Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Tom Vroemen
Bewaar als favoriet

Tom Vroemen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Tom Vroemen treedt regelmatig op als spreker over crowdfunding, ondernemingsfinanciering, beleggingen en innovatie. In zijn lezingen vertelt Tom aan de hand van uit het leven gegrepen verhalen wat hij leerde van honderden ondernemers die bij CrowdAboutNow aanklopten voor crowdfunding en hoe hij deze ervaring zelf in de praktijk bracht bij zijn startups.

Provincie Groningen

"We hebben een onwijs leuke middag gehad met Tom Vroemen. Een zeer ervaren spreker die zijn publiek goed mee kreeg. Hij ging in op het moment en maakte er een interactieve bijeenkomst van."

Tom Vroemen

Drs. ing. Tom Vroemen is mede-oprichter en directeur van CrowdAboutNow BV, het eerste crowdfundingbedrijf dat het mogelijk maakte voor iedereen om met kleine bedragen te investeren in de ondernemingen waarvan je dagelijks gebruik van maakt. Ook is hij mede-oprichter van BuzzMaster BV. Met zijn amper 30 jaar is hij een van de jongste serieondernemers van Nederland.

Tom heeft er zijn beroep van gemaakt om samen met (domeindeskundige) co-founders de problemen in een sector te benoemen, om vervolgens nieuwe bedrijven te starten om deze problemen op te lossen. Hij schuwt er niet voor om niet belast door enige voorkennis zelf te programmeren en te engineeren om in korte tijd met een prototype op de markt te komen. Dit versterkt zijn geloof alleen nog maar meer dat je werkelijk alles prima zelf beter kunt maken.

Tom Vroemen heeft een scherpe visie op ondernemerschap en op de manieren waarop bedrijfstakken zich kunnen verbeteren door hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en ervoor te zorgen dat de focus op de juiste problemen ligt.

Tom Vroemen spreekt over:

  • Ondernemerschap (waanzin en wanhoop)
  • Start-ups (hoofdzaken en bijzaken scheiden)
  • Crowdfunding
  • (Alternatieve) ondernemingsfinanciering
  • Beleggingen
  • Innovatie
  • De maakbare wereld (waarom je nu alles kunt, ook zonder expertise)

In zijn lezingen vertelt Tom Vroemen aan de hand van uit het leven gegrepen verhalen wat hij leerde van honderden ondernemers die bij CrowdAboutNow aanklopten voor crowdfunding en hoe hij deze ervaring zelf in de praktijk bracht bij zijn startups. Hij laat zien dat de wereld snel verandert en dat de rol van instituties steeds meer wordt overgenomen door de samenleving. Bijvoorbeeld:
– hoe ondernemers zichzelf financieren zonder banken
– en hoe de lokale samenleving de verantwoordelijkheid voor hun eigen belangen weer zelf in handen neemt.

Hij vertelt hoe ondernemers en bedrijven hier op in kunnen springen en laat zijn publiek begrijpen hoe het nu werkt. Het is bijzonder om te zien hoe hij zelf faalt en opstaat als voorbeeld van hoe iteratief ondernemen werkt. Zijn publiek leert dat gebrek aan expertise, tijd en geld nergens meer een excuus voor zijn.

Achtergrond Tom Vroemen

Tom Vroemen is ingenieur en econoom en kent uit zijn vroege carrière ook het grootbedrijf en de rijksoverheid. Hij was bijvoorbeeld voorzitter van De Nieuwbouw, het collectief van jonge innovatieve mensen in de bouw, en schreef columns als luis in de pels voor Cobouw. Hij werkte internationaal voor Koninklijke BAM groep en adviseerde Verkeer en Waterstaat in een innovatieberaad. In zijn studententijd richtte hij een studentenbond op.

Tom Vroemen boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Rabobank Nederland

"Crowdfunding zien we op steeds meer plekken terug in onze samenleving. Rabobank is zich daarvan bewust en onderzoekt de mogelijkheden om in te spelen op deze beweging en daarmee beter aan te sluiten op de veranderende behoeften van de klant. Het innovatieteam organiseerde een informerende sessie voor een diverse groep medewerkers en nodigde Tom hiervoor uit als spreker. Tom heeft een zeer boeiende presentatie gegeven waarbij hij niet alleen zijn kennis over het onderwerp met ons deelde, maar ook zijn praktijkervaring met het platform CrowdAboutNow. Dit maakte de presentatie zeer waardevol. De bezoekers waren uiterst enthousiast en vooral onder de indruk van de ondernemers die Tom het podium gaf om hun product te pitchen en hun motivatie voor het platform toe te lichten. Bijzonder fijn was het dat Tom een duidelijk antwoord had op alle vragen uit het publiek die zeer uiteenliepen. Rabobank Nederland Mandy van Tilborg"

Loft Solutions France s.a.r.l

"We had the pleasure to have Mr. Tom Vroemen as a speaker for our yearly event on Crowdfunding. The event attracted more then 30 high level finance professionals and crowdfunding platform owners in Brussels. At that time it was still a very new topic and very complex environment to explain to the audience. Nevertheless, the explanations, the facts and figures that Tom delivered were very clear and brought a new insight to the audience. I remember our invitees were very positively surprised to learn again so many new aspects of small companies and start-ups financing. Tom proved very knowledgeable about finance, regulation and crowdfunding. He was an extremely accurate speaker with a good sense for talking to large audience. He also was very approachable and has done some very clear explanations to some participants as a complement to his intervention. We remember Tom as someone very dynamic and a true expert in his field. All participants enjoyed his intervention; and he was speaking along with one of the global leaders in the field of start-up financing with equal ease and relevance. Loft Solutions France s.a.r.l Lionel Slusny"

Beschikbaarheid en informatie

Tom Vroemen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid