Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jake Abma
Bewaar als favoriet

Jake Abma

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Met meer dan 20 jaar ervaring is Jake Abma een wereldwijd erkende thought leader op het gebied van inclusiviteit en digitale toegankelijkheid. Jake is gespecialiseerd in meerdere disciplines, van ontwerp, UX, interactieontwerp, ontwikkeling, product eigenaarschap en toegankelijkheidsleiderschap.

Jake Abma

Binnen het complete speelveld van digitale toegankelijkheid heeft Jake Abma een framework en toolbox ontwikkeld om bedrijven te begeleiden bij het verbeteren van hun inclusiviteit en toegankelijkheid. Dit gebeurt via bewustwording, het benadrukken van voordelen, verandermanagement, strategie en het optimaliseren van processen (volgens de ISO-standaard).

Met het oog op de Europese Toegankelijkheidswet* die in 2025 van start gaat is dit een zeer gewild onderwerp. Een complete maturity-aanpak wordt nog niet op de markt aangeboden, behalve door Max Inclusion.

Lezingen door Jake Abma

Wat organisatorische toegankelijkheid precies voor organisaties en bedrijven betekent, is waar Jake inzicht in kan verschaffen en over spreekt. Thema’s die aan bod kunnen komen:

 • Digitale Toegankelijkheid
 • Awareness & Benefits
 • Gap-Analysis & Strategy
 • Maturity Modeling

Jake is ook inzetbaar als workshopleider.

Achtergrond Jake Abma

Jake Abma is CEO en oprichter van Max Inclusion. Het opstellen van de wereldwijde wettelijke norm voor toegankelijkheid, de Richtlijnen voor toegankelijkheid van web inhoud (WCAG) bij het W3C, ambassadeur voor de VN CRPD, voorzitten van interbancaire werkgroepen en deel uitmaken van vele andere werkgroepen zoals de Taskforce Model Toegankelijkheid van W3C, Jake’s ervaring overtreft in effectief en efficiënt leiderschap.

Toen zijn moeder meer dan tien jaar geleden een trombose kreeg en hij zag dat ze alles opnieuw moest leren en grote problemen had met het gebruik van digitale producten, besefte Jake hoe belangrijk het is dat die producten zo toegankelijk mogelijk zijn. Samen met zijn ervaring in de IT wilde hij er zeker van zijn dat hij een bijdrage zou leveren om de wereld een beetje inclusiever te maken.

Inmiddels is hij een internationale autoriteit op het gebied van digitale toegankelijkheid. Hij is voorzitter van meerdere werkgroepen en hij heeft uitgebreide ervaring met de technologiestapel voor het bouwen van inclusieve producten.

*Over de European Accessibility Act

Voor mensen met een beperking betekent de EAA dat er digitale barrières verwijderd worden, zodat ze gemakkelijker producten en diensten uit heel de Europese Unie kunnen gebruiken. Daarnaast moeten ook zaken als de (internationale) arbeidsmarkt, onderwijs en transport profiteren van dit initiatief. Omdat er op het gebied van digitale communicatie meer gestandaardiseerd gaat worden, zal het volgens de EU eenvoudiger zijn om internationale handel te drijven.

Hieronder staat een lijst van de producten en diensten waar de European Accessibility Act effect op gaat hebben (bron: https://digitaaltoegankelijk.nl):

 • Computers en besturingssoftware
 • E-books
 • Webshops
 • Pinautomaten, ticketservices en incheckmachines
 • Smartphones
 • TV-apparatuur met betrekking tot digitale televisiediensten
 • Telecommunicatiediensten, zoal de apps en websites van je provider
 • Audiovisuele mediadiensten (zoals Netflix, Videoland en Spotify)
 • Online en offline diensten die te maken hebben met transport, zoals kaartjesautomaten, apps en websites
 • Alle financiële diensten, zoals internetbankieren

Interesse in een lezing van Jake Abma of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jake Abma

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid