Op zoek naar een bevlogen spreker over energietransitie?

Gerard de Leede
Bewaar als favoriet

Gerard de Leede

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Gerard is ondernemer en wetenschapper. Hij vindt het van groot belang dat de maatschappij goed inzicht heeft in de uitdagingen die de wereld voor zich heeft, niet alleen klimaat technisch, maar ook met oog voor geopolitiek en voortschrijdende wetenschap. Gerard gelooft in duurzaam ondernemerschap op basis van een goed inzicht in de vele ontwikkelingen die eraan komen. De energietransitie is daarin centraal en een enorme opgave.

Bertien Kamping, ELP Network

"Velen gaven aan veel nieuwe inzichten te hebben gekregen. Het was een zeer goede start van de sustainability discussie. Dank ook voor je flexibiliteit om in deze ‘nieuwe setting en wereld’ te presenteren."

Gerard de Leede

Gerard de Leede is expert op het gebied van de kansen én bedreigingen die de energietransitie op gaat leveren. De komende 30 jaar zullen wereldwijd in sterke mate bepaald worden door het opwekken van duurzame energie, opslag en mobiliteit, gekoppeld aan de opkomst van een circulaire economie. Wat betekent dit voor een bedrijf of overheidsinstelling en wat zijn de trends waarop zij kunnen inspelen?

Gerard geeft tijdens zijn lezingen dieper inzicht in de trends die de energiemarkt en circulaire economie in de komende 10-30 jaar gaan bepalen. Met dit inzicht en bijbehorende discussies kunnen bedrijven en instellingen zich voorbereiden of zelfs herpositioneren voor die toekomst.

Inhoud lezing Gerard de Leede

Gerard de Leede geeft inzicht en verdieping in alle aspecten die de komende decennia komen kijken bij de energietransitie.

 • Ontdek wat de energietransitie voor een ondernemer of instelling betekent? Denk hierbij aan:
  • zon- en windenergie,
  • de uitdagingen bij de distributie,
  • elektrische en thermische energieopslag
  • conversie naar hernieuwbare brandstoffen, zoals waterstof en ammoniak
  • wereldwijde trends
  • emissiehandel
 • Last but not least, geeft hij inzicht in de uitdagingen die moeten worden aangegaan op het gebied van ICT voor de energietransitie, het Internet of Things voor de energiemarkt, problematiek en oplossingen elektriciteitsnet en de rol van nieuwe handelsplatformen voor energie. Welke technologieën ontwikkelen zich razendsnel, en welke zijn op de lange duur minder kansrijk in de transitie?

Achtergrond Gerard de Leede

Gerard de Leede studeerde Technische Natuurkunde aan de TU/e en promoveerde daar bij de afdeling Scheikunde. Gerard heeft in zijn loopbaan management functies vervuld binnen beursgenoteerde bedrijven als Philips, Heijmans (CTO), onderzoeksinstelling TNO, maar ook vier verschillende bedrijven gestart, waarvan drie in de solar sector. De laatste scale-up betreft productie van een innovatief nieuw, kunststof zonnepaneel. Tevens is Gerard de Leede deeltijd praktijkhoogleraar aan JADS in Den Bosch (onderdeel van TU/Eindhoven en Tilburg University), op het gebied van Smart Energy.

Gerard de Leede boeken voor een lezing?

Neem geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels,  Duits

Beoordelingen

Joep Aerts, Member of the Board, Den Hartogh

"Je bijdrage werd zeer gewaardeerd, de deelnemers waren zeer positief. Voor ons was donderdag de eerste grote stap in onze Sustainability journey. "

Beschikbaarheid en informatie

Gerard de Leede

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid