HomeDigitalisering Onderwijs Dirk Megens (‘meneer Megens’)

Dirk Megens (‘meneer Megens’)

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro
“Het is mijn missie om samen te bouwen aan het onderwijs van de toekomst.” - Dirk Megens
Vraag vrijblijvend informatie

Dirk Megens

In 2013 begon Dirk Megens onder de naam MeneerMegens voor zijn ROC-studenten een YouTube-kanaal met (medisch) rekenuitleg. Inmiddels is dit kanaal ruim 2,5 miljoen keer bekeken en staan er ruim 150 rekenvideo’s online. Naast zijn Youtube-kanaal heeft Dirk tevens de gratis toegankelijke website www.meneermegens.nl gemaakt, waar allerlei extra uitleg en opdrachten beschikbaar zijn. Als kers op de taart werd Dirk in 2019 verkozen tot Docent van het jaar in het mbo.

In zijn lezingen deelt Dirk Megens zijn visie op de toekomst van het onderwijs. Welke rol speelt de docent hierin en op welke manier kunnen we onze studenten zo optimaal blijven voorbereiden op hun toekomst? Het samenwerken binnen het onderwijs, inclusief het blijven delen van kennis en informatie is daarin cruciaal.

Mogelijke onderwerpen:

Dirk kan een lezing, interactieve workshop of webinar verzorgen voor jouw publiek, geheel op maat.

  • Digitalisering van het onderwijs incl. didactiek
  • Toekomst van het onderwijs
  • Rekenonderwijs (5 pijlers van goed rekenonderwijs)
  • Het opzetten van een online platform incl. gebruik social media
  • Verpleegkundig / Medisch Rekenen 
  • Workshop: zelf opnemen van een video

In een hoog tempo komen de praktijkvoorbeelden voorbij en speelt humor en zelfspot een belangrijke rol. Workshops en lezingen kunnen ook interactief en op maat gemaakt worden.

Over Dirk Megens

Dirk Megens is hybride docent (verpleegkundig) rekenen en economie. Sinds 2010 staat hij voor de klas op het mbo. In 2013 is hij begonnen, op verzoek van studenten, met het opnemen van zijn rekenuitleg en deze op YouTube te plaatsen. In 2016 is hij gestart met zijn gelijknamige website, waar extra uitleg, opdrachten, nakijkbladen en oefentoetsen te vinden zijn. Dit is inmiddels uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke crossmediale rekenplatform van Nederland met maandelijks meer dan 100.000 paginabezoekers. In 2018 won hij de wedstrijd ‘Beste Rekenidee mbo’ en in 2019 is hij uitgeroepen tot ‘Leraar van het Jaar’ van het mbo.

Hij wordt gezien als dé nummer 1 specialist op het gebied van Medisch Rekenen in Nederland.
Geïnteresseerd in een lezing van Dirk Megens?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Dirk Megens (‘meneer Megens’)

  • Selecteer spreker(s) of vul in bij aanvullende informatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.