Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ger Cloudt
Bewaar als favoriet

Ger Cloudt

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Ger is een zeer ervaren Software Quality Manager en deelt graag zijn ervaring, kennis en heldere inzichten, zodat in de ontwikkeling van software weloverwogen expliciete keuzes gemaakt kunnen worden.

Ger Cloudt

Ger Cloudt houdt zich bezig met bewustwording en begrip van softwarekwaliteit in softwareontwikkeling, zonder de details te hoeven te begrijpen. Vaak wordt er in bedrijven niet begrepen waarom de ontwikkeling van software zo lang duurt en waarom er zo vaak nog fouten zitten in de ontwikkelde software. Ger wil met zijn lezingen zorgen voor meer duidelijkheid bij dit soort vragen.

Daarnaast is hij auteur van het boek ‘What is Software Quality? Understanding what really matters in software development’.

Het is belangrijk om een alomvattend beeld te krijgen van softwarekwaliteit en welke aspecten hierin een rol spelen. Ger presenteert concepten in software ontwikkeling en waarom deze belangrijk zijn. Als bevlogen spreker deelt Ger zijn inzichten en kennis, zodat er in de ontwikkeling van software voortaan weloverwogen en expliciete keuzes gemaakt kunnen worden.

Onderwerpen waar Ger Cloudt over spreekt

  • Beruchte softwarefouten.
  • Het verschil tussen tempo en snelheid: een analogie tussen Formule-1 en softwareontwikkeling.
  • Onbedoelde acceleratie, wat er allemaal fout ging in de software van een autofabrikant.
  • Waarom proces naleving geen garantie voor goede softwarekwaliteit is.
  • Waarom softwarekwaliteit juist in Agile zo belangrijk is.
  • Waarom is software ontwikkeling anders dan hardware ontwikkeling?

Achtergrond Ger Cloudt

Ger Cloudt is Software Quality Manager bij ASML en hij is docent en coach voor het EngD – Software Technology programma aan de Technische Universiteit in Eindhoven.

Ger startte zijn carrière in de jaren ‘80 als digitale elektronica ontwerper. Een paar jaar later besloot Ger om zich verder te specialiseren in softwareontwikkeling en in de late negentiger jaren werd hij software manager bij Philips Medical Systems. Ger vervolgde zijn carrière in verschillende software management posities bij Philips, NXP en Bosch. In 2023 is Ger aan de slag gegaan bij ASML als Software Quality Manager, waarbij hij zijn passie voor software kwaliteit in praktijk brengt.

Gedurende zijn carrière in softwareontwikkeling heeft Ger een visie op en over softwarekwaliteit ontwikkeld, waarover hij het boek ‘What is Software Quality?’ (2021) heeft geschreven.

Interesse in een lezing van Ger Cloudt?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Ger Cloudt

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid