Internationale vrouwendag 2022 - vrouwelijke sprekers

Internationale Vrouwendag 2022 – V/M solidariteit

Dinsdag 8 maart 2022 – Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Dit is dé dag dat de vrouw massaal in het middelpunt staat. Bewustwording rondom dit thema is van belang. In het kader hiervan willen we je graag een aantal powervrouwen aan je voorstellen die jullie op dit gebied kunnen inspireren en de benodigde handvatten bieden.

Internationale Vrouwendag – Vrouwelijke sprekers

Dinsdag 8 maart 2022 – Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Dit is dé dag dat de vrouw massaal in het middelpunt staat. Wereldwijd wordt er vele uiteenlopende manieren stilgestaan bij thema’s als women empowerment, gelijkwaardigheid, feminisme, diversiteit en inclusie.

Elk jaar hangt er een hoofdthema aan Internationale Vrouwendag en dat is dit jaar: V/M solidariteit – de kracht voor verandering. Het roept mannen op om op te staan voor emancipatie in de breedste zin van het woord.

Werk aan de winkel

Dit thema is actueler dan ooit. Gendergelijkheid is nog steeds niet de norm en Nederland staat nog op een 31e plek als het gaat om gendergelijkheid. Bewustwording rondom dit thema is van belang. In het kader van Internationale Vrouwendag 2022 willen we je graag een aantal powervrouwen aan je voorstellen die jullie op dit gebied kunnen inspireren en de benodigde handvatten bieden.

 

Houda Loukili Houda Loukili 
Klaar voor een flinke stoot inspiratie op het gebied van diversiteit en inclusie? Houda Loukili is een voormalig nationaal kickbokskampioen met een krachtig verhaal. Houda inspireert werknemers en managers in alle lagen van de organisatie en zet hiermee samen met jullie een eerste stap naar meer diversiteit binnen jullie organisatie.

 

Audrey Bron Audry Bron
Audry benadert inclusie vanuit een interculturele lens en ‘inclusief communiceren’. Alles binnen een cultuur is immers verweven met communiceren. Het is haar missie om de verlammende lange termijn effecten van (on)bewuste (on)gevoeligheid voor verschillen en overeenkomsten van culturele identiteit te verminderen.

 

Kristel Groenenboom

Kristel Groenenboom
Kristel Groenenboom runt sinds haar 23ste een miljoenenbedrijf dat containers bouwt. Maar een jonge, vrouwelijke directeur van een succesvol internationaal bedrijf? Dat past niet in het plaatje van veel klanten en leveranciers. Ze werd eerder uitgeroepen tot internationaal onderneemster van het jaar.

 

Rocky Hehakaija

Rocky Hehakaija
Rocky mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Zij is het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends, het beste straatvoetbalteam ter wereld met ex-profvoetballer Edgar Davids als aanvoerder. Ze verzorgt indrukwekkende lezingen over thema’s als mindset verandering, gendergelijkheid, vrouwenvoetbal.

 

mindy howardMindy Howard
Dr. ir. Mindy Howard wordt de 1e Nederlandse vrouw in de ruimte. In haar lezingen vertelt ze over haar dromen, streeft ze naar meer vrouwen die groot denken in de technologische vakgebieden én gaat ze tegen alle stereotypes in; vrouwen kunnen wél astronauten worden en je bent nooit te oud om astronaut te worden.

 

Antoinette van Alphen Antoinette van Alpen
Antoinette van Alphen is al 30 jaar een (internationaal) psychologe. Ze spreekt over thema’s als energiemanagement & burn out, diversiteitsmanagement en het coachen van vrouwen naar de top. Na haar lezing transformeer je onzekerheid in zelfvertrouwen, zelfkritiek in zelfacceptatie en twijfel in daadkracht.

 

lucinda douglasLucinda Douglas
Sinds 2018 is Lucinda Douglas te beluisteren bij NPO1 als deskundige op het gebied van de vrouw en haar vooruitgang. Lucinda weet als geen ander hoe je vrouwen kunt mentoren. Ze leert je hoe je altijd “JA” zal horen. Als je dit weet verdubbel je met gemak je salaris en zorg je voor een toppositie. Met haar JA-mentaliteit stelt ze jou in staat om het onmogelijke mogelijk te maken!

 

Happy en Productive @ Home Muriel DalmulderMuriël Dalmulder
Muriël Dalmulder combineert positieve psychologie, neurowetenschap en NLP met oude wijsheid en tradities. Zo wilt ze bijdragen aan duurzame gedragsverandering voor individuen en organisaties. Haar presentaties zijn energiek, verrassend gepresenteerd en bevatten veel interactie met het publiek!

En zet het alvast in je agenda: op 19 november is het Internationale Mannendag!

Meer weten over de mogelijkheden?

Ga jij een klantendag, symposium, congres, training of seminar organiseren over dit thema? En wil je vrijblijvend de mogelijke opties doorpraten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Petra Kerssens - deSpreker.nl
Met ruim 10 jaar ervaring in de sprekersmarkt, een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en een betrokken team zijn we hét sprekersbureau die jou kan helpen bij het vinden van de juiste expert voor jullie bijeenkomst. In onze blogs delen we onze tips vanuit onze brede expertises, gebaseerd op duizenden gesprekken en aanvragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en ontvang gemiddeld 1 keer per maand nieuws rond onze sprekers, artikelen, informatie over gratis webinars en over leuke acties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid