatie senioren, die vitaler is dan ooit en voorlopig de grootste met de meeste invloed!

Aart: “De economisch, sociaal en ecologisch gezonde toekomst van de meeste Nederlandse en andere Europese organisaties en instituten hangt af van de jeugdigheid van alle generaties”.
In zo’n 80 % van de Nederlandse en andere Europese organisaties en instituten stijgt de komende decennia de gemiddelde leeftijd sterk. Zowel de risico’s (veroudering van de cultuur) als de kansen (het ervaringsniveau stijgt sterk) worden onderschat. De mogelijkheden om de eigen organisatie bij de tijd te houden door het beter benutten van de generatiediversiteit worden nauwelijks gezien en dus onderbenut. Veel Nederlandse organisaties maken al gebruik van zijn inzichten. In zijn zesde en recente boek ‘The Power of Generations; How to keep aging organizations up to date’ maakt hij zijn ontdekkingen en inzichten toegankelijk voor een Europees publiek.

Vraagstukken waar Aart op ingaat.
– Werkt u met verschillende generaties en wilt u de interactie versterken?
– Wilt u weten hoe uw vergrijzende organisatie fris en ‘bij de tijd’ kan blijven?
– Wilt u de aantrekkelijkheid van uw organisatie vergroten voor alle generaties?
– Wilt u een aantrekkelijke werkgever zijn voor de jongste generatie?
– Wilt u uw organisatiecultuur ‘gewoon’ voortdurend up-to-date houden?
– Wilt u de kans vergroten dat nieuwe technologieën tijdig worden benut?
= Heb je als start-up of jong bedrijf bij het implementeren van nieuwe tools in organisaties last van gedateerde processen? En weet je niet hoe die te updaten?

In zijn masterclasses, lezingen en workshops maakt Aart vanuit een generatieperspectief verrassende mogelijkheden zichtbaar. Zijn optreden met het generatietheater is een aanrader!

Aart Bontekoning inhuren of boeken voor een lezing?
Wilt u in uw organisatie ook meer bewustwording creëren omtrent de verschillen tussen generaties en hoe deze benut kunnen worden? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Meer video’s

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Aart Bontekoning

  • Selecteer spreker(s) of vul in bij aanvullende informatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.