Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Joël Broekaert
Bewaar als favoriet

Joël Broekaert

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Culinair journalist Joël Broekaert is een van de belangrijkste en meest gerespecteerde stemmen in culinair Nederland. Hij geeft Proeflessen in een onderhoudend college met humor en smaakproefjes. Alles wat het leven smakelijker maakt, komt aan bod.

Joël Broekaert

Iedereen moet eten. Drie keer per dag minimaal, maar de meeste van ons doen het wel vaker. We eten vaak de hele dag gedachteloos door, vaak zonder echt te proeven. Daarmee laten we ontzettend veel eetplezier liggen. Proeven is niet moeilijk, iedereen kan het leren. Sterker nog: (bijna) iedereen kan het al. Maar als je een beetje weet hoe het werkt, kun je oneindig veel meer van je eten genieten. Want wie aandachtig proeft weet wat écht lekker is. Elke dag, de hele dag.

Daarom geeft Joël Broekaert Proeflessen in een aanstekelijk en onderhoudend college met humor en smaakproefjes. Zo leer je voortaan hoe je beter kan proeven. Dan ga je vanzelf betere én duurzamere keuzes maken. En, het allerbelangrijkste, veel meer plezier uit het leven halen.

Over de Proeflessen

Joël Broekaert legt onder meer het verschil uit tussen smaken en aroma’s, waarom je proeft met je neus, hoe je umami kan leren proeven en waarom je nóóit op pure chocolade moet kauwen. Na een proefles van Joel weet je alles over de vijf basissmaken en de belangrijkste kookmethodes, zoals de maillardreactie en fermentatie.

Persoonlijke achtergrond Joël Broekaert

Joël studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn journalistieke carrière als stagiair bij NRC- en RTL correspondenten in New York en werkte als redacteur bij NRC Next. Sinds 2012 heeft Joël zich volledig toegelegd op de gastronomie, smaak en de kunst en wetenschap van het proeven.

Journalist en tv-programma’s
Hij is restaurant recensent en culinair journalist, bekend van NRC, Vrij Nederland en van zijn tv-programma’s Joël Lokaal, De Smaak van Joël en De Vijf Smaken van Joël (en als bijna Slimste Mens.)

  • In De Smaak van Joël ontrafelt hij de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen als garen, stollen en gisten. Bereidingen die we dagelijks uitvoeren in de keuken, maar die vaak lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken.
  • In De Vijf Smaken van Joël onderzocht hij in vijf afleveringen de vijf basissmaken – zoet, zuur, zout, bitter en umami.

Daarnaast duikt hij in de geschiedenis en wetenschap van ons eten in originele, vermakelijke en informatieve series als ‘De evolutie van het leven in zee in 10 visgerechten’ (NRC) of ‘De wereldgeschiedenis in 12 bonen’ (Vrij Nederland).

Proefles: theatercollege en boek
In 2022 toerde Joël door Nederland met zijn interactieve theatercollege Proefles met Joël. In 2022 verscheen zijn boek ‘Proefles‘, een populairwetenschappelijk werk waarin hij met humor en aanstekelijke verhalen uitlegt hoe smaak en proeven werkt.

Interesse in een lezing van Joël Broekaert?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. Wij denken graag met je mee.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Joël Broekaert

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid