Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

yara van kerkhof
Bewaar als favoriet

Yara van Kerkhof

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Yara neemt je mee in haar levensverhaal vanaf haar geboren hartafwijking, het verdacht worden van dopinggebruik tot het winnen van een Olympische medaille als allereerste Nederlands vrouw ooit in het shorttrack! Yara van Kerkhof is het levende bewijs dat tegenslagen je sterker maken.

Universiteit Groningen

"Zeer positief en aangrijpend verhaal. Het verhaal van Yara was heel positief en aangrijpend. Ook gaf ze de gelegenheid voor vragen en beantwoordde ze deze ook goed."

Yara van Kerkhof

Yara van Kerkhof behoort tot de wereldtop in het shorttracken. Hoewel ze is geboren met een hartafwijking heeft dit haar nooit tegengehouden topsport te bedrijven. Totdat de dopingbond, 9 maanden voor de Olympische Spelen, haar aangeboren, afwijkende bloedwaarden in verband brachten met dopinggebruik. Tot de dag van vertrek naar de Olympische winterspelen 2018 was Yara niet zeker of ze überhaupt mocht deelnemen aan de Spelen. Pas op het allerlaatste moment werd ze verlost van de nachtmerrie.

Gelukkig kwamen op deze Olympische Spelen in PyeongChang alle puzzelstukjes samen: ze wint zowel een zilveren als een bronzen medaille. Daarna mistte er nog één medaille in de prijzenkast van Yara en dat was Olympisch Goud. Op 13 februari 2022 gebeurde dat dan eindelijk tijdens de Olympische Spelen van Beijing, Yara won Olympisch goud op de relay! Het hoogste haalbare in haar sport is behaald.

Onderwerpen waar Yara van Kerkhof over spreekt:

 • Topsport
 • Veerkracht
 • Motivatie & inspiratie
 • Samenwerken & Presteren als individu in een team op Olympisch niveau
 • Communicatie binnen een team

Yara is het levende bewijs dat tegenslagen je sterker maken. Met haar inspirerende verhaal motiveert ze het gehele publiek tot op het bot met emotionele kippenvel-momenten. Yara neemt je mee in haar levensverhaal vanaf haar geboren hartafwijking, het verdacht worden van dopinggebruik tot het winnen van een Olympische medaille als allereerste Nederlandse vrouw ooit in het shorttrack.

Samenwerken & Presteren als individu in een team op Olympisch niveau

Yara van Kerkhof heeft alle Olympische medailles gewonnen die er te winnen zijn, maar één daarvan won zijn individueel en de andere twee in teamverband. In het shorttrack sta je op het ene moment als shorttrackster tegen je ploeggenoten op het ijs om tegen elkaar te strijden voor goud en één uur later kan het zijn dat je samen het ijs op gaat als team om voor goud te gaan op de relay! Hoe ga je daarmee om, hoe zet je die concurrentie opzij op het juiste moment, hoe zorg je dat ie communicatie goed blijft? Yara schaatst al meer dan 15 jaar schorttrack op het allerhoogste niveau en heeft in die jaren veel geleerd over samenwerken en communicatie in het team. Yara deelt haar eigen lessen en ervaringen die zij in die jaren heeft geleerd met voorbeelden uit haar eigen topsport carrière.

Zijn er problemen binnen de organisatie rondom het samenwerken? Yara deelt graag haar eigen ervaringen over hoe zij daar de laatste 15 jaar op het allerhoogste topsportniveau mee om is gegaan met sprekende voorbeelden. Ze deelt de lessen die ze kreeg als individu maar ook al team om uiteindelijk Olympisch goud te winnen in Beijing 2022.

Over Yara van Kerkhof

Yara van Kerkhof is in 1990 geboren in Zoetermeer. In 2008 maakte ze op 18-jarige leeftijd haar debuut tijdens het NK Shorttrack. Haar internationale debuut wachtte nog even en volgde in het seizoen 2010-2011. Haar medailles sindsdien:

 • 2022 Olympisch goud relay
 • 2021 Wereldkampioen relay
 • 2018 Zilver Olympische spelen
 • 2018 Brons Olympische Spelen
 • 6x Goud EK
 • 2x Goud NK

Yara is ambassadrice van de stichting Hartekind. Ze heeft zelf moeten ervaren hoeveel gevolgen een hartafwijking gedurende het hele leven kan hebben en kan nu als ambassadrice haar steentje bijdragen om kinderen met een aangeboren hartafwijking te inspireren om alsnog alles uit het leven te halen!

Yara boeken als spreker  voor een lezing?

Heb je interesse in het verhaal van Yara? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of via 072- 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Yara van Kerkhof

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid