Steven de Jong
Na de middelbare schoolopleiding startte Steven op 18-jarige leeftijd een platenwinkel in Joure. Daar kwam later een cd-winkel in Heerenveen bij, die hij meer dan 15 jaar heeft gerund! Inmiddels is Steven de Jong meer dan 25 jaar werkzaam in de tv- en filmwereld en is hij directeur/eigenaar van een drietal film-/tv productiebedrijven. Hij produceerde, regisseerde, schreef en acteerde in tientallen films en tv-producties waaronder ‘Spijkerhoek’, ‘De Hel van ’63’, ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’ en ‘Snuf de Hond’. Hij maakte in 1988 zijn tv-debuut in ‘Zeg ‘ns aaa’. Daarna werkte Steven meer dan 10 jaar voor Joop v/d Ende en John de Mol. Eerst als acteur later als regisseur en producent, o.a. ‘Goede Tijden Slechte Tijden’, ‘De Erfenis’, ‘Paardenmagazine’.

In zijn presentaties bespreekt Steven de Jong onder andere thema’s als:

• Ondernemerschap

• Hoe komt een film nu eigenlijk tot stand

• Samenwerking binnen filmprojecten

Het doel van een presentatie is om een ieder te entertainen op een positieve, energieke wijze en bepaalde inzichten te geven. In zijn presentaties maakt Steven graag gebruik van interactie met zijn gehoor. Niet zelden worden een aantal toehoorders betrokken bij het naspelen van een scene om zijn gedachtegang en de totstandkoming van een scene op het doek duidelijk te maken. Dit zorgt over het algemeen voor onverwachte en soms hilarische reacties vanuit de zaal. Naast presentaties en lezingen geeft Steven ook Workshops en Masterclasses, zoals ‘Acteren voor camera’.

Highlights van producties: – Regisseerde meer dan 300 afleveringen van de soap ‘Onderweg naar Morgen’ (BNN/Veronica) – Produceerde en regisseerde 72 afleveringen ‘Westenwind’ (Endemol) en ontving de “Televizierring” (2000) 2 gouden Kalfnominaties voor bioscoopfilm ‘De Fûke’ (2000) – Bedenker en maker van de eerste regiosoap in Nederland ‘Baas boppe Baas’ (2001) – Beste bezochte bioscoopfilms van Nederland in 2003 en 2005 met “Platina Awards” ‘Kameleon 1 en 2’ – Kijkcijferrecord met tv-debuut ‘De Hel van ’63’, over de 11 stedentocht van 1963, – Penny’s Shadow – Plattelandscomedy ‘Leve Boerenliefde’ volop in productie en te zien vanaf voorjaar 2013 in de Nederlandse bioscoop.

Persoonlijke missie Steven de Jong:  Entertainen op een positieven en energieke wijze!

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers