Op zoek naar een inspirerende workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

Dirigent
Bewaar als favoriet

Workshop De leidinggevende als dirigent

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

U wilt als leidinggevende(n) effectiever werken. Met minder energie meer resultaat halen. U wilt meer energie en inspiratie in uw team. U wilt meer duidelijkheid over uw rol, waar liggen uw kwaliteiten en uw focus? Via de metafoor orkest en dirigent gaat u aan deze doelen werken.

Korein Groep

"Wat leidinggevenden kunnen leren van een dirigent? Joep nam de 200 leidinggevende van Korein Groep mee in de wereld van de dirigent. In een enerverend uur met inspirerende filmpjes, rake paralellen en veel interactie nam Joep ons mee in zijn muzikale wereld. Het doel was om leidinggevenden te inspireren, aan het denken te zetten en met elkaar plezier te hebben. Dat is absoluut gelukt! Door samen de maat te slaan en daarbinnen ons eigen ritme te maken ervoeren onze leidinggevende hoe zij de koets kunnen bepalen en tegelijkertijd ruimte kunnen geven aan medewerkers om hun eigen talenten in te zetten. Als key-note speaker heeft Joep de juiste toon voor onze leiderschapsimpulsdagen aangeslagen."

Workshop De leidinggevende als dirigent

U wilt als dirigent… (oftewel leidinggevende) effectiever werken. Met minder energie meer resultaat halen. U wilt meer energie en inspiratie in uw team. U wilt meer duidelijkheid over uw rol, waar liggen uw kwaliteiten en uw focus?

Via de metafoor orkest en dirigent gaat u aan deze doelen werken. U bent afwisselend dirigent en lid van een ‘slagwerkorkest’. U heeft geen muzikale ervaring nodig om deze te spelen, de workshop wordt zorgvuldig opgebouwd en gaat uit van de vaardigheden en voorkeuren van de deelnemers. De muziek kan energiek en opwindend zijn , maar ook rustig en ingetogen. En vaak allebei…

Door te oefenen met de non-verbale communicatie en de interactie met de muziek en musici worden snel thema’s zichtbaar, zoals:

  • wat is uw stijl van leidinggeven
  • wat levert dat op
  • waar zit de groei en waar de belemmering…

Muziek spreekt de hele mens aan en is in die zin een mooie reflectie van het de praktijk. Tegelijkertijd geeft deze ook mogelijkheden om on the spot te leren en experimenteren met nieuwe vaardigheden. Hoe kunt u als dirigent energie genereren, inspireren, controleren?

Inhoud Workshop De leidinggevende als dirigent

Omdat u zowel als dirigent én orkestlid functioneert krijgt u dubbele feedback over het effect van leiderschapsstijlen en -vaardigheden. Aanvullende informatie in vorm van filmpjes en eigen ervaringen kunnen de workshop nog verbreden en verdiepen. Tijdens en na de workshop is er aandacht om de muzikaler ervaring te spiegelen aan de werksituatie om zo tot praktisch toepasbare vormen te komen.

Kortom: een intensieve, verrassende diepgaande workshop die concreet werkt aan effectiever en inspirerend leiderschap.

Tijdsduur: tussen de 1 en 3 uur. Langere trajecten zijn in overleg ook mogelijk
Groepsgrootte: tussen de 10 en 30 deelnemers, afhankelijk van de ruimte en tijd.
Maatwerk: Vóór de workshop is er (telefonisch) contact om de vraag van de klant en het daaraan gekoppelde doel van de workshop zo goed mogelijk te definiëren, om daarmee het uiteindelijke resultaat zo goed mogelijk aan de behoefte aan te laten sluiten.
Ook voor niet-
leidinggevenden: klinkt deze workshop als muziek in de oren, maar bestaat jouw doelgroep uit niet-leidinggevenden? Joep Everts kan deze workshop aanpassen aan jouw wensen en leerbehoeften, waarbij verbinding en samenspel centraal staan. Meer informatie.

Joep Everts

De workshop dirigent wordt geleidt door Joep Everts. Na een carrière van 25 jaar als professioneel slagwerker is hij 6 jaar ondernemer bij zijn eigen bedrijf. Hierin werkt hij met zeer diverse klanten aan samenwerking, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Improviseren, creativiteit, humor maar ook focus en gedrevenheid zorgen ervoor dat hij snel en adequaat kan inspelen op verschillende vragen en situaties. Naast zijn muzikale vaardigheden en ervaring heeft hij zich uitgebreid geschoold op het gebied van communicatie, persoonlijke- en teamontwikkeling en zingeving.

Interesse in de Workshop De leidinggevende als dirigent of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Blauw

"Het jaarlijkse customer experience event van Blauw Research stond in het teken van creative positive change; het prikkelen van zintuigen was een van de onderdelen. De dag is dan ook afgesloten met een sessie van Joep en onder zijn begeleiding hebben we muziek gemaakt. Dan blijkt hoe lastig het is om een groep mensen samen te laten spelen tot iets moois….maar als het lukt…..klinkt het fantastisch! En dat is precies waar organisaties mee worstelen, hoe kom je samen tot iets moois, tot een klantgerichte én succesvolle organisatie. Het was een energieke sessie waarin Joep zelfs mensen die hier niet van houden in beweging kreeg. Een aanrader! Babs Asselbergs Expertise Manager Customer Experience"

MBO Almere

"Binnen MBO College Almere is een studiedag georganiseerd voor een gevarieerde groep medewerkers, met als doel om samen te ervaren en te leren. Wij hebben Joep uitgenodigd om de dag met ons te starten, meteen uit je comfortzone en met elkaar aan de slag. Het was een fantastische ervaring. Met Joep voor de groep was er plezier, aandacht en er ontstond ruimte om elkaar op plezierige manier feedback te geven. Een sessie om niet snel te vergeten! Jacqueline van Bergeijk Hoofd P&O"

Schiphol Real Estate

"De muziekworkshop liet zien, dat opoffering voor een gezamenlijk doel, het samenwerken aan een muziekstuk, het maken/dirigeren en ten gehore brengen zowel een uitdaging als een resultaat kon zijn. Alle SRE-ers kijken met heel veel plezier terug op de dag. Jouw inbreng was hierin van grote waarde; rustig, uitdagend, elke groep een apart doel gevend en bovenal boeiend in alle situaties! Dave Stroop"

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

"Voor het ontwikelprogramma voor managers bij het ministerie van IenM hebben wij Joep Everts gevraagd een workshop 'dirigeren' te geven. Leidinggeven is nauw verbonden met dirigeren. Ook hier heb je verschillende leiderschapsstijlen. Hoe motiveert een dirigent zijn orkest? Met dirigeren wordt je je vooral bewust van je non-verbale uitstraling. Hoe krijg je mensen in beweging zonder iets te zeggen, wat is het effect van je houding? Vragen waarvan je je bewust wordt als je dirigeert. Vergelijkbare vragen die we ook in onze opleiding de volgende dag stelde. Hoe zit ik een vergadering voor? Hoe betrek ik de stille mensen? Moeten alle mensen evenveel worden betrokken? Dit betrok de serieuze kant van de workshop. We hebben ook genoten, van de muziek, het lawaai, de stiltes en vooral van al die verschillende dirigenten in onze groep! Joep bedankt voor dit inzicht."

ProRail | Organisults

"Binnen een uitgebreid Leiderschapsprogramma dat wij in 2011-2012 voor 70 leidinggevenden van ProRail mochten verzorgen hebben wij met veel impact een samenwerking gekend met Joep Everts. In de slotbijeenkomst heeft hij op een inspirerende en zeer interactieve wijze alle 70 deelnemers weten mee te nemen in het fenomeen 'Dirigeren als metafoor voor leidingeven. De wijze waarop Joep dit deed droeg sterk bij aan een ervaringsgerichte workshop waar de meeste zintuigen en het lichaam van de deelnemers werden ingezet. Daardoor droeg het sterk bij aan d enodige inzichten die ontstonden en was het tegelijkertijd een erg leuk spektakel. Een grote groep met zo veel plezier samen muziek te zien maken en de nodige leermomenten mee te nemen maakte voor ons de samenwerking tot een hele goede. Één die we vaker zullen opzoeken!"

Beschikbaarheid en informatie

Workshop De leidinggevende als dirigent

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid