Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Rico Bakker

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Rico is een jonge, enthousiaste en energieke spreker die zijn publiek meeneemt in de kracht van een slecht idee. Met sprankelende voorbeelden en anekdotes prikkelt hij zijn toehoorders om anders te denken en helpt hij organisaties om diepgewortelde patronen te doorbreken. Zijn motto luidt: ‘Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg.’

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Rico Bakker

Rico Bakker is expert op gebied van patroondoorbrekend denken. Als zeer ervaren trainer is hij in staat om je te faciliteren in jouw creativiteit. Door op een andere (creatieve) manier naar vraagstukken te kijken worden de gebaande paden vermeden en ontstaan vernieuwende ideeën. Rico geeft je de handvatten om voortaan de zaken anders aan te pakken. Hoe? Door in eerste instantie alle patronen en structuren die wij hebben aangeleerd los te laten.

Rico is een jonge en energieke spreker die zijn publiek meeneemt in de kracht van een slecht idee! Met sprankelende voorbeelden prikkelt hij zijn toehoorders om anders te denken en helpt hij organisaties om diepgewortelde patronen te doorbreken. Zijn motto luidt: ‘Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg!’ Daarnaast is hij sinds 2020 tevens host van De Slechte Ideeën Podcast.

Onderwerpen waar Rico Bakker over spreekt

  • Creativiteit
  • Innovatief denken
  • De kracht van een slecht idee
  • Patroondoorbrekend denken

Over Rico Bakker

Van jongs af aan begon Rico met basketbal. Hij was helemaal verkocht en voor hij het wist kwam hij in aanraking met mooie en leerzame groepsprocessen. In eerste instantie als teamlid, en later ook als trainer. Rico gaf clinics en trainingen aan elke doelgroep die hij zich kon voorstellen en kwam erachter hoeveel energie dit hem geeft.

Je kunt je wellicht voorstellen dat structuur en discipline belangrijke ingrediënten zijn in de sport. Dat is professioneel en zorgt voor consistentie en focus. Toch is het ook belangrijk om je te onderscheiden en om je tegenstander te kunnen verrassen: creativiteit! Creativiteit wordt in sport dan ook erg gewaardeerd, vooral wanneer dit tot resultaat leidt. Wanneer het echter niet tot resultaat leidt, wordt je al gauw aangeraden om je gedisciplineerd aan de bekende structuren te houden. Georganiseerd basketballen: het beperken van variatie, en dus van creativiteit.

Rico werd gefascineerd door de bewustwording dat dit in organisaties niet anders is dan op het basketbalveld. Hij is inmiddels gespecialiseerd in het thema creativiteit en patroondoorbrekend denken en heeft inmiddels talloze organisaties getraind omtrent het vraagstuk “Hoe kun je de zaken anders aanpakken?”.

Rico Bakker boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Rico Bakker

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker