Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Eric Koenen
Bewaar als favoriet

Drs. Eric Koenen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Koenen is een veelgevraagd (inter)nationaal spreker op het gebied van leiderschap, innovatie, collectieve intelligentie en vernieuwende organisaties. Hij maakt daarbij steeds gebruik van kunst en filmbeelden.

Drs. Eric Koenen

Alle kennis is er al, de kunst, filosofie en de verbeelding helpt om die te verbinden en te operationaliseren.

Eric Koenen

Eric Koenen is oprichter van de Doorwerthgroep en de Academie voor Interventiekunde en vervult diverse commissariaten.

Koenen heeft een groot deel van zijn loopbaan leiding gegeven aan vernieuwings- en veranderingsprocessen. Hij was onder meer werkzaam bij Philips, en Price Waterhouse Coopers. Als lid van de Raad van Bestuur van GTI nv initieerde en leidde hij een omvangrijke strategische heroriëntatie waarbij thema’s als innovatie, duurzaamheid en sociale innovatie een belangrijke rol speelden.  Momenteel begeleidt hij complexe vernieuwingsprocessen, nationaal en internationaal.

Koenen is een veelgevraagd spreker, zowel nationaal als internationaal, op het gebied van leiderschap, innovatie en duurzaamheid. Hij maakt daarbij steeds gebruik van kunst en filmbeelden. Dit maakt de presentaties boeiend, afwisselend en uitdagend. De afgelopen jaren hield hij honderden inspirerende presentaties, workshops en colleges, zowel nationaal als internationaal, over deze thema’s.

Thema’s waar Eric Koenen over spreekt:

 • Collectieve intelligentie: Het einde van teamontwikkeling.
 • Leiderschap in tijden van verandering – gerelateerd aan kunst en filmfragmenten.
 • Innovatie laat zich niet managen
 • De wendbare organisatie
 • Diversiteit
 • De Atomiumorganisatie – De kracht van onderstromen en patronen, waarom we organisaties blijven bouwen die we gisteren hadden moeten hebben, maar die niet klaar zijn voor morgen

Achtergrond Eric Koenen

Eric Koenen studeerde Sociale wetenschappen en Economie in Nijmegen en Rotterdam en Bedrijfskunde in de VS. Hij vervulde diverse managementfuncties bij Koninklijke IBC, PWC en Philips Electronics. Als lid van de Executive Board van Engy Technical Services was hij o.m. verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij werkte vervolgens bijna tien jaar als Lid van de Executive Board bij Cofely nv, een onderneming met ruim 8000 medewerkers, waar hij verantwoordelijk was voor de specialistische bedrijven, marketing en innovatie. Daarnaast leidde hij een grote integrale organisatievernieuwing.

In 2007 besluit hij na een lange periode te stoppen met lijnverantwoordelijkheid in één organisatie.

Vervolg carrière 
Als oprichter van de Doorwerthgroep begeleidt hij organisaties sindsdien bij fusies, samenwerkingsvraagstukken en complexie transitieprocessen.

Hij is gastdocent op Nyenrode en de universiteiten van Maastricht en Leiden.

Auteur
Eric Koenen besteedt een deel van zijn tijd aan het schrijven van boeken over leiderschapsthema’s.

 • In ‘Samen Slim – Hoe collectieve intelligentie ons gaat redden’ (2021) laat Koenen zien hoe we onze collectieve intelligentie beter kunnen organiseren.
 • Als co-auteur van ‘Weten vraagt meer dan meten’ (2017) geeft hij inzicht in de taaiheid van patronen en de macht van systemen.
 • In ‘De kunst van leiderschap in tijden van verandering’ (2017) beschrijft hij aan de hand van 80 kunstwerken de belangrijkste leiderschapsdilemma’s.
 • In ‘De Atomiumorganisatie’ (2011) over een nieuwe kijk op organiseren, met vele verbindingen naar filosofie en sociologie.
 • In ‘De Winst van Verschil’ (2010) schrijft hij samen met prof. Christien Brinkgreve over de problematiek en de uitdaging van diversiteit.

Interesse in een lezing van Eric Koenen?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Drs. Eric Koenen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid