Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Karsten Kroon
Bewaar als favoriet

Karsten Kroon

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Luisteren naar je hart. Karsten vertelt gepassioneerd en zonder schaamte over zijn bijzondere levensloop, over zijn successen maar liever nog over de fouten die hij gemaakt heeft en de teleurstellingen in zijn leven waar hij zonder spijt aan terugdenkt. Omdat ze een wezenlijk onderdeel blijken te zijn van zijn ontwikkelingsproces en groei als mens.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Karsten Kroon

Bij zijn afscheid van de wielersport in 2014 was Karsten Kroon 38 jaar oud, een uitzondering. De meesten kraken daarvoor. Wat zorgde ervoor dat hij het zo lang volhield in die keiharde wereld? Wat waren al die jaren zijn drijfveren en waar haalde hij zijn ambitie vandaan? Waarom kiest een jongen met een goed stel hersenen ervoor om beroepswielrenner te worden?

Wielrennen is een sport die tot de verbeelding spreekt. Het is waarschijnlijk de zwaarste sport ter wereld, want waar anders moet een mens 3 weken lang op de toppen van zijn kunnen presteren? Dag in dag uit, in de kou en in de hitte? Van welke sporter wordt er verwacht dat hij nadat hij tot op het bot toe is open geschuurd zonder te janken zijn fiets weer oppakt en verder rijdt? In 2002 behaalde Karsten zijn grootste succes, een etappeoverwinning in de Tour de France. Een dag waarop verschillende verhaallijnen samenkwamen en alles lukte, de ultieme flow.

Het is een verhaal over een zoektocht naar respect en waardering, drang naar avontuur en de noodzaak van beweging. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Luisteren naar je hart. Karsten vertelt gepassioneerd en zonder schaamte over zijn bijzondere levensloop, over zijn successen maar liever nog over de fouten die hij gemaakt heeft en de teleurstellingen in zijn leven waar hij zonder spijt aan terugdenkt. Omdat ze een wezenlijk onderdeel blijken te zijn van zijn ontwikkelingsproces en groei als mens.

Meteen nadat hij gestopt was als wielrenner ging Karsten nieuwe uitdagingen aan. Op dit moment is hij werkzaam als sportcommentator bij Eurosport en als docent/trainer in het bedrijfsleven. Ook is hij in dienst bij het Japanse Shimano, wereldmarktleider op het gebied van fietsonderdelen, waar hij zijn opleiding werktuigbouwkunde en zijn lange carrière als wielrenner combineert bij de ontwikkeling van nieuwe producten door het testen van prototypes.

Iedere lezing start met een telefonische intake waarin de klant zijn wensen kenbaar kan maken, waardoor Karsten zijn verhaal laat aansluiten op uw organisatie thema’s.

Karsten Kroon boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Karsten Kroon

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker