Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Piepschuim
Bewaar als favoriet

Piepschuim (Cor Burger en Robbert Koekoek)

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Theatergroep Piepschuim vertaalt de actualiteit naar een muzikale theatervoorstelling. Piepschuim richt zich met name op de duurzame sector, op onderwijs en het sociale domein. Hun voorstellingen zijn schaalbaar in lengte, maar altijd zeer muzikaal, van hoog taalkundig niveau en tegelijkertijd toegankelijk.

Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken

"Sprankelend! Het was een mooie mix tussen muziek en ontroerende teksten. De muzikale begeleiding was top!"

Piepschuim (Cor Burger en Robbert Koekoek)

Theatergroep Piepschuim verzorgt een muzikale, theatrale omlijsting van congressen en evenementen. Met een inhoudelijk, prikkelend en interactief programma wordt de bezoeker/congresganger voorzien van nieuwe energie en een frisse insteek. Piepschuim weet met een rake voorstelling de bijeenkomst open te breken en de congresganger open te stellen voor de boodschap van de spreker(s).

Mogelijke voorstellingen

 • Duurzaamheid / klimaatcrisis: Buiten de lijntjes
  Een kolkende mix van keiharde feiten, troostende liedjes en een sprankeltje hoop. De muzikale voorstelling is gemaakt samen met journalisten, dwarsdenkers, activisten en klimaatwetenschappers, waaronder Heleen de Coninck (hoofdauteur van IPCC-rapport) en meteorologe Margot Ribberink. Dit alles onder de fantastische leiding van regisseur Vincent van den Elshout. Een zware boodschap (hallo, klimaatcrisis!) verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: piepschuim.
 • Sociale domein: Zo doen we dat hier
  Verwacht een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Vragen, vragen, vragen en Piepschuim zou het antwoord ook niet weten. Maar daar gaat dit programma ook niet over. Zo doen we dat hier gaat over jou, over mij, over ons dus. Dichtbij huis, in de achtertuin met een kopje thee of een goed glas bier.
 • Onderwijs: Het is geen wedstrijd
  Hoe belangrijk is het om de beste te zijn? Waarom moet je steeds weer de competitie aan gaan? Wie bepaalt er wie er wint en wie er verliest? Wat is er eigenlijk te winnen? En was meedoen niet belangrijker? Deze vragen worden gesteld in de voorstelling Het is geen wedstrijd. Het is een muzikale theatervoorstelling op het scherp van de snede, waarbij de acteurs de strijd met elkaar niet schuwen. Kunnen we met zijn allen tegelijk over streep? Of is het allemaal maar een spelletje? Deze hilarische, interactieve voorstelling is voor tientallen VO-scholen in heel Nederland gespeeld, maar leent zich ook uitstekend voor medewerkers in het VO/MBO/HBO/WO- onderwijs.
 • Meer branches & maatwerk
  Piepschuim kan ook voor andere branches geboekt worden. In overleg kan Piepschuim een passende voorstelling voor jouw event samenstellen. Dit kan bestaan uit een los lied tot een complete voorstelling. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Achtergrond Piepschuim

De theatermakers Cor Burger (neerlandicus en taalfilosoof) en Robbert Koekoek (multi-instrumentalist en fysiek acteur) zijn ruim 10 jaar actief in de theatersector. Jaarlijks zijn ze te zien in de Nederlandse theaters, op diverse festivals en met voorstellingen voor congressen en evenementen. U kunt Piepschuim kennen van voorstellingen voor UNESCO, Ziggo, VO Nijmegen, Rijkswaterstaat, Psychiatrie congres Reinier van Arkel.

Cor Burger: muziek en teksten, zang, gitaren, toetsen
Robbert Koekoek: fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie

Eerder speelde Piepschuim op de Kraaijennestdag van Rijkswaterstaat. Tijdens deze (tweejaarlijkse) open dag van het programma Strategische Verkenningen wisselt men van gedachten over de toekomst van de fysieke leefomgeving. Lees hier het korte impressie van hun optreden.

Piepschuim voor jouw event boeken?

Heb je vragen over de inzetbaarheid van theatergroep Piepschuim of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

TROUW

"Liedjes, die muzikaal zeer variëren en vaak mooi van taal zijn."

UNESCO - Werelderfgoed Nederland

"C’est la ton qui fait la musique. En dat doet Piepschuim. Zij zetten de toon en stimuleren met hun teksten en muziek een open discussie. Met deze mannen van Piepschuim creëer je zo in een mum van tijd een café-setting voor je bijeenkomst. Waarbij een dialoog wordt gestimuleerd zonder het respect van elkaar te verliezen, door rake opmerkingen en af en toe een knipoog. Een welkome afwisseling tussen het enkel zenden van sprekers. Zo ga je het gesprek over onderwerpen met elkaar aan. Geweldige muzikale theater dat aanzet tot interactie met het publiek."

Margot Ribberink (Klimaatambassadeur MilieuDefensie en weervrouw RTL 4)

"Klimaat is een zwaar en vaak beladen onderwerp. De uiterst muzikale mannen van Piepschuim maken het onderwerp bespreekbaar door het van een geheel andere kant te bekijken, met een luchtige touch zonder het onderwerp klein te maken. Misschien hebben we wel meer kunstenaars nodig zoals Robbert en Cor met een creatieve blik om beweging te krijgen in de hele klimaattransitie."

Beschikbaarheid en informatie

Piepschuim (Cor Burger en Robbert Koekoek)

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid