Op zoek naar een autoriteit op het gebied van werkplekleren met AI?

Jos Baeten
Bewaar als favoriet

Jos Baeten

Socioloog en bedrijfskundige Jos Baeten is expert in werkplekleren, (beeldend) leren, leren & ontwikkelen, professionaliseren, AI (Kunstmatige intelligentie) en het realiseren van een leer-en feedbackcultuur. Jos verzorgt interactieve lezingen, masterclasses en workshops die deelnemers inspireren en in beweging brengen.

UWV

"Ik heb de sessie met Jos als een zeer leuke en leerzame sessie ervaren. Vele eyeopeners, waaronder de mentimeter-tool, iets wat wij goed kunnen gebruiken. Ik heb bovendien bijzonder veel geleerd over het onderscheid tussen leerklimaat en leercultuur. Dat het goed is om daarmee verder aan de slag te gaan."

Jos Baeten

Jos is econoom, socioloog en in 2016 gepromoveerd in de bedrijfskunde op Leerprocessen en ‘The Power of Peer feedback’. Hij heeft gewerkt in het bedrijfsleven, voortgezet onderwijs en HBO. Hij houdt zich sinds 2011 vooral bezig met de invoering van werkplekleren en leertechnologie bij organisaties en daarbinnen vooral met beeldend leren en trainen.

Jos heeft zijn theoretische kennis, inzichten en praktijkervaring in meer dan 100 innovatieprojecten omgezet naar de methode ‘Professionaliseren met werkplekleren‘. Hierover heeft hij het boek ‘Professionalisering met werkplekleren’ (uitgave: voorjaar 2023) geschreven.

Jos popelt om zijn visie met jullie te delen, maar hij heeft één voorwaarde: jullie moeten wel openstaan voor vernieuwing.

Mogelijke thema’s lezing Jos Baeten

  • Werkplekleren
  • (Beeldend) leren
  • Leren en ontwikkelen
  • Professionaliseren
  • Leertechnologie
  • Realiseren van een leer-en feedbackcultuur

Het verhaal achter werkplekleren

De wereld verandert continu door technologische en economische vernieuwingen en maatschappelijke veranderingen. Daarbij komen nog vraagstukken over onderwerpen zoals veiligheid, milieu, inflatie en toenemende krapte op de arbeidsmarkt.

Organisaties hebben daardoor steeds meer moeite hun strategie te bepalen en maken hun structuur (minder managementlagen en meer werken in teams) en bedrijfsprocessen meer flexibel. Dat vraagt om meer betrokken en flexibele medewerkers (professionals) en om een sterke leer- en feedbackcultuur. Professionalisering van de individuele professional en zijn team is hierop het antwoord.

Werkplekleren is de ultieme vorm van professionaliseren en kan er voor zorgen dat deze veranderingen worden gerealiseerd en dat tevens de teamprestaties verbeteren. Zelfs zo dat organisaties hun professionals meer boeien, binden en behouden.

Jos Baeten boeken voor een lezing?

Op zoek naar een expert die een publiek inspireert en in beweging brengt? Dan is Jos Baeten een sterke keuze!

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij denken graag met je mee.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

UWV

"Inspirerende en interessante lezing van Jos Baeten. Het ging wel in een hoog tempo. Als directeur heeft hij mij inzicht gegeven dat personeel de komende jaren de meest kritische factor wordt voor onze verdere groei. De voorbeelden die Jos gaf over de impact van AI, vond ik indrukwekkend; daar moeten wij snel iets mee willen we niet de boot missen. Over de kanteling van deskundigheidsbevordering naar professionalisering gaan we het hier binnenkort in het MT over hebben."

UWV

"Hartstikke leuk en interactief, waarbij we veel zijn aangezet tot nadenken. Ook ben ik persoonlijk tot inzichten gekomen in wat we graag willen en hoe de werkelijkheid er op dit moment uitziet. En dat daar dus nog wel wat verschillen in zit. Er is nog veel winst te behalen. De eerste stap die ik ga doen is meer de dialoog hierover voeren. Het is van grote waarde om duidelijk te benoemen wat we willen én wat ook in de visie staat van UWV versus wat we nu eigenlijk doen. En uiteraard hoe we gezamenlijk dichterbij de visie kunnen komen."

Beschikbaarheid en informatie

Jos Baeten

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid