Op zoek naar een blik in de toekomst, maar niet naar een trendwatcher met snel verhaal?

Willem Peter de Ridder
Bewaar als favoriet

Willem Peter de Ridder

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Willem Peter de Ridder spreekt over de impact van digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie op organisaties, de economie de samenleving en onszelf. Zijn verhaal is genuanceerd en altijd gekoppeld aan strategie. Elke lezing is maatwerk en wordt in overleg met de opdrachtgever afgestemd op het doel van de bijeenkomst en het publiek.

Principal Blueforest Environmental Development

"Voer voor het brein. Dank je wel voor de inspiratie en de inzichten. Johan van Leeuwen, Principal Blueforest Environmental Development"

Dr. Willem Peter de Ridder

De lezingen en keynotes van Willem Peter de Ridder gaan over de impact van digitalisering, robotisering en in het bijzonder kunstmatige intelligentie (AI, algoritmisering) op organisaties, de economie, de samenleving en onszelf.

Wat is de impact van nieuwe technologieën, zoals digitalisering, robotisering en in het bijzonder kunstmatige intelligentie, op uw strategie? We zien dat in alle sectoren nieuwe producten, nieuwe manieren van produceren en nieuwe businessmodellen ontstaan. Hoe goed bent u voorbereid op de technologische, economische en maatschappelijke revolutie van dit moment? Willem Peter de Ridder, futuroloog, auteuren strategieconsultant, helpt u graag verder.

Ook risicomanagement en ethische vragen met betrekking tot kunstmatige intelligentie komen aan de orde. Hoe helpen we grote groepen mensen aan ander werk? Hoeveel privacy zijn we bereid op te geven voor gemak en veiligheid? En hoe houden wij controle over systemen die we niet goed begrijpen? Willem Peter de Ridder bespreekt de wereldwijde ontwikkelingen en biedt perspectief. Hij laat zien welke oplossingen er zijn om grip op de toekomst te krijgen.

Mogelijke onderwerpen

– De impact van kunstmatige intelligentie (AI)
– Leiderschap in de tijd van het digitaal darwinisme
– Werk en arbeidsmarkt na de digitale transformatie
– Digitale ethiek: mens én technologie

Elke lezing is maatwerk en wordt in overleg met de opdrachtgever afgestemd op het doel van de bijeenkomst en de achtergrond van het publiek. Lezingen worden zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven. De meeste lezingen zijn optioneelgoed te combineren met de verdiepende workshop “strategische toekomstverkenning voor organisaties”.  Workshop strategische toekomstverkenning voor organisaties

Achtergrond Willem Peter de Ridder

Futuroloog dr. Willem Peter de Ridder is spreker, postacademisch docent en strategieconsultant. Als directeur van Futures Studies ondersteunt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst en het formuleren van een toekomstbestendige strategie. Hij verzorgt keynotes op congressen en medewerkersbijeenkomsten, geeft strategieworkshops voor managementteams en doceert in executive programma’s van onder andere de Erasmus Universiteit Rotterdam en TIAS. Daarnaast is hij commissaris/toezichthouder met een strategisch, financieel- economisch en digitaal profiel.

In 2016 is zijn boek “Digital by Default” over strategisch management in de digitale transformatie gepubliceerd en in 2020 verscheen zijn boek “Winnen met kunstmatige intelligentie”. Hij schrijft ook regelmatig blogs.

Willem Peter de Ridder heeft van 1994 tot 2016 management- en directiefuncties vervuld in binnen en buitenland voor BP en Aegon. Hij heeft gewerkt in Nederland, Zuid-Korea, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Van 1988 tot 1994 heeft hij Bedrijfseconomie en Japankunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2006 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg. Zijn dissertatie was getiteld “Risicobeheersing met toegevoegde waarde. Een actieonderzoek naar de introductie van operationeel risicomanagement bij een verzekeringsbedrijf”.

Willem Peter de Ridder boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

NICOLE

"Willem Peter really grasps the pulse of the times. His insights into technology development are definitely useful to prepare actions for the future. Our members are greatly inspired by his presentation. Nan Su, Partner at DSBP and market development & administrative manager at NICOLE"

Beschikbaarheid en informatie

Willem Peter de Ridder

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid