Bas van de Haterd
Bas van de Haterd koppelt technologische ontwikkelingen aan sociaal-maatschappelijke trends en vertaalt deze naar de economie en de arbeidsmarkt. Hij helpt organisaties bewust te worden van al deze ontwikkelingen en de impact die deze zullen gaan hebben op de manier waarop de organisatie werkt en zijn geld verdient.

De kern van de verhalen van Bas van de Haterd is dat we in een tijd van transitie zitten. Een tijd vergelijkbaar met de industriële revolutie of de renaissance. Een tijd waarin de fundamenten waarop de maatschappij is gebouwd zodanig zijn veranderd dat de oude stramienen niet meer voldoen. De technologische ontwikkelingen gaan exponentieel, wat inhoudt dat wat 10 jaar geleden voor onmogelijk werd gehouden, nu realiteit is. Hier moeten organisaties zich op wapenen en dat kan niet volgens de oude organisatiestructuren. Hier moeten ook individuen zich op voorbereiden, de baan die je in de eerste 10 jaar van je leven doet bestaat waarschijnlijk rondom je pensionering niet meer.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel. Verre van. Er komt waarschijnlijk een prachtige tijd aan. Een tijd waarin oude idealen als zelfbeschikking, zelfontplooiing en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen eindelijk kunnen worden waargemaakt.

Bas van de Haterd schreef over deze onderwerpen meerdere boeken, waaronder ‘(R)evolutie van Werk’ en ’10 banen die verdwijnen en 10 banen die verschijnen’.

Onderwerpen van lezingen lopen uiteen van ‘De economische impact van 3D printen’ tot ‘Samen bouwen aan een nieuwe toekomst (van de organisatie)’ en ‘De nieuwe banen en de impact op onderwijs’. Bas van de Haterd spreekt ook graag over de toekomst van werk, nieuwe vormen van recruitment, Het nieuwe werken (of het normale werken) en Community management / social media.

Elke presentatie wordt op maat gemaakt voor de organisatie waar deze voor gegeven wordt.

Bas van de Haterd inhuren of boeken voor een lezing of als trendwatcher?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Charles Groenhuijsen

  Charles Groenhuijsen is een veel gevraagde spreker en dagvoorzitter. Hij bestrijkt een breed scala aan onderwerpen ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring en aan zijn boeken over VS en Nederland. In een nieuw te boeken lezing gaat hij in op de (positieve) invloed die nieuwe technologie heeft op ons allemaal.

   

 • Thomas Verhiel

  In Thomas zijn lezingen en workshops staat de toekomst van organisaties en professionals centraal. Dit wordt gedaan onder de titel “Organisatie Y; de flexibele onderneming van de toekomst?”. Onderwerpen als flexibilisering, generatieleren, talentmanagement, Het Nieuwe Werken, (werk)ondernemerschap en leiderschap komen uitgebreid aan bod.

   

 • Menno Lanting

  Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.

   

 • Peter van der Wel

  Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt hij u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten. “Prikkelend, verrassend en soms ook schokkend maar bovenal heel erg inspirerend”.