Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Daan Heerma van Voss
Bewaar als favoriet

Daan Heerma van Voss

Spreker en dagvoorzitter Daan Heerma van Voss is een gewaardeerd journalist, schrijver en historicus van beroep. In zijn lezingen maakt Daan de rol en de invloed van angst en verlangen binnen alle aspecten in de maatschappij en onze levens inzichtelijk.

Leergang Wijsheid in leiderschap

"Daan was een openbaring voor de groep en viel erg goed in de smaak. Was perfect."

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss is romanschrijver, interviewer en historicus. Voor zijn interviews kreeg hij in 2012 De Tegel uitgereikt, de prijs voor het beste journalistieke werk van het jaar (categorie Interview).

Verder heeft hij geschreven voor verscheidene nationale en internationale kranten en tijdschriften, zoals NRC, Humo, De Morgen, Vrij Nederland en De Volkskrant. Zijn romans werden verscheidene malen genomineerd voor literaire prijzen.

Daan is zowel te boeken als dagvoorzitter als spreker.

Daan Heerma van Voss als dagvoorzitter

Daan staat bekend om zijn heldere manier van interviewen, die kan variëren van scherp tot zeer inlevend. Hij kan erg goed luisteren en weet precies de juiste vragen te stellen. Hij doet weinig liever dan interviewen, gesprekken leiden en spreken over angst en verlangen. Daan werd niet voor niets al eens onderscheiden voor zijn interviews. Daarnaast is hij als essayist, schrijver en historicus breed onderlegd, en kan hij zich in korte tijd een onderwerp goed meester maken.

Daan Heerma van Voss als spreker

Angst en verlangen; wat kunnen we leren van angst?
Daan is gespecialiseerd in angst. Zijn boek ‘De bange mens – waar onze angsten vandaan komen en wat ze betekenen‘ (2023) werd een bestseller in Nederland en werd geroemd van Duitsland, Polen en Rusland tot Engeland.

Via het thema angst kan hij een groep laten nadenken over waar men naar verlangt; hij leert hen hun angsten en zorgen te decoderen, en erachter te komen wat ze willen. Zijn angst-masterclasses, die hij al jaren voor gezelschappen uit het bedrijfsleven geeft, zijn altijd onthullend en ook vrolijk.

Angst is een middel om erachter te komen wat je wil, is Heerma van Voss’ overtuiging. De ervaring leert dat de cursisten altijd opgetogen naar huis gaan: vol zelfinzicht en hernieuwde energie.

Verbeelding: wat zegt onze verbeelding ons?
Ook kan Daan een masterclass verzorgen over Verbeelding: hoe kom je erachter wat je echt wil? Door middel van schrijfoefeningen gaat Heerma van Voss met cursisten op zoek naar onderliggende thema’s, die het gedrag aansturen zonder dat zij het zelf doorhebben.

Achtergrond – Boeken en toneelstuk van Daan Heerma van Voss

Daan heeft vele boeken uitgebracht:

  1. Zo heeft Daan ‘Kleur Bekennen‘ (2017) uitgebracht, zijn digitale boekje over racisme dat uitsluitend digitaal verscheen uitgebracht en dat werd in twee dagen meer dan 11.000 keer aangeschaft.
  2. In zijn meest recente titel ‘De bange mens’ (2021) (non-fictie) schrijft hij openhartig over zijn zoektocht naar de bron van angsten. Dit boek is verschenen in Polen, Rusland, Litouwen, Duitsland en Engeland.
  3. Zijn familieroman ‘Geen vaarwel vandaag’(2023).

In 2023 verscheen zijn eerste toneelstuk: ‘Lieve vrienden, familie en aanwezigen‘.

Interesse in Daan Heerma van Vos als spreker, dagvoorzitter, workshopleider, interviewer of  discussieleider?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Festival Mannenkracht

"Daan heeft me verrast met zijn diepe werk met mannen! Hij heeft een centraal tantrisch inzicht over angst en verlangen heel praktisch vertaald naar de beleving van de mannen, erg gaaf. En was heel waardevol. Hij lijkt ook een soort kracht over zich heen te krijgen als hij op het podium staat, erg mooi om te zien."

Beschikbaarheid en informatie

Daan Heerma van Voss

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid