Tom Vroemen: spreker over ondernemerschap, crowdfunding, ondernemingsfinanciering, beleggingen, startups en innovatie
Met zo weinig mogelijk middelen een zo groot mogelijke impact maken, dat is de drijfveer van Tom Vroemen. Op deze manier gaf hij de wereld van ondernemingsfinanciering terug aan de ondernemers met CrowdAboutNow en gaf het publiek op congressen een stem met BuzzMaster. Hij sleepte een prestigieuze ondernemersprijs in de wacht en haalde de Trouw Duurzame 100.

Met zijn amper 30 jaar is Tom Vroemen een van de jongste serieondernemers van Nederland. Tom maakte zijn beroep van het samen met domeindeskundige co-founders benoemen van de problemen in een sector en het starten van nieuwe bedrijven om deze op te lossen. Hij schuwt er niet voor om niet belast door enige voorkennis zelf te programmeren en te engineeren om in korte tijd met een prototype op de markt te komen, wat zijn geloof drijft dat je werkelijk alles prima zelf beter kunt maken.

Tom Vroemen heeft een scherpe visie op ondernemerschap en op de manieren waarop bedrijfstakken zich kunnen verbeteren door hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en ervoor te zorgen dat de focus op de juiste problemen ligt.

In zijn lezingen vertelt Tom Vroemen aan de hand van uit het leven gegrepen verhalen wat hij leerde van honderden ondernemers die bij CrowdAboutNow aanklopten voor crowdfunding en hoe hij deze ervaring zelf in de praktijk bracht bij zijn startups. Hij laat zien dat de wereld snel verandert en dat de rol van instituties steeds meer wordt overgenomen door de samenleving. Bijvoorbeeld hoe ondernemers zichzelf financieren zonder banken, of hoe de lokale samenleving de verantwoordelijkheid voor hun eigen belangen weer zelf in handen neemt. Hij vertelt hoe ondernemers en bedrijven hier op in kunnen springen en laat zijn publiek begrijpen hoe het nu werkt. Het is bijzonder om te zien hoe hij zelf faalt en opstaat als voorbeeld van hoe iteratief ondernemen werkt. Zijn publiek leert dat gebrek aan expertise, tijd en geld nergens meer een excuus voor zijn.

Als presentator maakt Tom Vroemen gebruik van zijn scherpte om de juiste onderwerpen uit te lichten. Dat leidt tot de juiste vragen op het podium en inhoudelijk gesprekken. Als medeoprichter van BuzzMaster is de interactie met het hele publiek voor hem een belangrijk onderdeel van elk event.

Tom Vroemen spreekt over:
– Alternatieve ondernemingsfinanciering
– Ondernemerschap (waanzin en wanhoop)
– Hoe start je een succesvolle startup (hoofdzaken en bijzaken scheiden)
– De maakbare wereld (waarom je nu alles kunt, ook zonder expertise)

Achtergrond Tom Vroemen
Tom Vroemen is ingenieur en econoom en kent uit zijn vroege carrière ook het grootbedrijf en de rijksoverheid. Hij was bijvoorbeeld voorzitter van De Nieuwbouw, het collectief van jonge innovatieve mensen in de bouw, en schreef columns als luis in de pels voor Cobouw. Hij werkte internationaal voor Koninklijke BAM groep en adviseerde Verkeer en Waterstaat in een innovatieberaad. In zijn studententijd richtte hij een studentenbond op.

Tom Vroemen inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Meer video’s

Recensies

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veld

Tom Vroemen SKU UPC Model

We hebben een onwijs leuke middag gehad met Tom Vroemen. Een zeer ervaren spreker die zijn publiek goed mee kreeg. Hij ging in op het moment en maakte

Oct 23, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Provincie Groningen 

We hebben een onwijs leuke middag gehad met Tom Vroemen. Een zeer ervaren spreker die zijn publiek goed mee kreeg. Hij ging in op het moment en maakte er een interactieve bijeenkomst van.


Crowdfunding zien we op steeds meer plekken terug in onze samenleving. Rabobank is zich daarvan bewust en onderzoekt de mogelijkheden om in te spelen

Jul 17, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Rabobank Nederland 

Crowdfunding zien we op steeds meer plekken terug in onze samenleving. Rabobank is zich daarvan bewust en onderzoekt de mogelijkheden om in te spelen op deze beweging en daarmee beter aan te sluiten op de veranderende behoeften van de klant. Het innovatieteam organiseerde een informerende sessie voor een diverse groep medewerkers en nodigde Tom hiervoor uit als spreker.

Tom heeft een zeer boeiende presentatie gegeven waarbij hij niet alleen zijn kennis over het onderwerp met ons deelde, maar ook zijn praktijkervaring met het platform CrowdAboutNow. Dit maakte de presentatie zeer waardevol. De bezoekers waren uiterst enthousiast en vooral onder de indruk van de ondernemers die Tom het podium gaf om hun product te pitchen en hun motivatie voor het platform toe te lichten. Bijzonder fijn was het dat Tom een duidelijk antwoord had op alle vragen uit het publiek die zeer uiteenliepen.

Rabobank Nederland
Mandy van Tilborg


We had the pleasure to have Mr. Tom Vroemen as a speaker for our yearly event on Crowdfunding. The event attracted more then 30 high level finance pro

Jul 17, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Loft Solutions France s.a.r.l 

We had the pleasure to have Mr. Tom Vroemen as a speaker for our yearly event on Crowdfunding. The event attracted more then 30 high level finance professionals and crowdfunding platform owners in Brussels. At that time it was still a very new topic and very complex environment to explain to the audience. Nevertheless, the explanations, the facts and figures that Tom delivered were very clear and brought a new insight to the audience. I remember our invitees were very positively surprised to learn again so many new aspects of small companies and start-ups financing.

Tom proved very knowledgeable about finance, regulation and crowdfunding. He was an extremely accurate speaker with a good sense for talking to large audience. He also was very approachable and has done some very clear explanations to some participants as a complement to his intervention. We remember Tom as someone very dynamic and a true expert in his field. All participants enjoyed his intervention; and he was speaking along with one of the global leaders in the field of start-up financing with equal ease and relevance.

Loft Solutions France s.a.r.l
Lionel Slusny


5.0 5.0 3 3 We hebben een onwijs leuke middag gehad met Tom Vroemen. Een zeer ervaren spreker die zijn publiek goed mee kreeg. Hij ging in op het moment en maakte er een interactieve bijeenkom Tom Vroemen

Provincie Groningen

We hebben een onwijs leuke middag gehad met Tom Vroemen. Een zeer ervaren spreker die zijn publiek goed mee kreeg. Hij ging in op het moment en maakte er een interactieve bijeenkomst van.

Rabobank Nederland

Crowdfunding zien we op steeds meer plekken terug in onze samenleving. Rabobank is zich daarvan bewust en onderzoekt de mogelijkheden om in te spelen op deze beweging en daarmee beter aan te sluiten op de veranderende behoeften van de klant. Het innovatieteam organiseerde een informerende sessie voor een diverse groep medewerkers en nodigde Tom hiervoor uit als spreker. Tom heeft een zeer boeiende presentatie gegeven waarbij hij niet alleen zijn kennis over het onderwerp met ons deelde, maar ook zijn praktijkervaring met het platform CrowdAboutNow. Dit maakte de presentatie zeer waardevol. De bezoekers waren uiterst enthousiast en vooral onder de indruk van de ondernemers die Tom het podium gaf om hun product te pitchen en hun motivatie voor het platform toe te lichten. Bijzonder fijn was het dat Tom een duidelijk antwoord had op alle vragen uit het publiek die zeer uiteenliepen. Rabobank Nederland Mandy van Tilborg

Loft Solutions France s.a.r.l

We had the pleasure to have Mr. Tom Vroemen as a speaker for our yearly event on Crowdfunding. The event attracted more then 30 high level finance professionals and crowdfunding platform owners in Brussels. At that time it was still a very new topic and very complex environment to explain to the audience. Nevertheless, the explanations, the facts and figures that Tom delivered were very clear and brought a new insight to the audience. I remember our invitees were very positively surprised to learn again so many new aspects of small companies and start-ups financing. Tom proved very knowledgeable about finance, regulation and crowdfunding. He was an extremely accurate speaker with a good sense for talking to large audience. He also was very approachable and has done some very clear explanations to some participants as a complement to his intervention. We remember Tom as someone very dynamic and a true expert in his field. All participants enjoyed his intervention; and he was speaking along with one of the global leaders in the field of start-up financing with equal ease and relevance. Loft Solutions France s.a.r.l Lionel SlusnyBeschikbaarheid en informatie Tom Vroemen

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker