Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Eric Koenen
Bewaar als favoriet

Drs. Eric Koenen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Kunst en leiderschap, verbeelding van strategie, collectieve intelligentie, en het ontwikkelen van vernieuwende organisaties volgens zijn ‘Atomiumvisie’ zijn de hoofdthema’s waar Eric Koenen over publiceert en dagelijks mee werkt. Een van zijn stellingen is dat meten is weten voorbij gaat aan de mensen over wie het gaat.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Eric Koenen

Kunst en leiderschap, verbeelding van strategie, belemmeringen en acties, en het ontwikkelen van vernieuwende organisaties volgens zijn ‘Atomiumvisie’ zijn de hoofdthema’s waar Eric Koenen over publiceert en dagelijks mee werkt. De afgelopen jaren hield hij honderden inspirerende presentaties, workshops en colleges, zowel nationaal als internationaal, over deze thema’s.

Thema’s waar Eric Koenen over spreekt:

  • De kracht van onderstromen en patronen, waarom we organisaties blijven bouwen die we gisteren hadden moeten hebben, maar die niet klaar zijn voor morgen (De Atomiumorganisatie)
  • Collectieve intelligentie: Het einde van teamontwikkeling. (Weten vraagt meer dan meten)
  • Een visie op organisatievernieuwing in de 21e eeuw; explore and exploit , gerelateerd aan kunst en filmfragmenten. (De kunst van leiderschap in tijden van verandering)
  • Leiderschap in tijden van verandering, gerelateerd aan kunst en filmfragmenten. (De kunst van leiderschap in tijden van verandering)

Weten vraagt meer dan weten
Eric Koenen is co-auteur van het boek ‘Weten vraagt meer dan meten’ (2017). Op verschillende maatschappelijke gebieden blijkt hetzelfde aan de gang: een regime van maat en getal waarmee het persoonlijke verhaal en variaties uit het zicht raken. Het boek vormt een pleidooi tegen dit heersende wetenschappelijke paradigma dat inmiddels alle domeinen van de samenleving doortrekt. Maar dat ook zijn grenzen bereikt, want hier en daar ontstaan tegenkrachten. Dit boek bevat korte prikkelende stukken over waar en hoe het spaak loopt, maar ook hoe het anders kan. Het geeft inzicht in de taaiheid van patronen en de macht van systemen. De gedachte dat meten weten is gaat voorbij aan de mensen over wie het gaat.

Achtergrond Eric Koenen
Eric Koenen werkte bijna tien jaar als Lid van de Executive Board bij Cofely nv, een onderneming met ruim 8000 medewerkers, waar hij verantwoordelijk was voor de specialistische bedrijven, marketing en innovatie. Daarnaast leidde hij een grote integrale organisatievernieuwing. Daarvoor vervulde hij diverse managementfuncties bij Koninklijke IBC, Price Waterhouse Coopers en Philips Electronics. Hij studeerde sociale wetenschappen en economie in Nijmegen en Rotterdam en bedrijfskunde in de VS. In 2007 besluit hij na een lange periode te stoppen met lijnverantwoordelijkheid in één organisatie.

Als oprichter van de Doorwerthgroep begeleidt hij sindsdien raden van bestuur en toezichthouders bij fusies, samenwerkingsvraagstukken en transitieprocessen. Hij is gastdocent op Nyenrode en de universiteiten van Maastricht en Leiden. Eric Koenen besteedt een deel van zijn tijd aan het schrijven van boeken over leiderschapsthema’s. In 2007 verscheen ‘De kunst van leiderschap in tijden van verandering’ (Nelissen, Soest) waarin hij aan de hand van 80 kunstwerken de belangrijkste leiderschapsdilemma’s beschrijft. In april 2010 verscheen ‘De Winst van Verschil’(Nelissen-Boom, Amsterdam), dat hij samen met prof. Christien Brinkgreve schreef over de problematiek en de uitdaging van diversiteit. In juni 2011 verscheen ‘De Atomiumorganisatie’ over een nieuwe kijk op organiseren, met vele verbindingen naar filosofie en sociologie.

Persoonlijke missie – Alle kennis is er al, de kunst, filosofie en de verbeelding helpt om die te verbinden en te operationaliseren.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Drs. Eric Koenen

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker