Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rico Bakker
Bewaar als favoriet

Rico Bakker

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Rico is een jonge, enthousiaste en energieke spreker die zijn publiek meeneemt in de kracht van een slecht idee. Hij is maker van de Slechte Ideeën Podcast en helpt daarnaast organisaties om diepgewortelde patronen te doorbreken. Met humoristische voorbeelden, herkenbare anekdotes en concrete tools prikkelt hij zijn toehoorders om innovatief te denken. Zijn motto luidt: ‘Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg.’

KPMG Nederland

" Humor, een ware storyteller, nieuwe inzichten, relevante voorbeelden, anders denken, af en toe een 'dat meen je niet!' moment. We zaten vanuit KPMG Nederland aan onze stoel vastgeplakt. Geen moment verveeld en ontzettend veel lol gehad met de gave opdrachten die Rico in zijn talk had toegevoegd. De reacties vanuit onze mensen waren heel positief! Zijn talk zit boordevol concrete handvatten waar je direct mee in je werk aan de slag kunt. "

Rico Bakker

Rico Bakker is een jonge, enthousiaste en energieke spreker die zijn publiek meeneemt in ‘de kracht van een slecht idee’. Hierbij prikkelt hij zijn toehoorders met sprankelende voorbeelden om anders te denken. Hij is de maker van ‘Slechte Ideeën Podcast’ en expert in het helpen bij organisaties om diepgewortelde patronen te doorbreken.  Zijn motto luidt: ‘Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg!’

Wij mensen zijn geregeld op zoek naar goede, logische en realistische oplossingen voor vraagstukken. In organisaties doen we hetzelfde: we organiseren. Dat betekent dat we standaardiseren, automatiseren en variatie beperken. Echter, als de uitkomst niet meer varieert, zul je nooit innoveren. Dan is er geen creativiteit. Geen verandering. Het lukt ons, en organisaties, niet altijd om van onze gebaande paden af te stappen en écht innovatief te zijn. Er liggen eindeloze creatieve, innovatieve en vernieuwende ideeën voor het oprapen, alleen zijn we vaak niet in staat om ze te zien. Wat Rico doet, is ze zichtbaar maken.

Rico geeft je de handvaten om voortaan de zaken anders aan te pakken. Als we nieuwe oplossingen willen, dan moeten we anders leren te denken. En als we anders willen denken, moeten we andere vragen stellen. Vragen die leiden tot krankzinnige, onrealistische en ronduit slechte ideeën helpen ons om los te komen van ‘vastgeroeste’ patronen.

Onderwerpen waar Rico Bakker over spreekt

  • Creativiteit
  • Innovatief denken
  • De kracht van een slecht idee
  • Patroondoorbrekend denken
  • Verandering/wendbaarheid

Over Rico Bakker

Rico is geboren en opgegroeid in Groningen. Daar kan hij zelf overigens niets aan doen… Zijn handen gaan kriebelen bij absentie van creativiteit. Hij pakt dingen zelf het liefst nét even iets anders aan en kan het moeilijk accepteren wanneer hij organisaties ziet verzanden in traditionele denkpatronen. Zijn missie is om innovatie en creativiteit leuk en behapbaar te maken. Geen zweverige poespas vol containerbegrippen en post it’s maar vooral concrete tools die je helpen om innovatief te denken!

Rico gebruikt ‘slechte ideeën’ om creativiteit aan te wakkeren. Tegenwoordig geeft hij door het hele land lezingen over ‘de kracht van een slecht idee’. In 2020 begon hij met het opnemen van de Slechte Ideeën Podcast waarin hij experts en ‘ervaringsdeskundigen’ interviewt over creativiteit. Want veel goede ideeën komen voort uit probeersels, serendipiteit en slechte ideeën!

In 2023 is zijn boek ‘De kracht van een slecht idee’ uitgekomen.

Rico Bakker boeken voor een lezing?

Wil jij jouw event een leuke, frisse en inspirerende boost geven, dan moet je Rico zeker uitnodigen! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Werkplaats Digitaal Vakmanschap

" Rico heeft tijdens twee events waarvan ik bij de organisatie betrokken was gesproken. Hij heeft een leuk en goed verhaal dat diverse groepen aanspreekt! Daarnaast is hij een prettige persoon om mee samen te werken en een goed voorbereide spreker. "

Gemeente Assen

" Met Rico weet je zeker dat je een hoop energie en enthousiasme binnen haalt! Hij kijkt met een andere en verfrissende invalshoek naar werk en organisaties. Zijn keynote "de kracht van een slecht idee" is niet alleen inspirerend maar doorbreekt ook bestaande denkpatronen. Als je samenwerkt met Rico ben je er zeker van dat je uitgedaagd wordt om anders naar je werk te kijken en ook daadwerkelijk een (creatief) stapje vooruit doet. Ik weet zeker dat we in de toekomst nog vaker gaan samenwerken! "

Movebeyond

"Gisteren hebben wij een fantastische kennismiddag beleefd met Rico. Iedereen was laaiend enthousiast, de energie was de hele middag hoog. Mijn verwachtingen zijn zonder meer overtroffen en we hebben er concrete nieuwe ideeën, om nog beter met onze klanten te kunnen samenwerken, aan overgehouden. Top Rico! Bedankt. "

REA College Groningen

"Fijne teamdag gehad met een verfrissende begeleiding van Rico Bakker. Maatwerk bij wat bij ons team past. Veel plezier die een goede bijdrage is bij onze wijze van werken. "

Acquire Publishing

"Rico krijgt een zaal in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Binnen vijf minuten staat het publiek te klappen en stampen. En -veel belangrijker- hij laat de toehoorder inzien dat 'loskomen' en 'anders denken' altijd tot de mogelijkheden behoort en bijdraagt tot nieuwe inzichten. Een fijne samenwerkingspartner!"

Beschikbaarheid en informatie

Rico Bakker

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid