Workshop De leidinggevende als dirigent
U wilt als leidinggevende(n) effectiever werken. Met minder energie meer resultaat halen. U wilt meer energie en inspiratie in uw team. U wilt meer duidelijkheid over uw rol, waar liggen uw kwaliteiten en uw focus?

Via de metafoor orkest en dirigent gaat u aan deze doelen werken. U bent afwisselend dirigent en lid van een ‘slagwerkorkest’. U heeft geen muzikale ervaring nodig om deze te spelen, de workshop wordt zorgvuldig opgebouwd en gaat uit van de vaardigheden en voorkeuren van de deelnemers. De muziek kan energiek en opwindend zijn , maar ook rustig en ingetogen. En vaak allebei…

Door te oefenen met de non-verbale communicatie en de interactie met de muziek en musici worden snel thema’s zichtbaar: wat is uw stijl van leidinggeven, wat levert dat op, waar zit de groei en waar de belemmering. Muziek spreekt de hele mens aan en is in die zin een mooie reflectie van het de praktijk. Tegelijkertijd geeft deze ook mogelijkheden om on the spot te leren en experimenteren met nieuwe vaardigheden. Hoe kunt u als dirigent energie genereren, inspireren, controleren?

Doel en resultaat van de workshop de leidinggevende als dirigent
Omdat u zowel als dirigent én orkestlid functioneert krijgt u dubbele feedback over het effect van leiderschapsstijlen en -vaardigheden. Aanvullende informatie in vorm van filmpjes en eigen ervaringen kunnen de workshop nog verbreden en verdiepen. Tijdens en na de workshop is er aandacht om de muzikaler ervaring te spiegelen aan de werksituatie om zo tot praktisch toepasbare vormen te komen. Vóór de workshop is er (telefonisch) contact om de vraag van de klant en het daaraan gekoppelde doel van de workshop zo goed mogelijk te definiëren, om daarmee het uiteindelijke resultaat zo goed mogelijk aan de behoefte aan te laten sluiten. Kortom: een intensieve, verrassende diepgaande workshop die concreet werkt aan effectiever en inspirerend leiderschap.

Tijdsduur van de workshop: tussen de 1 en 3 uur.
Langere trajecten zijn in overleg ook mogelijk
Grootte van de groep: tussen de 10 en 30 deelnemers, afhankelijk van de ruimte en tijd.

Joep Everts
De workshop wordt geleidt door Joep Everts. Na een carrière van 25 jaar als professioneel slagwerker is hij 6 jaar ondernemer bij zijn eigen bedrijf. Hierin werkt hij met zeer diverse klanten aan samenwerking, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Improviseren, creativiteit, humor maar ook focus en gedrevenheid zorgen ervoor dat hij snel en adequaat kan inspelen op verschillende vragen en situaties. Naast zijn muzikale vaardigheden en ervaring heeft hij zich uitgebreid geschoold op het gebied van communicatie, persoonlijke- en teamontwikkeling en zingeving.

Interesse in de workshop leidinggevende als dirigent of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Workshop De leidinggevende als dirigent SKU UPC Model

Voor het ontwikelprogramma voor managers bij het ministerie van IenM hebben wij Joep Everts gevraagd een workshop 'dirigeren' te geven. Leidinggeven i

Mar 16, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Ministerie van Infrastructuur en Milieu 

Voor het ontwikelprogramma voor managers bij het ministerie van IenM hebben wij Joep Everts gevraagd een workshop 'dirigeren' te geven. Leidinggeven is nauw verbonden met dirigeren. Ook hier heb je verschillende leiderschapsstijlen. Hoe motiveert een dirigent zijn orkest? Met dirigeren wordt je je vooral bewust van je non-verbale uitstraling. Hoe krijg je mensen in beweging zonder iets te zeggen, wat is het effect van je houding? Vragen waarvan je je bewust wordt als je dirigeert. Vergelijkbare vragen die we ook in onze opleiding de volgende dag stelde. Hoe zit ik een vergadering voor? Hoe betrek ik de stille mensen? Moeten alle mensen evenveel worden betrokken?
Dit betrok de serieuze kant van de workshop. We hebben ook genoten, van de muziek, het lawaai, de stiltes en vooral van al die verschillende dirigenten in onze groep! Joep bedankt voor dit inzicht.


Binnen een uitgebreid Leiderschapsprogramma dat wij in 2011-2012 voor 70 leidinggevenden van ProRail mochten verzorgen hebben wij met veel impact een

Mar 16, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: ProRail | Organisults 

Binnen een uitgebreid Leiderschapsprogramma dat wij in 2011-2012 voor 70 leidinggevenden van ProRail mochten verzorgen hebben wij met veel impact een samenwerking gekend met Joep Everts. In de slotbijeenkomst heeft hij op een inspirerende en zeer interactieve wijze alle 70 deelnemers weten mee te nemen in het fenomeen 'Dirigeren als metafoor voor leidingeven. De wijze waarop Joep dit deed droeg sterk bij aan een ervaringsgerichte workshop waar de meeste zintuigen en het lichaam van de deelnemers werden ingezet. Daardoor droeg het sterk bij aan d enodige inzichten die ontstonden en was het tegelijkertijd een erg leuk spektakel. Een grote groep met zo veel plezier samen muziek te zien maken en de nodige leermomenten mee te nemen maakte voor ons de samenwerking tot een hele goede. Één die we vaker zullen opzoeken!


5.0 5.0 2 2 Voor het ontwikelprogramma voor managers bij het ministerie van IenM hebben wij Joep Everts gevraagd een workshop 'dirigeren' te geven. Leidinggeven is nauw verbonden met dirigeren Workshop De leidinggevende als dirigent

Gerelateerde sprekers

  • Workshop Durf te veranderen!

    Met de zangworkshop ‘Durf te veranderen’ levert Fanny Bod een sprankelende, verrassende bijdrage aan het verandervermogen van leidinggevenden en medewerkers. Zij daagt deelnemers tijdens deze workshop uit om uit hun comfortzone te komen. Deelnemers leren hoe zij ermee om moeten gaan en uiteindelijk leren ze vooral dat ze moedig genoeg zijn om iets spannends te doen.