Bas van de Haterd
Bas van de Haterd koppelt technologische ontwikkelingen aan sociaal-maatschappelijke trends en vertaalt deze naar de impact die ze gaan hebben op organisaties en sectoren. Hij kijkt met name naar het werk dat organisaties nog moeten gaan doen en de rol van mensen in die organisaties.

De technologische ontwikkelingen gaan exponentieel, wat inhoudt dat wat 10 jaar geleden voor onmogelijk werd gehouden, nu realiteit is. Hier moeten organisaties zich op wapenen en dat kan niet volgens de oude organisatiestructuren. Hier moeten ook individuen zich op voorbereiden, de baan die je in de eerste 10 jaar van je leven doet bestaat waarschijnlijk rondom je pensionering niet meer.

Big data, sensoren, Blockchain, zelfrijdende auto’s, drones en zelflerende algoritmes hebben een impact op elke organisatie. Tel daarbij op dat we steeds meer weten van menselijk gedrag en dit kunnen voorspellen aan de hand van linguïstische analyses en micro expressies en het is duidelijk dat we in een transitietijdperk zitten. Welke effecten dat op uw organisatie of sector gaat hebben kan Bas van de Haterd beeldend en praktisch uit de doeken doen.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel. Verre van. Er komt waarschijnlijk een prachtige tijd aan. Een tijd waarin oude idealen als zelfbeschikking, zelfontplooiing en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen eindelijk kunnen worden waargemaakt.

De afgelopen jaren sprak hij zowel nationaal als internationaal (Londen, Berlijn, Jaipur) over onderwerpen als:
– De impact van zelfrijdende auto’s
– Discriminatie in zelflerende algoritmes
– Het curriculum van de toekomst
– HR beleid en tools in de 21e eeuw
– De kansen van digitale assessments
– De toekomst van…. water, vastgoed, onderwijs, certificering

Bas van de Haterd schreef over deze onderwerpen meerdere boeken, waaronder ‘(R)evolutie van Werk’ en ’10 banen die verdwijnen en 10 banen die verschijnen’ en ‘de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto’.

Twee soorten presentatiestijlen
Bas van de Haterd kent twee soorten presentatiestijlen. Naast de standaard lineaire presentatie die een vast verhaal heeft presenteert hij ook veel in een non-lineaire manier. Met deze presentatiestijl krijgt het publiek invloed op de onderwerpen die besproken worden, binnen de grenzen zoals die is afgesproken met de opdrachtgever. Deze variant leidt doorgaans doorgaans tot veel interactie met de zaal en hoge waarderingen.

Bas van de Haterd inhuren of boeken voor een lezing of als trendwatcher?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Bas van de Haterd SKU UPC Model

Al meerdere keren zag ik Bas van de Haterd schitteren in zijn rol als spreker op recruitment en hr-gerelateerde events waaronder Digitaal Werven. Met

Oct 03, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Voor Tekst 

Al meerdere keren zag ik Bas van de Haterd schitteren in zijn rol als spreker op recruitment en hr-gerelateerde events waaronder Digitaal Werven. Met kennis van zaken, strak binnen de tijd en met een scherpe tong levert Bas meerwaarde aan het event. Ook weet hij het publiek te prikkelen en interactie te stimuleren.

Nicol Tadema, directeur


Op het HR mini congres 'High Tech, High Touch' van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaf Bas twee workshops over technische ontwikkelingen in rec

Sep 25, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Ministerie van Buitenlandse Zaken 

Op het HR mini congres 'High Tech, High Touch' van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaf Bas twee workshops over technische ontwikkelingen in recruitment.

Bas wist het publiek te boeien en mee te nemen in een helder en fascinerend verhaal met uitstekende uitleg en voorbeelden hoe digitale oplossingen recruitment kunnen ondersteunen.


Heerlijk helder verhaal over online recruitment. Nuttige tips en inspiratie hoe het beter te doen. Liet zich niet van de iwjs brengen door aflatende t

Sep 23, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Conva Voice Services 

Heerlijk helder verhaal over online recruitment. Nuttige tips en inspiratie hoe het beter te doen. Liet zich niet van de iwjs brengen door aflatende techniek.


5.0 5.0 3 3 Al meerdere keren zag ik Bas van de Haterd schitteren in zijn rol als spreker op recruitment en hr-gerelateerde events waaronder Digitaal Werven. Met kennis van zaken, strak binnen Bas van de Haterd

Gerelateerde sprekers

 • Charles Groenhuijsen

  Charles Groenhuijsen is een veel gevraagde spreker en dagvoorzitter. Hij bestrijkt een breed scala aan onderwerpen ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring en aan zijn boeken over VS en Nederland. Nieuw boek en nieuwe lezing van Charles Groenhuijsen: Optimisten hebben de hele wereld.

   

 • Thomas Verhiel

  In Thomas zijn lezingen en workshops staat de toekomst van organisaties en professionals centraal. Dit wordt gedaan onder de titel “Organisatie Y; de flexibele onderneming van de toekomst?”. Onderwerpen als flexibilisering, generatieleren, talentmanagement, Het Nieuwe Werken, (werk)ondernemerschap en leiderschap komen uitgebreid aan bod.

   

 • Menno Lanting

  Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.

   

 • Peter van der Wel

  Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt hij u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten. “Prikkelend, verrassend en soms ook schokkend maar bovenal heel erg inspirerend”.