‘De repliek op de opmerking “Thinking out of the box is volgens mij”: What box..?’, aldus fotojournalist Jeroen Swolfs (1974).

Het wereldwijde fotoproject Streets of the World is duidelijk een toepassing van deze visie. Iets ondernemen wat nog nooit iemand anders ondernomen heeft. Kan het nog? Jazeker! Jeroen Swolfs heeft het gedaan. Zijn droom: alle hoofdsteden ter wereld vastleggen en daar een commercieel succesvol bedrijf van maken met een positieve boodschap als vaandeldrager. Het kostte hem tien jaar van zijn leven. 

In 2016 rondde Jeroen Swolfs zijn fotoproject af na het bereizen van maar liefst 194 landen en evenzoveel hoofdsteden. National Geographic maakte een documentaire over zijn project en reisde met hem mee naar Myanmar en Irak. Jeroen publiceerde in 2011 zijn eerste reisboek tevens bij NatGeo dat in 2017 opgevolgd wordt door een nieuw boek en de wereldwijde release van zijn fotoboek. Na de opening van zijn expositie in Amsterdam naast het prestigieuze World Press Photo in 2016 staan er in 2017 exposities gepland in Kopenhagen, Berlijn, London, Dubai en New York. Maar succes van deze schier onhaalbare droom kwam niet zomaar uit de lucht vallen. 

Een megalomaan plan als Streets of the World gefinancierd krijgen is geen sinecure. Een vrijwel onverkoopbaar concept op de rails krijgen, wat komt daarbij kijken? In ieder geval een hoop teleurstelling. Daar op volgend telkens een hervonden vertrouwen in jezelf en in je concept. Drie jaar lang nul op rekest krijgen en toch door blijven gaan. De druiven smaken dan ook zoet als Jeroen die ene investeerder uiteindelijk zover krijgt om in hem te geloven, tegen een pittige rente weliswaar. De financiering is binnen maar dan begint het werk pas echt. Dan moet hij het daadwerkelijk gaan doen. En blijkt dat hij alles volledig onderschat heeft.

Ondersteund door spannend ‘behind the scenes’ filmmateriaal van NatGeo en zijn fascinerende foto’s neemt Jeroen u en uw gasten mee op een letterlijke wereldreis met daarin alle aspecten die een wereldreis precies maken tot wat het moet zijn: een grandioos avontuur. Reis met Jeroen mee naar de onbekende bounty eilanden in de Pacific waar zeker niet alles pluis is, via de chaos van de grootste steden die de wereld kent, naar bloedstollende gebeurtenissen in oorlogsgebieden zoals Somalië en Afghanistan.

In al zijn verhalen, ondersteund door beeld, blijft de rode draad van zijn keuze voor het positieve in de wereld overeind. Aan het einde van deze lezing zal niemand onberoerd de zaal verlaten maar wel vervuld zijn van het besef dat je elke droom kunt waarmaken zolang je niet opgeeft en door het handhaven van die instelling de wereld aan je voeten ligt.

Jeroen Swolfs boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Jeroen Swolfs SKU UPC Model

Jeroen wist met zijn verhaal de 250 aanwezigen in de zaal mee te nemen op wereldreis. Vanaf moment één ben je aangehaakt en weet hij op een inspirer

Oct 03, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Houthoff 

Jeroen wist met zijn verhaal de 250 aanwezigen in de zaal mee te nemen op wereldreis. Vanaf moment één ben je aangehaakt en weet hij op een inspirerende en energieke manier Streets of the world in de zaal tot leven te brengen. Een uur vol met avontuurlijke verhalen waarin je meegenomen wordt in zijn uitdaging om de wereld vast te leggen. Met zijn prachtige foto's ondersteund door videomateriaal opent hij letterlijk je ogen: wat is de wereld mooi en vergeet vooral niet te dromen!

Anouk Verbakel


Jeroen Swolfs presenteerde zijn magnum opus 'Streets of the World’ bij FMO in december 2017.Met zijn prachtige foto’s en zijn persoonlijke ver

Feb 06, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: FMO 

Jeroen Swolfs presenteerde zijn magnum opus 'Streets of the World’ bij FMO in december 2017.

Met zijn prachtige foto’s en zijn persoonlijke verhaal nam Jeroen ons mee op zijn reis langs alle hoofdsteden van de wereld.

FMO volgde Jeroen vanaf het eerste begin van zijn plannen en sponsorde zijn eerste expositie in Den Haag. Het is bijzonder om na 7 jaar te zien en te horen hoe hij dit waanzinnige project nu heeft afgerond. Het was een bijzondere match met de missie van FMO en een zeer inspirerende lezing.

FMO geeft Jeroen complimenten en wenst hem succes met de ongetwijfeld grootse volgende stappen van Streets of the World!

Kim van der Vat - Sr. Marketing and Communications Officer/ Events FMO Dutch Development Bank


We invited Jeroen to speak on the ten year celebration of our Company that specializes in local currency solutions for developing countries. The purpo

Sep 27, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: TCX 

We invited Jeroen to speak on the ten year celebration of our Company that specializes in local currency solutions for developing countries. The purpose was to offer the audience with Jeroen and the Streets of the World Project something completely different to break the day. At first sight this was true, but at second sight Jeroen helped everyone realize that the Streets project was about connecting, about positivity and about the fact that people around the world are more similar than different. He build a bridge between our financial world and the people on the Streets of the World.
Jeroen did an outstanding job and brought a fresh energy to the seminar. Afterwards we received nothing but positive reactions from the audience.

Ruurd J. Brouwer - CEO TCX Investment Management Company


5.0 5.0 7 7 Jeroen wist met zijn verhaal de 250 aanwezigen in de zaal mee te nemen op wereldreis. Vanaf moment één ben je aangehaakt en weet hij op een inspirerende en energieke manier Stree Jeroen Swolfs
Page:
123

Gerelateerde sprekers

 • Rocky Hehakaija

  Rocky Hehakaija is een innemende powervrouw, die haar talenten inzet om minderbedeelde jongeren te helpen.
  Ze is het enige vrouwelijke lid van de Street Legends, het beste straatvoetbalteam ter wereld, en ze staat gegarandeerd voor inspiratie, interactie, gecombineerd met gezonde dosis humor.

   

 • Charles Groenhuijsen

  Charles Groenhuijsen is een veel gevraagde spreker en dagvoorzitter. Hij bestrijkt een breed scala aan onderwerpen ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring en aan zijn boeken over VS en Nederland. Nieuw boek en nieuwe lezing van Charles Groenhuijsen: Optimisten hebben de hele wereld.

   

 • Teun Voeten

  Teun Voeten werkt als oorlogsfotograaf en antropoloog al 22 jaar in conflictgebieden over de hele wereld. In een boeiende presentatie, met tekst en beeld, neemt Teun Voeten de luisteraar mee naar de frontlinies en gunt hem een blik achter de schermen.