Rosanne Warmerdam

Rosanne Warmerdam heeft een ongekende passie om meer te leren over gezondheid. Haar master in Biomedische Wetenschappen haalde ze aan de Universiteit Leiden. Zowel bij onderzoeksgroepen aan de Universiteit Leiden, Universiteit van Amsterdam en Calgary deed zij ervaring op in het lab.

Tijdens de studie Biomedische Wetenschappen en in het onderzoek word je vaak uitgedaagd om meer te leren over de mens in relatie tot ziekte. Rosanne had een andere fascinatie, zij wilde meer leren over de mens in relatie tot gezondheid. Wat is gezondheid? En wanneer ben je gezond?

In 2014 startte ze Living Life Lab, waarin nieuwe wetenschappelijke kennis over gezondheid wordt verzameld. Deze kennis wordt digitaal gedeeld op het Living Life Lab platform en in projecten waar de kennis op grotere schaal toepasbaar wordt gemaakt. Rosanne haar passie en enthousiasme om je mee te nemen langs de nieuwste inzichten over gezondheid spat ervan af.

Onderwerpen waar Rosanne Warmerdam over spreekt

– Wat als er plekken op de wereld bestaan waar mensen over het algemeen oud, gezond en gelukkig zijn? Wat is hun geheim? En hoe kunnen we de inzichten in ons leven en werk toepassen?
– Welke inzichten uit de neuroscience laten zien dat ons brein dynamisch en flexibel blijft, ook op latere leeftijd? Hoe kan je daar gebruik van maken en jezelf altijd blijven ontwikkelen?
– Wat is in staat om de uiteinden van ons DNA (telomeren) te laten groeien en onze cellen gezond en vitaal te houden?
– Hoe belangrijk is balans, rust en zingeving voor gezondheid op de lange termijn?

Alle inzichten hebben een gemeenschappelijke factor, ze laten zien dat gezondheid niet alleen een individueel streven is maar voornamelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Waarin we samen moeten werken aan een omgeving die ons inspireert om gezonde keuzes te maken en de balans tussen inspanning en ontspanning te bewaken. Het creëren van zo’n lifestyle en omgeving is misschien wel makkelijker dan het lijkt. Kleine veranderingen zijn al in staat een groot effect te hebben!

Rosanne Warmerdam inhuren of boeken voor lezing?

Rosanne Warmerdam inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Rosanne Warmerdam SKU UPC Model

Rosanne is een erg enthousiaste spreker die echt iets teweeg heeft gebracht binnen apg. Ontzettend veel collega's zijn bewuster bezig met hun gezondhe

Mar 08, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: APG 

Rosanne is een erg enthousiaste spreker die echt iets teweeg heeft gebracht binnen apg. Ontzettend veel collega's zijn bewuster bezig met hun gezondheid. Dat was precies hetgeen wat we wilde bereiken. Natuurlijk is het leuk als er een mooi verhaal verteld wordt, maar wanneer mensen er daadwerkelijk iets mee gaan doen dan heb je echt iets moois bereikt. Verder was het een perfecte afsluiter van een middag met het thema "continu verbeteren". Een stuk gezondheid/vitaliteit is daarbij van groot belang!


Nogmaals onze dank voor je medewerking aan onze Beleidsdag! We horen zo veel goede reacties van onze collega’s! Ze vonden je presentatie heel in

Jan 09, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Bevolkingsonderzoek Zuid-West 

Nogmaals onze dank voor je medewerking aan onze Beleidsdag!

We horen zo veel goede reacties van onze collega’s! Ze vonden je presentatie heel inspirerend, leerzaam, positief. Ze zeggen dat zij door jou aan het denken zijn gezet en zelfs gemotiveerd zijn om (kleine) veranderingen door te voeren. Mooi hè?


Rosanne heeft een uitstekende presentatie gegeven waarbij zij wetenschappelijk inzichten helder kon ombuigen naar praktische toepassing.

Oct 13, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: GGD Den Haag 

Rosanne heeft een uitstekende presentatie gegeven waarbij zij wetenschappelijk inzichten helder kon ombuigen naar praktische toepassing.


5.0 5.0 3 3 Rosanne is een erg enthousiaste spreker die echt iets teweeg heeft gebracht binnen apg. Ontzettend veel collega's zijn bewuster bezig met hun gezondheid. Dat was precies hetgeen wa Rosanne Warmerdam