Op zoek naar een inspirerende dagvoorzitter voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter Melis
Bewaar als favoriet

Peter Melis

Peter Melis is een ideale dagvoorzitter die perfect past bij evenementen die zijn duurzame levensstijl weerspiegelen. Met zijn eigen Tiny House als praktijkvoorbeeld en zijn scherpe intuïtie is hij uitstekend op de hoogte van ontwikkelingen binnen de sector. Zijn ervaring en bevlogenheid komen duidelijk naar voren tijdens zowel de voorbereiding als het evenement zelf.

Zelfstandig Communicatie adviseur

"Bij Peter zit je goed als je op zoek bent naar een sprankelend persoon die van nature nieuwsgierig is. Aan de voorkant, tijdens en achteraf denkt hij mee op strategisch niveau en in uitvoering. Hij is een verbinder, voelt de energie in de zaal en beweegt daarop mee, is flexibel, heeft humor en kan op inhoud meepraten. Hij geeft energie en zorgt dat de zaal zelf ook energie opwekt!"

Peter Melis

Peter Melis is ondernemer, podcastmaker (De Energie Gasten), retreat organisator (Back in to the Wild), consultant op het gebied van duurzaamheid, maar hij is bovenal dé dagvoorzitter bij uitstek tijdens events rondom duurzaamheid, energietransitie en circulariteit. Wanneer je als opdrachtgever op zoek bent naar iemand met verstand van zaken, passie en bevlogenheid, dan is Peter de juiste keuze.

Peter Melis als dagvoorzitter

Als organisatie wil je natuurlijk je doel(en) van de bijeenkomst bereiken. Peter komt het best tot zijn recht als hij al vroeg betrokken wordt in de voorbereiding en het event design. Een concreet plan van aanpak van doel naar opzet, het toevoegen van interactieve momenten en een zo gevarieerd én boeiend programma samenstellen zijn slechts enkele voorbeelden waarmee Peter zich onderscheidt als dagvoorzitter.

Peter heeft ervaring met onderwerpen als:

  • Circulariteit / circulaire economie
  • Zonne-energie, netbalancering & energie-opslag
  • Elektrisch vervoer & schone mobiliteit
  • Beleid rondom energietransitie, zoals de Regionale Energie Strategie
  • Kernenergie
  • Verduurzaming van de Rotterdamse haven en chemische industrie
  • Duurzaamheid in de zorg
  • Impact ondernemers

Naast inhoudelijke bagage kies je met Peter voor een veelzijdig dagvoorzitter. Hij blijft zich ontwikkelen om zo het vak steeds meer diepte te geven: van een cursus improvisatietheater tot een training in geweldloze communicatie, van de stilte van meditatie tot een workshop stemgebruik. Het vak van dagvoorzitter is veelzijdig en dat laat Peter als geen ander zien. Ook is hij inzetbaar als interviewer en workshopleider.

Keynote

Peter kan een keynote verzorgen over zijn ervaring als bouwer en bewoner van zijn tiny house. In 2019 ontwierp en bouwde Peter zijn eigen Tiny House, inclusief ecologische bouwmaterialen, marktplaats pareltjes, en een warmtepomp-PVT systeem. Dat de energietransitie, waar zo vaak van een afstandje van alles over wordt gezegd en geschreven, in de praktijk vaak een stuk weerbarstiger is heeft Peter aan den lijve ondervonden. Een sessie om je aan het denken te zetten over de (on)mogelijkheden naar een duurzame toekomst.

Achtergrond Peter Melis

In 2017 richtte Peter samen met zijn compagnon het bedrijf ‘Back to the Wild’ op, waarbij zij zich richten op het organiseren van retreats in de rauwe natuur, zowel in binnen- als buitenland.

Wanneer hij zich niet in de natuur of op het podium bevindt, is Peter te vinden in de studio waar hij zijn podcast ‘De Energie Gasten’ opneemt. Hier interviewt hij inspirerende koplopers in de energietransitie. Peter heeft ook een korte carrière gehad als radio DJ

De afgelopen jaren is Peter het thema duurzaamheid ook echt gaan léven. In 2019 bouwde hij zijn eigen tiny house: een huisje van 21 m2 gebouwd met ecologische bouwmaterialen, een circulair keukenblad en marktplaats parels. Na deze leerzame periode woont hij nu al jaren met veel plezier in een community in Den Hoorn, net ten zuiden van Delft.

Interesse in Peter Melis als dagvoorzitter voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Impact ondernemer

"If you are looking for an energetic, inspiring, unconventional yet super experienced, knowledgeable, creative, smart and mostly fun person to host or moderate your event, look no further! Peter has hosted many events related to climate change and energy transition for us. Never a dull moment, never a dull meeting. Peter keeps innovating and manages to engage the public like no other day host. He is simply the best."

Senior adviseur Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

"Dankzij Peter is onze startbijeenkomst over kernenergie een groot succes geworden. Met zijn energieke en doortastende stijl wist Peter het gemengde, om niet te zeggen gepolariseerde, gezelschap met elkaar in gesprek te brengen. Peter voelde gedurende de voorbereiding goed aan dat ons doel vroeg om iets speciaals. In nauwe samenwerking met Peter lukte het om tot een bijzonder creatieve opzet te komen."

Directeur SmartPort

"Op de SmartPort Summit – met als thema ‘Energie voor Transitie’ – was Peter een uitstekende dagvoorzitter. Hij voelt de zaal goed aan, weet een intieme sfeer te creëren waarin het echte gesprek loskomt en is zeer grondig in zijn voorbereiding. Wat ik vooral waardeer is zijn passie voor de inhoud, duurzaamheid en transities; hij is niet alleen maar van het proces."

spreker en bestseller auteur, Jos Burgers

"Peter Melis is in alles de dagvoorzitter waar je je als spreker comfortabel bij voelt: uitstekend voorbereid en voelt de sfeer in de zaal perfect aan en bewaakt de tijd. Daarnaast is Peter een innemende man met humor en veel energie. Kortom, garantie voor een geslaagd event."

Beschikbaarheid en informatie

Peter Melis

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid