Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ralph van Dam
Bewaar als favoriet

Ralph van Dam

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Ralph van Dam wordt van jongs af aan gedreven door verandering en innovatie. De opkomst van internet in de jaren 90 inspireerde hem om kansen te benutten. Op achttienjarige leeftijd startte hij zijn eerste internetbedrijf. Hij had succes en won verschillende prijzen, Maar hij werd ook belazerd en ging failliet. Over zijn ervaringen als ondernemer schreef hij het boek ‘Langs de afgrond’.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Ralph van Dam

Er is geen standaard formule voor succes als persoon of ondernemer. Geloof in jezelf en ken zowel je talenten als beperkingen. Zorg dat je dicht bij jezelf blijft en glashelder voor ogen houdt waarom je onderneemt. Wat draagt jouw ondernemerschap bij aan jouw persoonlijke doelen in het leven? Als je daar antwoord op hebt gegeven, dan kun je een doel stellen en een strategie bepalen voor elke onderneming.

Onderwerpen

  • Ondernemerschap
  • Ondernemen in een corporate organisatie
  • Bedrijfscontinuïteit

Achtergrond

Ralph van Dam (1974) wordt van jongs af aan gedreven door verandering en innovatie. De opkomst van internet in de jaren 90 inspireerde hem om kansen te benutten. Op achttienjarige leeftijd, tijdens zijn studie Commerciële Economie, startte hij zijn eerste internetbedrijf. Sindsdien was hij (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups gedurende de verschillende fasen in de ontwikkeling van het internet. Hij won verschillende prijzen, waaronder de Deloitte Fast50 Rising Star Award en werd twee keer finalist van de Broos van Erp Prijs (een prijs van het ministerie van Economische Zaken). Zijn bedrijven zijn actief op het snijvlak van internettechnologie, (digital) media/marketing en ondernemerschap.

Ralph werkte met vrienden, met familie, met interne en met externe investeerders. In elk bedrijf heeft hij successen gekend en mooie vruchten geplukt. Maar in iedere onderneming is hij ook belazerd – soms juist door de mensen die het dichtste bij hem stonden.

Een zakelijk ingrijpend faillissement blijkt uiteindelijk de grootste gifbeker, die leeg moet tot op de bodem van zijn bestaan. ‘Een les in nederigheid’, noemt hij die periode, waarin curatoren als roofdieren achter hem aanzaten, hem alles afnamen en met zijn rug tegen de muur dwongen. Terugkijkend op de ups en downs in zijn ondernemersbestaan realiseert hij zich welke rol hij zelf heeft gespeeld. Uiteindelijk staat of valt een bedrijf toch met de ondernemer aan het roer.

Over zijn ervaringen als ondernemer schreef hij het boek ‘Langs de afgrond – lessons learned van een ondernemer’. Het boek stond lange tijd op nummer 1 in de categorie ‘ondernemen’ van Managementboek.nl.

Met zijn huidige bedrijf Journey of Enterprises (JOE) inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers en organisaties op het gebied van innovatie, verandering en ondernemerschap. JOE verbindt ondernemers onderling tijdens bijzondere ondernemersreizen. Het delen van ervaringen en ‘lessons learned’ staat hierbij centraal.

Interesse in een lezing van Ralph van Dam?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Ralph van Dam

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker