Dr. Willem Peter de Ridder – Futuroloog, spreker, auteur, strategieconsultant
In alle sectoren zien we nieuwe producten, nieuwe manieren van produceren en nieuwe business modellen. Wat is de impact van nieuwe technologie op uw organisatie? Hoe veranderen de eisen van uw klanten? Hoe disruptief zijn de gevolgen voor de markt waarop u actief bent?

Dr. Willem Peter de Ridder bespreekt de toonaangevende business modellen en managementmethoden zoals die momenteel door succesvolle organisaties worden toegepast. Hij biedt ook perspectief en laat zien welke oplossingen mogelijk zijn. Hoe krijg je grip op de toekomst? Hoe moet je in deze tijd innoveren?

Voorbeelden lezingen Willem Peter de Ridder
– De toekomst van uw sector en organisatie
– Onze toekomst met kunstmatige intelligentie
– De toekomst van werk en arbeidsmarkt
– De organisatie van de toekomst
– Het platform businessmodel
– Trends 2028

Elke lezing kan zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden. Een lezing is maatwerk en wordt in overleg met de opdrachtgever afgestemd op het doel van de bijeenkomst en de achtergrond van het publiek.

Interesse in een verdiepende workshop strategische toekomstverkenning voor organisaties gegeven door Willem Peter? Klik dan op de onderstaande link.
Workshop strategische toekomstverkenning voor organisaties

Achtergrond Willem Peter de Ridder
Dr. Willem Peter de Ridder is directeur van Futures Studies, een bureau dat organisaties ondersteunt bij het verkennen van de toekomst, het formuleren van een toekomstbestendige strategie en het managen van disruptie. Hij is naast spreker en auteur, ook strategie consultant.

In 2016 verscheen zijn boek Digital by Default, over strategisch management in de digitale transformatie. Willem Peter spreekt en schrijft over de volgende onderwerpen: strategie en innovatie, disruptie en nieuwe businessmodellen, 4e Industriële Revolutie, digitale transformatie en de impact van nieuwe technologie op organisaties en sectoren.

Van 1988 tot 1994 heeft hij Bedrijfseconomie en Japankunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2006 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg. Van 1994 tot 2016 heeft hij diverse commerciële, financiële en operationele management- en directiefuncties vervuld in binnen- en buitenland voor BP en Aegon. Steeds was de opdracht om een probleem op te lossen of iets nieuws op te bouwen.

Willem Peter de Ridder boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Willem Peter de Ridder SKU UPC Model

Voer voor het brein. Dank je wel voor de inspiratie en de inzichten.Johan van Leeuwen, Principal Blueforest Environmental Development

Apr 30, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Principal Blueforest Environmental Development 

Voer voor het brein. Dank je wel voor de inspiratie en de inzichten.

Johan van Leeuwen, Principal Blueforest Environmental Development


Willem Peter really grasps the pulse of the times. His insights into technology development are definitely useful to prepare actions for the future. O

Apr 30, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: NICOLE 

Willem Peter really grasps the pulse of the times. His insights into technology development are definitely useful to prepare actions for the future. Our members are greatly inspired by his presentation.
Nan Su, Partner at DSBP and market development & administrative manager at NICOLE


5.0 5.0 2 2 Voer voor het brein. Dank je wel voor de inspiratie en de inzichten.Johan van Leeuwen, Principal Blueforest Environmental Development Willem Peter de Ridder