Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Afbeelding Otto Wijnen
Bewaar als favoriet

Otto Wijnen

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Met zijn fakespeech brengt Otto Wijnen ruim 10 jaar de lach op zakelijke bijeenkomsten in Nederland en daarbuiten. Gasten gaan met nieuwe energie het volgende programma-onderdeel in. Het congres wordt daardoor beter onthouden en hoger gewaardeerd.

HAN University

"Mijn complimenten voor de fakespeech afgelopen donderdag tijdens de studiedag van de HAN. Ik heb mijzelf op zitten vreten van boosheid over weer een manager die met snelle oneliners de boel gaat veranderen. Ik wilde al van frustratie weglopen, toen bleek dat het fake was en ik dus goed in de maling ben genomen. Normaal ben ik wel scherp op dit soort zaken, maar nu trapte ik er vol in, dat maakte het alleen maar leuker, dank daarvoor!"

Otto Wijnen

Veelal zijn congressen sterk op de inhoud. Maar alleen voor inhoud komen mensen niet bij elkaar. Dan wordt het een saaie boel en dan kan je ook een mailtje sturen. Nee, het gaat om het onderlinge contact, de chemie die ontstaat als mensen bij elkaar komen. De lach, en dus een fakespeech van Otto Wijnen, is daarbij een geweldige katalysator.

Otto Wijnen – Fakespeech Energizer (15 of 30 minuten)

Uw gasten met meer energie te laten vertrekken dan waarmee ze binnenkwamen, dat is het doel van cabaretier en spreker Otto Wijnen. Zijn ludieke fakespeech begint zoals elke andere lezing. Hij heeft een keurige PowerPoint presentatie voorbereid en in eerste instantie lijkt zijn verhaal feilloos aan te sluiten bij het onderwerp van de dag.

Na enkele minuten horen zijn luisteraars de eerste aparte dingen en langzaam neemt het verhaal een vreemde wending. Centrale boodschap daarvan: de veranderingen gaan razendsnel en het is zaak bij te blijven! Door hen bewust uit de comfort-zone te halen, zorgt Otto voor een gezamenlijke beleving waardoor het volgende programma-onderdeel of de afsluitende borrel een heel ander, energieker karakter kent.

Waar Otto zich extra in onderscheidt is zijn multimediakennis, snelle humor en taalgevoel. Ook is hij niet bang om – op ludieke wijze – in te grijpen als dat nodig mocht zijn. Bovendien kijkt hij graag samen met de opdrachtgever naar het hele plaatje: waarom wordt het event georganiseerd? Wat is het doel van zijn bijdrage? Hoe halen we het hoogste rendement?

Tot zijn tevreden klanten behoren onder meer De Nederlandsche Bank, ABN-AMRO, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Bayer Healthcare, Univé, FIOD, Fontys Hogeschool, Ministerie van Defensie, Politie en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Onderwerpen waar Otto Wijnen over spreekt:

 • Innovatie
 • Verandering
 • Duurzaamheid
 • Communicatie
 • Klantbeleving
 • Social media
 • Samenwerking
 • Trendwatching

Aanvullende rol, Otto Wijnen als dagvoorzitter

Op verzoek kan hij na zijn fakespeech aanwezig blijven als dagvoorzitter. Verwacht van Otto Wijnen geen diepgravende complexe interviews; als energieke dagvoorzitter is het zijn taak alles op prettige wijze in goede banen te leiden en zo nu en dan een scherpe vraag te stellen of kritische opmerking te maken.

Ook kan hij meedenken over het event-ontwerp. Hij zorgt voor hoge mate van interactie en hij heeft affiniteit met online/hybride events. En dat alles brengt hij op een humorvolle manier en met hoge energie.

Online mogelijkheden

 • Online dagvoorzitterschap – Online presentaties zoals webinars, events of hybride events vergen een andere benadering dan een fysiek event. 
 • Presentatie van live-online events.
 • De Thuiswerkshow – Vlotte online talkshow met Erik Kuperus en Peter Ros. In 25 minuten energie en luchtigheid voor thuiswerkende teamleden van een organisatie. 
 • Talkshow op locatie – Met apparatuur, kennis en menskracht verzorgen ze een levendige, boeiende talkshow met gasten die jij selecteert. Oprechte belangstelling, echte gesprekken, hechte verbinding op veilige afstand.
 • Online quiz – Energiek en relevant, speciaal voor jouw organisatie geproduceerd.

Achtergrond Otto Wijnen

Otto Wijnen verzorgde in 2000 zijn eerste fakespeech. Het was een prachtige combinatie van interesses: op het HBO Cultureel Maatschappelijk Werk waar hij had geleerd concepten te ontwikkelen gericht op de eisen van doelgroepen en om kindertheater en typetjes te spelen. Daarna volgde enkele jaren met acteerwerk voor onder meer theaterproductiebedrijven Pepper & Co en Acteur.nl. Otto voltooide in 1997 de opleiding Multimedia producer en is dus handig met foto- en videobewerking. Op het podium kwamen al deze kwaliteiten bijeen, met een daverend applaus tot gevolg.

In 2006 kwam het in een stroomversnelling toen alle aandacht volledig aan het spreken gewijd kon worden. Otto Wijnen Speaker & Coach was een feit. Doordat hij veel sprekers op het podium zag worstelen met iets wat voor hem relatief eenvoudig was, begon hij met het ondersteunen en coachen van sprekers. Hij volgde hiervoor in 2011 de opleiding bij de School voor Presentatiecoaching en ging in 2015 naar Californië voor meerdaagse intensieve sprekerstrainingen. In augustus 2016 kwam zijn boek “Help! Ik moet spreken” uit.

Otto zet zich graag in voor maatschappelijke doelen door benefiet veilingen te presenteren en door wereldverbeteraars te begeleiden met hun presentaties. Hij zet zich o.a. in voor PlasticSoup.org.

Interesse in een fakespeech van Otto Wijnen of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Motion10

"Otto Wijnen is een erg goede spreker met veel energie!"

C-Quential

"Door de begeleiding van Otto als Dagvoorzitter hebben wij onze klanten een onvergetelijke dag kunnen bezorgen."

Nestlé

"Otto was in 1 woord fantastisch! Otto was verrassend, energiek en heel goed voorbereid. Een uniek persoon die onze business update tot een zeer succesvolle en waardevolle dag heeft gemaakt. Otto heeft met zijn gevoel voor timing en humor precies de juiste 'energy boost' gegeven. Otto heeft ons zeker ook aangezet tot nadenken over onze activiteiten op het internet en welke impact dat kan hebben zowel zakelijk als privé. Nogmaals dank"

Van Meijel

"Nogmaals bedankt voor je geweldige positieve bijdrage aan Next 2016. We hebben de bezoekers de sessies ook laten waarderen. Jouw sessie werd zeer goed beoordeeld (3,6 van de 4 sterren). Goed gedaan dus! Peter Winkeler, Marketing manager,"

T Fontys School of Engineering and School of Automotive

"Alle mensen schoten me aan dat het zo leuk was! Ella Hueting, Directeur Fontys School of Engineering and School of Automotive."

Beschikbaarheid en informatie

Otto Wijnen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid