Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Walter Bril
Bewaar als favoriet

Walter Bril

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Walter Bril is procesmanagementdeskundige. Al meer dan 20 jaar houdt hij zich bezig met het analyseren en (her)ontwerpen van bedrijfsprocessen, waarbij de focus vooral ligt op praktisch kennisbehoud. Daarnaast is hij fervent “blockchain evangelist”.

Walter Bril

Walter Bril is van huis uit proceskennismanagement deskundige. Al meer dan 25 jaar houdt hij zich bezig met het analyseren en het (her)ontwerpen van bedrijfsprocessen, waarbij de focus vooral ligt op het gebied van praktisch kennisbehoud en het inrichten van het beheer daarvan. Een praktisch voorbeeld daarvan is het, in San Francisco, gevestigde Elements.cloud, waar hij, als mede bedenker van de Universal Process Notation (UPN) zijn kennis inzet.

Daarnaast is hij zich steeds verder gaan verdiepen in de interessante ontwikkelingen rond het Bitcoin protocol, tegenwoordig vaak aangeduid als blockchain. Vooral in het licht van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, zijn zorgen met betrekking tot de houdbaarheid van traditionele denkmodellen, en de sociaaleconomische mogelijkheden die blockchain mogelijk te bieden heeft, is hij fervent “blockchain evangelist” geworden. De combinatie proces ‘nerd’ en blockchain evangelist, blijkt in deze erg waardevol. Samen met Paul Bessems heeft dit gestalte gekregen in Weconet, onderdeel van Weconomics. Samen hebben ze de boeken “Blockchain Organiseren – Fundamenten voor een nieuwe sociaaleconomische orde” en “Blockchain Organiseren voor Managers” geschreven.

Walter heeft bedrijfskundige informatica gestudeerd aan de Rijkshogeschool IJsselland te Deventer, heeft een semi-technische achtergrond en is auteur van diverse blogs. Daarnaast houdt hij zich bezig met diverse initiatieven rondom start-ups.

Onderwerp: Blockchain of Wat is Waarde?

Blockchain wordt momenteel gezien als de grootste technologische innovatie sinds de komst van het internet. Er worden dan ook steeds veelvuldiger artikelen en presentaties aan gewijd. Er bestaan momenteel erg veel interpretaties en ook dreigt het gevaar van overschreeuwen. Met name de commerciële hype rond crypto-valuta is daar bij uitstek een voorbeeld van. Echter ook de framing van de gevestigde orde (banken, overheid, mainstream media) speelt hier een belangrijke rol.

Bij blockchain denken we ook vaak snel aan technologie. Minder vaak echter wordt nog de diepere organisatorische kant belicht. Hierdoor dreigt er een onbalans te ontstaan. Namelijk tussen het toepassen van deze technologie met onze traditionele inzichten en de kans van het benutten van volledig nieuwe mogelijkheden.

In deze sessie wordt u, behalve over wat blockchain nu is, juist daarover bijgepraat. Klassieke organisaties zullen op zoek moeten gaan naar manieren waarop deze transitie gestalte moet krijgen en in een aantal gevallen zichzelf de hamvraag moeten stellen waarom zij bestaan. Out-of-the-box denken is in deze context welhaast rand voorwaardelijk.

Take aways

Na afloop van de sessie zouden minimaal volgende zaken helder(der) moeten zijn:
• Het concept achter de technologie Blockchain aan de hand van een niet technisch en praktische voorbeeld
• De verschillende ontwikkelingen rond blockchain de afgelopen jaren gedreven door verschillende belangen
• De versterkende werking van technologie
• Het abstracte idee van waarde en haar subjectiviteit
• De uitdagingen waar we als mens voor staan

Uiteraard vormen de boeken een mooi en goed fundament, de sessie zal echter altijd de laatste inzichten weergeven.

Interesse in een lezing van Walter Bril of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Walter Bril

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid