Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Frido Smulders
Bewaar als favoriet

Frido Smulders

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Frido Smulders is hoogleraar aan de TU Delft bij de Faculteit Industrieel Ontwerpen. Zijn permanente onderzoeksfocus ligt op het blootleggen van de theoretische fundamenten van innovatie, of beter, het blootleggen van de microfundamenten van de werkwoorden ‘innoveren’ en ‘ondernemen’.

Frido Smulders

Frido Smulders is prof. hoogleraar Design, Innovation & Entrepreneurship aan de TU Delft. Frido heeft zich over de volle lengte van zijn carrière op één onderwerp gericht: innoveren. Dit in een veelheid van rollen als projectleider technologische innovatie, (innovatie) managementconsultant, onderzoeker, docent en als onderwijsontwikkelaar. Maar ook als ‘slachtoffer’, waar het innoveren hem belet werd door de context. Deze veelheid aan perspectieven heeft hem een fundamenteel begrip gebracht over wat innoveren als menselijke en collaboratieve gedragsvorm werkelijk is.

Frido Smulders richt zich in zijn lezingen op het ontluisteren van wat we traditioneel onder innovatie verstaan. Door het perspectief te verschuiven van innovatie als object naar innovatie als gedrag om vervolgens te eindigen bij innoveren als onderdeel van een hybride organisatiecultuur wordt een totaal ander licht op innovatie aangereikt. En met hybride cultuur wordt bedoeld dat deze zowel een voorspelbare, rationele en efficiënte kant heeft als ook een ondernemende en innovatieve kant.

In zijn lezingen laat hij op een heldere wijze zien hoe deze twee cultuurelementen hand in hand kunnen en vooral moeten gaan.

Thema’s waar Frido Smulders over spreekt

Frido laat tijdens deze keynotes zien hoe innovatie, ondernemendheid en efficiency binnen een cultuur van organisatorische ondernemendheid kan passen.

  • Innovatie en ondernemendheid als gedragsvorm in relatie tot efficiency als gedragsvorm
  • De rollen van convergerende en divergerende vormen van creativiteit
  • De rol van ‘design thinking’ vanuit design science
  • Hybride organisatiecultuur
  • De rol van HR en OD (organisation development)
  • Technologie/technologisch innoveren
  • Programma- en projectmanagement
  • Implementatieprocessen

Persoonlijke achtergrond Frido Smulders

Frido Smulders heeft een PhD in Innovation Sciences uit Delft.  Hij is verbonden aan de faculteiten Industrieel Ontwerpen (IO) en Techniek, Bestuur en Management (TBM) van de Technische Universiteit Delft. Bij IO werkt hij binnen de afdeling, Design, Organization & Strategy en bij TBM werkt hij binnen het Delft Center for Entrepreneurship.

Frido is van oorsprong ingenieur Luchtvaart- en Ruimtevaart. Zijn afstudeeronderzoek binnen het veld van de materiaalwetenschappen (al even geleden) resulteerde in Glare, het materiaal dat is toegepast in de romp van Airbus A380. Nu is hij wellicht meer te typeren als sociale (organisatie-)wetenschapper met een praktijk relevante ingenieursbril.

Zijn carrière in het bedrijfsleven, strekte zich uit van concept engineer in de offshore-industrie (SBM Offshore) tot materiaalspecialist in de lucht- en ruimtevaartindustrie (Alcoa) en managementconsultant in de volledige breedte van de industrie. Dat laatste doet hij nog steeds vanuit een eigen adviesbureau. Binnen de universiteit heeft hij ook een veelheid aan rollen vervuld die min of meer allemaal met innoveren van het onderwijs te maken hebben. Zo creëert hij nieuwe programma’s, vakken en nieuwe vormen van didactiek.

Interesse in een lezing van Frido Smulders?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Frido Smulders

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid