Inzetbaarheid
Teun de Nooijer is inzetbaar voor het geven van presentaties over waarin hij zijn unieke ervaring en fantastische anekdotes combineert met wetenschappelijke studies. Teun spreekt over verschillende onderwerpen als vitaliteit, omgaan met tegenslagen, teamwork, talent ontwikkeling, veerkracht, focus en duurzaam presteren, door veelvuldig de interactie aan te gaan met het publiek. Daarnaast is Teun inzetbaar voor het geven van paneldiscussies en clinics, waar hij regelmatig andere topsporters of toppers uit het bedrijfsleven in betrekt.

Biografie Teun de Nooijer
Op jonge leeftijd startte Teun de Nooijer met hockeyen bij Hockeyclub Alkmaar. In 1993 debuteerde hij in de Hoofdklasse hockey voor hockeyclub Bloemendaal. Met zijn fluwelen techniek, fantastische passing en briljante spelinzicht wordt hij ook wel de “Johan Cruijff’ van het hockey genoemd, mede omdat hij jarenlang met rugnummer 14 heeft gespeeld.

Teun de Nooijer is één van Nederlands meest succesvolle sporters aller tijden. Hij won als hockeyinternational 4 Olympische medailles, waaronder twee keer goud in 1996 (Atlanta) en 2000 (Sydney). In 1998 scoorde Teun de golden-goal in de finale van het Wereldkampioenschap. Teun is drie keer benoemd door de FIH als werelds beste speler en ontving na het beëindigen van zijn sportcarrière de ‘Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs, waarmee de allergrootste sporters worden bekroond voor buitengewone verdiensten voor de Nederlandse sport.

Na zijn hockey carrière ging Teun een nieuwe uitdaging aan als teammanager bij voetbalclub AZ waar hij tot aan het einde van het seizoen 2014-2015 werkzaam is geweest. Sinds vele jaren focust Teun de Nooijer zich met het bedrijf Fanbased individuele en teamontwikkeling in het bedrijfsleven, waarin hij zijn kennis en ervaring deelt en daarnaast wetenschappelijk onderbouwt.

Workshop Het leven zien als topsport
Teun de Nooijer is inzetbaar als workshopleider van de workshop ‘Het leven zien als topsport’. Topsport laat ons elke dag weer zien en ervaren dat het mogelijk is om het beste uit jezelf en je team te halen. In de wetenschap en psychologie is door verschillende onderzoeken steeds meer bekend over de werking van je lichaam en de invloed van je lifestyle op je vitaliteit. Tijdens de workshop deelt een deskundige deze fascinerende inzichten gericht op het individu en het team. Lees meer

Teun de Nooijer boeken voor een lezing, workshop of als dagvoorzitter?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Workshop Het leven zien als topsport

  In de wetenschap en psychologie is door verschillende onderzoeken steeds meer bekend over de werking van je lichaam en de invloed van je lifestyle op je vitaliteit. Tijdens de workshop deelt een deskundige deze fascinerende inzichten gericht op het individu en het team.

   

 • Robin van Galen

  Robin van Galen, als coach van het dames waterpoloteam in 2008 verantwoordelijk voor de gouden olympische medaille neemt u tijdens een lezing mee naar dit olympische avontuur. Ook gaat hij in zijn presentaties in op persoonlijke effectiviteit.

   

 • Katja Staartjes

  Katja Staartjes beklom een aantal bergen hoger dan 8000 meter, waaronder Mount Everest als 1e Nederlandse vrouw. Met adembenemende beelden neemt zij je mee op avontuur en legt de link naar thema’s als risico’s nemen, leiderschap, vertrouwen, samenwerken en wendbaarheid. Een verhaal met impact en interactie!

   

 • Jacques Brinkman

  Jacques Brinkman is open, direct, transparant, bevlogen en scherp in zijn analyses. Hij legt een verbinding tussen bedrijfsleven en sport met aansprekende en inspirerende praktijkvoorbeelden. Als ex-topsporter, coach en ondernemer heeft hij zelf alles aan den lijve mogen meemaken.