Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Marloes Nieuwenhuis
Bewaar als favoriet

Marloes Nieuwenhuis

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Vol energie aan de slag met duurzaamheid, klimaat en energietransitie! Marloes Nieuwenhuis is een enthousiaste jonge vrouwelijke dagvoorzitter die gespecialiseerd is in energietransitie, duurzaamheid en klimaatverandering. Marloes maakt er haar missie van om deze complexe vraagstukken laagdrempelig, interessant en bespreekbaar te maken.

BSS Congress

"Flexibel, professioneel en inspirerend. Op ons facultaire congres heeft Marloes als dagvoorzitter een topprestatie afgeleverd. Marloes stond professioneel op het podium, kon inspirerend vertellen en gaf veel aandacht aan interactie met het publiek. Complimenten! Ruben Sibelt "

Marloes Nieuwenhuis

Als één van de weinige vrouwelijke dagvoorzitters is Marloes Nieuwenhuis gespecialiseerd in klimaat- en energievraagstukken. Ze heeft als doel het laagdrempelig en bespreekbaar maken van klimaat(verandering) en energietransitie.

Met een mastergraad in Energietransitie Strategie en meer dan vijf jaar werkervaring in deze sector en weet Marloes hoe zij een verbindingsslag moet maken tussen de verschillende betrokken disciplines. Denk aan vragen als: Wat betekent de ontwikkeling van nieuwe duurzame technologieën voor onze energiemarkt? Of überhaupt voor de maatschappij? Wat gebeurt er op het juridische vlak?  Bovendien heeft Marloes jaren gewerkt als onderzoeker naar duurzame gedragsverandering. Met een bachelor in Toegepaste Psychologie ligt haar grote interesse daarom vooral in de ‘mens’-kant van de energietransitie. Hoe krijgen we mensen mee? Daar samen het gesprek over aangaan is dan natuurlijk stap 1!

Dankzij haar relevante achtergrond en werkervaring in deze sector weet zij zowel kritische vragen te stellen als een inhoudelijke bijdrage te leveren aan jullie evenement.

Expertise van Marloes Nieuwenhuis als dagvoorzitter

  • Energietransitie
  • Systeemintegratie
  • Duurzame energietechnologie
  • Lokale en regionale energiestrategieën
  • Participatie in de energietransitie

Achtergrond Marloes Nieuwenhuis

In 2017 komt Marloes geheel onverwacht vanuit de ontwikkelingspsychologie hoek, de energiewereld ingerold door haar afstudeeropdracht. Vanuit Toegepaste Psychologie gaat Marloes enkele jaren aan de slag als onderzoeker naar duurzame gedragsverandering en participatie. ‘Hoe krijg je mensen mee in dit verhaal’? Iets dat zij ook wel de ‘mens-kant’ van de energietransitie noemt.

Na jaren verdieping op het sociale stuk begon het toch te knagen om ook meer grip op de andere betrokken disciplines van de energietransitie te krijgen. Dit resulteerde in de keuze voor een Masteropleiding tot Energietransitie Strateeg, waar zij in 2021 van afstudeerde. Hierna ging ze aan de slag als productmanager Energietransitie bij de Hanzehogeschool in Groningen. Hier ontwikkelt ze energie-onderwijsprogramma’s voor professionals.

In de tussentijd werd Marloes steeds vaker gevraagd om evenementen met betrekking tot energietransitie te presenteren en heeft zij inmiddels met verschillende bekende namen als Diederik Jekel, Ruud Koornstra, Kristel Groenenboom en Kees Vendrik het podium mogen delen.

Interesse in Marloes Nieuwenhuis als dagvoorzitter voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

New Energy Forum

"Tijdens de eerste editie van het New Energy Forum heeft Marloes de rol van presentator en razende reporter op zich genomen. Zoveel energie, enthousiasme en nieuwsgierigheid in een persoon, dat zie je niet vaak! Met haar scherpe vragen aan gasten weet ze elk ingewikkeld (technisch) onderwerp voor de 'kijker thuis' behapbaar, leuk en toegankelijk te maken. Mede door haar humor en minutieuze voorbereiding weet ze elke geïnterviewde op niveau te benaderen en gelijk op zijn gemak te stellen. Het zou mij niks verbazen als Marloes - met al haar kennis van de energietransitie - binnenkort dé. dagvoorzitter in Nederland is op dit gebied."

Beschikbaarheid en informatie

Marloes Nieuwenhuis

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid