Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Manfred Nan
Bewaar als favoriet

Manfred Nan

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Manfred is advocaat sport- en strafrecht en voormalig profvoetballer. Wilt u meer weten over de tuchtrechtelijke procedure met betrekking tot rode kaarten en supportersgeweld in het betaalde voetbal? Of hoe internationale sportgeschillen (o.a. doping, corruptie, matchfixing) worden afgehandeld? Manfred deelt zijn inzichten rond de juridische procedures in de sport.

Manfred Nan

Manfred heeft als voormalig betaald voetballer zich gespecialiseerd in het internationale sportrecht. Hierbij richt hij zich met name op zijn functie van arbiter (een soort rechter) bij het CAS. Het CAS is de hoogste juridische instantie op het gebied van internationale sportzaken voor onder meer het voetbal (FIFA) en alle andere Olympische sporten (IOC).

Daarnaast is Manfred docent Internationaal sportrecht en geeft hij wereldwijd presentaties aan ‘vakbroeders’.

Onderwerpen waar Manfred Nan over spreekt

  • Juridische procedures in de sport
  • Sport en maatschappij
  • Goed en kwaad (normen en waarden)
  • Verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid
  • Raakvlakken sport en strafrecht
  • Geruchtmakende zaken

Achtergrond Manfred Nan

De voetbalwedstrijd tussen Telstar en FC Volendam wordt traditioneel de ‘Vissersderby genoemd. Begin jaren tachtig scoorde Manfred Nan drie keer op rij in deze derby. Een zware blessure maakte een einde aan zijn professionele loopbaan in het Nederlandse voetbal. Toen hij gedwongen werd te stoppen, was hij de topscorer van zijn team. Manfred werd advocaat in 1985. De bron van inspiratie ligt bij hetgeen zijn ouders hem hebben geleerd en de normen en waarden die zij hem hebben meegegeven.

Hij heeft veel spraakmakende zaken behandeld als advocaat in zowel het strafrecht als het sportrecht, als arbiter bij het CAS en ook bij de KNVB als arbiter van de arbitragecommissie en als lid van de commissie van beroep Betaald Voetbal. Hij is sinds 2004 al in meer dan 250 CAS-zaken benoemd als arbiter. In 2021 is hij zelfs als eerste Nederlandse arbiter uitgevaardigd naar de Olympische Spelen in Tokio.

Momenteel is hij nog steeds actief als lid van de tuchtcommissie Betaald Voetbal van de KNVB, en bovendien is hij rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Overijssel.

Interesse in een lezing van Manfred Nan?

Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Manfred Nan

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid